Terveisiä pohjoisesta


Tervehdys täältä pohjoisesta, metsän keskeltä, Suomen pohjoisimman Saarijärven kupeelta. Mokkula toimii sen verran, että lyhkäisest jaksaa uutiset lukea ja vähän jotain kuulumisiakin päivitellä. Reissu alkoi Kainuun kautta, nyt täällä ja ensi viikolla Sodankylään. Reissuaskareet sekä touhut lasten kanssa vievät suurimman osan ajasta, mutta olen kyllä jostain aina nipistänyt aikaa lukemiseenkin. Eilen nautiskelin kodassa porontaljan päällä istuen tulen loimusta ja luin Tiina Lymin "Susi Sisällä". Harrisin "Sinisilmäpojan" sain toissa päivänä loppuun. Arvostelut kirjoittanen vasta kun kotiin pääsemme, mutta onpahan sitten luvassa useammasta kirjasta. Äsken aloitin vihdoin Leenalta voittamani, paljon jo keskustelua herättäneen ja mielipiteitäkin jakaneen Nadeem Aslamin "Elävältä haudatut". Ei ehkä todellakaan mitään kevyttä lomalukemista, mutta varmasti sisällöltään rikkaampaa kuin Lymin tragikomediallinen teos.

Ihanaa, aurinkoista viikkoa! Täällä pohjoisessa ei onneksi nuo helteet niin koviksi yllä kuin alempana Suomea, ja saanemme siis nauttia vähän viileämmästäkin olotilasta:)

Niin ja olipas mukavaa kuulla jo kommentteja liittyen tuohon kysymkseen, millaisen kirjan kirjoittaisitte!

Kommentit

 1. Onpa kiva kuulla, mitä Lymistä sanot, kun itse luin sen aiemmin!

  Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Elävältä haudatut vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, jos joskus tulee eteeni niin sitten luen!
  Hauskaa loppumatkaa sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla sieltä suunnalta <3 Toivottavasti säästytte pahimmalta helteeltä, koska täällä Savossa se tuntuu jo ihan pahalta... Lukeminenkin menee kevyemmälle linjalle kuin ajattelin.
  Odotan kiinnostuksella kirja-arvioitasi!

  VastaaPoista
 4. Susa, minuakin kiinnostaa nyt sun arvostelusi tuosta Aslamin kirjasta. En voi olla ihan väärässä, sillä sain kuulla yhdeltä ulkoimaselta lukijaltani, että kirja on menestys, en tiedä onko se kriitikko- vai lukijamenestys, tai molempia, mutta kumminkin, muualla Euroopassa.

  Hieno kuva sinulla!

  Jään lomalle! Pakko pysyä poissa, kun Ilse määräsi;-) Syy: Hän ei pysy lukuvauhdissa.

  terveisin
  Pohjaton kaivo alias Leena Lumi

  VastaaPoista
 5. PS. Ei kirjan pidä olla kevyt, vaan vakuttava/ravisuttava. Joskus, hyvin harvoin luen kevyttä. Tykkään syvyydestä ja tummista tunnoista ja selvitymistarinoista, mutta siitä en tykkää, kun kirjailijat nykyään ahtavat yhteen teokseen kolmen kirjan 'matskun'. Semmoisesta kaikki tulee sekavaksi ja lukija uupuu. Miksi kaikki kirjat paitsi Paul Claudelin ja Nadeem Aslmanin ovat semmoisia jörtiköitä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)