Minä

70-luvun lopulla kainuussa syntynyt, savossa varttunut, lappiin poikennut, pohjanmaan kautta keski-Suomeen päätynyt lukutoukka. Koulutukseltani vammaistyöhön suuntautunut Sosionomi ja jonkin aikaa myös sitä työtä tehnyt. Keski-Suomeen asettumisen myötä kaupan alalle harhautunut, sittemmin kotiutunut. Takana monipuolisia työtehtäviä kaupan alalla, joista viimeisimmät kirjakaupan ihmeellisessä ja ihanassa maailmassa. Välillä 2013-2015 suoritin työn ohella sekä myynnin erikoisammattitutkinnon että Libristin ammattitutkinnon. Työpaikkani luonteesta huolimatta luen ja bloggaan edelleen puhtaasti omista intresseistä lähtöisin. Työpaikkani ei sanele, mistä bloggaan sen enempää kuin kukaan muukaan ulkopuolelta. Edelleenkään en kehoita ketään ostamaan kirjoja mistään tietystä paikasta, itsekin ostan milloin mistäkin. Ainoastaan työpaikallani tapahtuvista, minua itseä kiinnostavista tai itse niihin liittyvistä mahdollisista tapahtumista saatan blogata, esim kiinnostavista kirjailijavierailuista.

Perheen, ystävien ja työn ohella minua insipiroi suuresti tietenkin lukeminen ja bloggaaminen, valokuvaaminen, vapaaehtoistyö, kokkauskokeilut, kirppikset, elokuvat, luonto. Lisäksi vedin useita vuosia äitien lukupiiriä.

Arvostelukappaleita saan eri kustantamoilta, mutta edelleen ostan kirjoja ihan itse niin uutena kuin todella paljon kirppareilta. Olen parantumaton kirjahamsteri, myönnetään. Puolustukseksi täytyy sanoa, että annan kirjoja toki myös kiertoon monin eri tavoin.

Lukeminen on minulle suoranainen elinehto. Blogissani haluan jakaa lukukokemuksiani ilman suurempia tekstini editointeja tai syvempiä analyysejäkään. En yritä olla mikään kirjallisuuskriitikko, sillä en ole sellainen. Olen intohimoinen lukutoukka, joka jutuissaan haluaa jakaa sen tunteen, joka itselläkin kirjaa lukiessa oli. Pyrin nykyään myös välttämään kovin pitkää ja analyyttistä tekstiä, sillä saadun palautteen ja toki myös oman hektisen arjen tuomien ajankäytön haasteiden perusteella lukijat pitävät suht lyhyistä teksteistä.

Kommentit

  1. Hei Susa. Halusin vain kertoa, että täällä piipahdin. Löysin blogisi kirjoittamalla googleen hakusanaksi vanhoja Kotiliesiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)