Lukutoukan todellisuusTätä se on lukutoukan todellisuus. Yöpöytä on muuttunut jo pitkän aikaa sitten "kirjahyllyksi". Yöpöydällä ovat lukemista odottamassa kirjat, jotka haluaisin lukea pian. Omassa oikeassa kirjahyllyssäkin on yksi hyllytasollinen kirjoja, jotka odottavat lukemistaan. Kirjoja siellä, kirjoja täällä. Sitä se on tämä lukutoukan arki! Ja se aikomani lainauskielto hetken aikaa kirjastosta...no, arvaatte varmaan!

Huomasin tuossa sellaisen pienen, sinällään tärkeä etapin koittavan vajaan kolmen viikon päästä. Nimittäin blogini täyttää yksi vuotta! Sen kunniaksi luvassa tietenkin kirjapaketti-arvonta, jossa voittajalle luvassa useampi kirja listasta, jonka julkaisen arvonnan yhteydessä. Arvonta on lukijoilleni tai sellaiseksi kirjautuville. Mutta sitä ennen keskityn Essi Tammimaan Paljain käsin - kirjaan ja sitten taitaakin olla vuorossa tuosta yöpöytäni pinosta Sarah Watersin Vieras kartanossa..tai ehkä sittenkin Annamari Marttisen Mistä kevät alkaa..tai....

(Klikkaamalla kuva isommaksi lähempää tarkastelua varten!)

Kommentit

 1. Tämä on jotain blogitelepatiaa. Olen nimittäin illammella sen suklaa-arvonnan voittajan julistamisen yhteydessä aikeissa kuvata omaa kirjapinoani. :)

  Luin muuten perjantaina kirjan, joka on ensimmäinen nostalgiahaasteeseesi. Oli "mielenkiintoista" lukea vanha, liki 20 vuotta sitten niin rakas kirja, uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä tutulta.. :) Ja kuulostaa. Minä aina laitan itselleni kirjastolainauskiellon jonka jälkeen käyn kylässä äidilläni ja lainaan sitten häneltä kijoja. Nytkin on äidiltä lainassa varmaan 20 kirjaa mukaan lukien muilta tutuilta lainatut ja omat lukemattomat..!

  Onnea jo etukäteen lähes vuoden ikäiselle!

  VastaaPoista
 3. Tutulta näyttää!

  Kirjoitin just Linnean Kujerruksia -blogiin, että hänen lukemansa kirja on mulla jo yöpöydällä. Sitten tuli mieleen, että saattaakohan siitä luulla, että luen sen seuraavaksi, tai olen jopa jo lukemassa?

  Tosiasiassa mun "yöpöytä" on enon joskus 50-luvulla ammattikoulussa taidokkaasti rakentama visakoivulipasto, johon mahtuu kirjoja odottamaan melkein kaksi metriä!

  VastaaPoista
 4. Katja: Blogitelepatiaapa hyvinkin ♥ Odotan itsekin aika innolla jo niiden kirjojen lukemista, jotka olen ajattellut Nostalgian jäljillä-haasteeni puitteissa lukea ;)

  linnea/pigeonnaire: Hih, kyllä lukutoukka siis keinot keksii ;) Ja kiitos jo etukäteen ;)

  Erja: Oi että, tuo enosi rakentama lipasto kuulostaa juuri sellaiselta, mistä itse olen vuosia haaveillut!

  Sinällään tuo käsite "yöpöydällä" on kai jotenkin vähän muuttunut. Ainakin itse ennen ajattelin, että se tarkoittaa kesken olevaa kirjaa, mutta nyt huomaan, että se tarkoittaa jo kirjapinoja odottamassa lukemista :)

  VastaaPoista
 5. Aijai :D Mutta on sieltä herkkupaloja kyllä tulossa :)

  VastaaPoista
 6. "suo siellä, vetelä täällä..." Kesällä blogissani on toivottavasti useampia arvontoja. Päästä kirjoja menemään enemmänkin, jos vain kerkiän muilta kiireiltäni... ;)

  VastaaPoista
 7. Morre: Arvaappa vaan, kuinka moni kirja noista pinoista jo "polttelee.".. ;)

  Marja-Leena: Kesä onkin kivaa aika tehdä blogiarvontoja, niin saa blogiin vähän lisää eloa, kun muuten saattaa olla paljon hiljaisempaa.

  VastaaPoista
 8. Tuo Sarah Waters on ulkonäkönsä puolesta niin herkku, että tarttuisin varmaankin itse siihen...:) paitsi, etten ole oikein goottikirjallisuustyyppiä, jollaiseksi olen nähnyt tämän luokiteltavan.

  Paljon hyviä kirjoja näyttää joka tapauksessa olevan odotettavissa, niitä odotellen!

  Luin spostisi saman tien kun se tuli, mutta koska pääni on nykyään uskomattoman hatara, en ole muistanut vastata siihen... anteeksi! Asia on joka tapauksessa hautumassa. Yritän vastailla mahd. pian!

  VastaaPoista
 9. SInulla on paljon ihanuuksia odottamassa lukuvuoroaan! Tuolta sen minunkin "yöpöytäni" näyttää, ja minulla onkin aina usempi kirja myös kesken. Ihailen järjestelmällistä "kirja kerrallaan" -lukutapaa, mutta en vain pysty siihen... :).

  VastaaPoista
 10. Amma: Watersin kirjan kansi on tosiaan niin houkutteleva! Kirja tuleekin lukuun varmaan tässä ihan viikon parin sisällä.

  Ja ei "hätiämitiä", vastailet meiliini kun ehdit :)

  Pienen mökin emäntä: Tämän kirjapaljouden keskellä tuntuu, että olisi ihan hyvä taito osata lukea useampaa ns. sekaisin ;) Olen aina välillä koittanut ja yleensä en ole innostunut, sillä on tuntunut, että joutuu aina sitten uudestaan asennoitumaan siihen kirjaan, mihin taas tarttuu ja lukufiilis voi kärsiä. Haluaisin kyllä osata, sillä muutenkin olen sellainen, että saatan tehdä montaa asiaa yhtä aikaa. Mutta ei vaan suju kirjojen kanssa ;)

  VastaaPoista
 11. Minullakin kesken Tammimaa, mutta työkiireiden ja väsymyksen takia olen joutunut lukemaan niin pätkissä, että harmittaa. Taidan lukea kirjan vielä uudestaan paremmalla ajalla. Aika järkäle teemoiltaankin!

  Kivat pinot! ; )

  VastaaPoista
 12. Ai ai. :D Siellä on kyllä hyviä (jo lukemiani) odottamassa, ja toki jokunen, joita minunkin lähiaikojen listaltani löytyy.

  Mulla seuraavaksi luettavat kirjat eivät odota yöpöydällä (onneksi, se on niin pieni!), vaan täällä työhuoneessa. Pinot ovat kyllä järkyttäviä, mutta toisaalta aika ihania!

  VastaaPoista
 13. Näyttää olevan yksi tuhti teos sama, johon minäkin yritän ehtiä.

  Watersin ohitin...en tiedä miksi tai sitten aika tms.

  Sinulla on siistiä! Minulla on yöpöytä täynnä, tuoli sen vieressä, lattialla pari kirjaa ja kirjasto on kaaoksessa. Hukkasin yhden kirjan ja tilasin jo toisen. Nyt kirja löytyi pajukorista, jossa pidän kynttilöitä, servettejä etc. Odotan jotain...

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Joana: Tammimaan kirjassa on tosiaan monenlaista tarinaa yhden sisässä ja yleensäkin hyvin tuhti teos sen suhteen, miten herättää lukijassa ajatuksia. Pidän todella paljon. Minäkin joudun nyt lukemaan sitä normaalia enemmän pätkissä kaikkien kiireiden myötä ja siksi lukeminen on nyt hidasta.

  Karoliina: Jos minullakin olisi oma huone/työhuone, siellä ne minunkin pinoni olisivat, ja varmaan paljon suuremmassa mittakaavassa mitä nyt ovat ;)

  Leena: Kyllä minulla tuossa on siistiä, onhan se "Äidin pyhä paikka", johon lapset eivät saa mennä :) Mutta muuten sitten kyllä sitä kaaostakin löytyy, kun on nippa nappa 70 neliötä ja 2 alle neljävuotiasta ;)

  VastaaPoista
 15. Tutunnäköinen asetelma. Oma (siskolta peritty) yöpöytä näyttää samalta, kirjainvaasion alle jääneeltä. Blogini nimikin tuli siitä kuinka kirjoja pikkuhiljaa kertyi yöpöydän nurkalle. :D

  Tulipa jossakin vaiheessa esiteltyä pöytääni omassa blogipostauksessaankin. Lukunurkkaa kun minulla ei ole, niin ratkaisin sen blogeissa kiertäneen postauksen ongelman näin: http://kirjakissa.blogspot.com/2011/10/milta-yopoytasi-nayttaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nykyään tilanne "pahentunut", kun hankimme Ikean sängynpäätytason, joka on nykyään ihan täynnä kirjoja ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)