EIEIEIEIEI!!!!!!!Ja vielä kerran EI!!!!!

Olen niin nauttinut, kun olen saanut jo muutaman vuoden asioida asuinalueemme pienkirjastossa, joka siis ei ole edes montaa vuotta vanha. Asuinalueemme on Jyväskylän isoimpia ja siksi on ollut ihme, että pienkirjasto tuli tänne vasta parisen vuotta sitten. Sieltä saa AINA niin hyvää palvelua ja todella hyvin uutuuskirjoja jne. Ja mitä minä näinkään tämän päivän Keski-Suomalaisesta!!!!KOLME pienkirjastoa ollaan lakkauttamassa näillä näkymin!!KOLME, ja meidän Kuokkalan mukaanlukien. Tarkempaa tietoa löytyy täältä.

Mikä ihme tätä kaupunkia päättäjineen riivaa?? Suunnitellaan järjenköyhiä "tunneleita" Lutakkoon ja parkkihalleja Kirkkopuiston alle, kirjastoja lakkautetaan sitä mukaa kun rakennetaan lämmitettyjä jalkapallokenttiä lisää. Kaupunki on sentään antanut mahdollisuuden palautteeseen asian tiimoilta ja nyt hädissäni mietinkin, mitä voisin tehdä meidän Kuokkalan kirjaston puolesta! Jonkinlainen adressi, kansalaishanke, jotain!!!Te, ketkä asia vähänkin koskettaa, laittakaa palautetta kaupungille jo:
Virallista palautetta voi antaa Jyväskylän kaupungin sivistyspalvelujen kirjaamon kautta joko sähköisesti sivistyspalvelut.kirjaamo@jkl.fi tai kirjeitse osoitteeseen Sivistyspalvelut/kirjaamo PL 341 40101 Jyväskylä, perjantaihin 8.10. kello 16 saakka.

Kommentit

 1. Susa, eikun barrikadeille vaan! Jos minun lähikirjastoni olisi uhan alla, en empisi yhtään.

  Katsoin äsken mielipideääniä ja 84 prosenttia oli äänestänyt 'ei',ja tietty minäkin niin äänestin, kysymykseen 'onko Jyväskylässä liikaa kirjastoja?' Minä en edes huomannut juttua, sillä juutuin Kataiseen ja meidän Merin ottamaan valokuvaan, jonka minä olin Lukijan kuvaan lähettänyt eli se 'Aurinko putoo Päijänteeseen'. Sen jälkeen vielä Hesari...

  Mahtavat kannet sun molemmissa seuraavissa kirjoissa!

  VastaaPoista
 2. Leena, olen jo pistänyt vähän kyselyä menemään yhtä väylää pitkin, mitä asialle voisi tehdä!

  Tuo luettavana oleva kirja onkin jo kohta luettu ja sitten taas tosiaan dekkarin pariin;)

  VastaaPoista
 3. Kuokkalassa syntyneenä vastustan kirjastopalvelujen karsimista, vaan kun olen jo lentänyt pois niistä maisemista, ettei mielipiteelläni Jyväskylän päättäjiin ole merkitystä. Harmi. Jyväskylähän on sivistyksen kehto ja sitäkin taustaa vastaan on väärin kirjastoja lakkauttaa.

  VastaaPoista
 4. Susa, unohtui muuten sanoa, että jos siitä tulee joku adressi juttu, vinkkaa mulle. Ja toinen asia: Mitä järkeä tehdä parkkihalli kirkkopuiston alle. Vastustin Keljonlahden voimalaa ja nyt sitten sitä poraa melkein jo kaikki. Mikään ei toimi ja asukkaiden viihtyvyys on mennyt. Mitä laitaa on laittaa PARKKIHALLI kirkon alle! En jaksa tajuta näitä juttuja...

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat ikäviä, järkyttäviä ja oikeistajuun sopimattomia suunnitelmia. Joko niistä on tehty päätös? Oletko katsonut, onko tästä tekeillä adressi?

  Kirjasto on perustuslaissa määritelty peruspalvelu, jonka tehtävä on taata kansalaisten yhtäläiset sivistykselliset perusoikeudet. Kunnilla on toki päätösvalta lakkauttaa sivukirjastoja, mutta joskus asukkaiden kapina voi auttaa. Helsingissähän Pajusen lakkautuslista joutui jäähylle/pois ja ainakaan nyt kirjastoja ei olla lakkauttamassa.

  VastaaPoista
 6. Minä olen asunut vuoden verran Kuokkalassa, en tiennytkään, että sinäkin asut siellä. Ikävää tosiaan tuo kirjastojen lakkauttaminen, mutta taitaa olla trendinä vähän jokaisella paikkakunnalla, myös Kuopiossa. Ihan mielenkiinnosta, missä Kuokkalassa on kirjasto, sitä ei vielä ollut siellä kun minä siellä vaikutin? ;)

  VastaaPoista
 7. Amma, kirjasto on ollut pari vuotta siinä missä on Nuorten Messi samassa..Sanooko mitään? Kun ostarilta tullaan sieltä ravintolan puoleisesta päätyovista ulos, niin siinä kohti aukeaa vastapäätä olevan ison talon päädyssä on pienkirjastomme!

  VastaaPoista
 8. Ahaa, nyt suurin piirtein olen kartalla! Ihan hassua, olen muuttanut pois vuonna 2007 ja tuntuu, että Kuokkalassa on tapahtunut vaikka mitä! Kävimme viime talvena patsastelemassa suut auki kirkon vierellä... ei siellä silloin vielä sellaista ollut :D Toivottavasti saatte pitää kirjastonne!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)