Lomalle lomps sekä pieni haaste

Tuo armas siippa jäi kesälomalle, joten suuntaamme ylihuomenna kohti lappia, kainuun kautta. Ensimmäinen kunnon lomareissu lasten kanssa! Olin ajatellut, että ehdin lukea Harrisin loppuun ennen lomalle lähtöä, mutta vielä on 1/3 lukematta. Sen verran voin sanoa, että tämä uusin on todellakin erilaista kuin entiset, mutta oikein hyvin etenevää kerrontaa ja ajankohtaisesta asiasta, nettimaailmasta..sen turvallisuudesta jne. Voi olla, että loppulomalla eli ensi viikon lopulla saan kirjoitettua arvostelut tänne, kun pääsen paremmin käymään koneella, mutta voi olla, että jää loman jälkeenkin. Kirjoja otan kuitenkin lomalle iiiiiiison pinon mukaan ja aion lukea aina kun mahdollista!

On todella ihana huomata, että teitä blogini lukijoitakin on jo 18, kiitos! Toivottavasti tämä pieni loma ei teitä karkoita nyt kokonaan, vaikka blogi pieneksi toviksi aikalailla hiljeneekin;) Kunhan lomat vietetty, luvassa monia kirja-arvosteluja ja muutakin kirjoihin liittyvää pohdintaa!

Ja jotta keskustelu blogissani ei ihan kokonaan lomani myötä tyrehdy, haastanpa teitä taas hieman;) Jos joskus kirjoittaisit kirjan, millainen kirja se olisi? Omaelämänkerrallinen, fiktiota, faktaa, fantasiaa?? Olisitko herkullinen kokkauskirja, värikäs puutarhaopas, mystinen jännäri, hiuksianostattava dekkari vaiko mikä? Ja mikä olisi kirjasi nimi? Ja koska vastavuoroisuus on suurimpia toiveitani täällä blogissa, paljastettakoon, että itse olen haaveillut varsinkin vielä ennen noita pieniä poikiani, oman kirjan kirjoittamisesta. Kirja olisi sekoitus omaa elämää sekä fiktiota. Kirjan nimeksi haaveilin "Keskeneräinen", joka kuvastaisi päähenkilöä ihmisenä. Toistaiseksi kuitenkin tuo projekti on jäänyt tyystin taka-alalle ja siten siis nimikin kuvastaa tällä hetkellä enemmän projektia kuin muuta;) Pystyn lukemaan blogini kommentit lomallakin ja sen verran nörtti aion olla, että kännykällä ne luen ja kommentoimaankin pystynen;)

Ihania, aurinkoisia päiviä teille!

Kommentit

 1. Hmm.. kirjoittaisin kyllä kaunoa! Todennäköisesti siinä seikkailtaisiin ihan koto-Suomessa, paikassa jonka tunnen jo valmiiksi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Susa, olen lukenut sen kultaisen 'tulevan kirjailijan' ohjee, että on hyvä kirjoittaa siitä, minkä tuntee. No, oman elämänsä ainakin luulee tuntevansa. Minulla on jo kasassa novellikokoelman matsku, mutta niistä novelleista saattaisi joku venyä ihan kokonaiseksi kirjaksi. Toisaalta, fanitan itse novellia, joten haluasin pysyä siinä. Nyt on itse asiassa aivan karmea aihe päässä, joka pitäsi kirjoittaa ulos. Siis kuulin tositarinan ja ujutan sen sekaisin mielikuvituksen kynällä. Ehdottomasti sekaisin fiktiota ja faktaa, mutta koska jutut ovat osin kovia, niin ketään niistä ei saa tunnistaa. Ei sitä uskoisi, mitä elävässä elämässä tapahtuu!

  Nimeksi ottaisin jonkun novellini nimen eli ns. niminovelliperiaate. Kaksi nimivaihtoehtoa: Amsterdam tai Älä tee mua haluamaan.

  VastaaPoista
 3. Ja tietysti aivan ihanaa lomaa järjettömyydellä ja tunteella sinulle, Susa♥

  VastaaPoista
 4. Ihanaa alkavaa lomaa sinulle ja teidän perheen pojille ♥ Ei kukaan täältä blogimaailmasta karkaa, vaan varmasti aika moni hiljenee heinäkuussa - niin minäkin loppuviikosta ensi viikkoon.

  Haasteesi on mielenkiintoinen. Olen aloittanut montakin novellia ja romaania, vaikka tuleva _oikeasti_ julkaistava kirjani tulee olemaan tieteellistä tekstiä (kuten ne aiemmatkin, joita olen toimittanut). Jos joskus saisin kirjan/novellin alkua pitemmälle, alkuja mulla on tiedostojen uumenissa lukuisia, olisi minun tällä hetkellä sisäinen pakko tehdä monitasoinen teksti otsikolla "Synnytys". Sinä tiedät, mitä tulisin käsittelemään, vaikka hieman yllättävällä tavalla kuitenkin. Lisäksi mielessäni on yksi lastenkirja, joka kerran sai mukaansa jo neljä kuvaa yhden tuttavani kynästä. Tosiasiassa nämä kaunokirjalliset haaveeni saavat jäädä, koska perhe, työ ja loppuvuonna tiede saavat viedä minua mukanaan. Pöytälaatikkoonkin on hyvä kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 5. jännä haaste, tuosta muutan mieltäni silloin tällöin..

  VastaaPoista
 6. Olen miettinyt tätä nyt jo yön yli enkä pääse sopuun itseni kanssa. Palaan asiaan, kunhan keksin. :)

  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 7. Sainpas lopultakin aikaiseksi tälläytyä lukijaksi kirjablogiisi, ja olen vaikuttunut! Ihanaa saada lukuvinkkejä. Ja olet todella paneutunut asiaasi!

  Minä kirjoittaisin proosaa, johon sekoittaisin jonkin verran omaelämänkerrallista. Sairaalamaailman tunnen, ja se varmasti päääsisi mukaan jossain määrin.

  VastaaPoista
 8. Niin ja kirjan nimi... joksus ajattelin että mahdollisen kirjani nimeksi tulisi Varavene. Tiedä häntä sitten miten se sopisi :)

  VastaaPoista
 9. Pari vaihtoehtoa on joskus pyörinyt mielessä:

  Lastenkirja johon on löyhä idean runkokin valmiina, liittyy mystiseen metsään. :)

  Tai novelleja. Ei siksi että kuvittelisin niiden olevan helpompia kirjoittaa kuin romaanien vaan koska ne vain tuntuisivat sopivan itselleni paremmin.

  Vaan enpä ainakaan näillä näkymin vakavasti haaveile asiasta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)