Lehtien havinaa

Lähde: Effinity.ca

Täällä on kuulunut kahdenlaista lehtien kahinaa, niin kirjan "lehtien" kuin ruskaisten puiden tiputtamien lehtienkin. Ne eivät kuitenkaan ole pitäneet niin kiireisenä, ettenkö olisi ehtinyt lukea niin usein kuin tahtoisin, vaan tämä lapsiperheen arjen tohina ja ilmeisesti myös meillä jylläävät influenssakin. Oma olo on vieläkin aika heikko, mutta niin sitä vain viikon porskutin lasten kanssa kaiken hoitaen kun siippa oli työmatkoilla. Joka ilta olen kuitenkin nipistänyt pienen hetken itselleni Marsha Mehranin Ruusuvettä ja lammaspaistia parissa, joka alkaakin olla loppusuoralla! Siitä siis pian luvassa arvostelua.

Syksy onkin kirja-ihmisille ihanaa aikaa, sillä uutuuskirjoja tulee usein kuin sieniä sateella. Kieli pitkällä jo odotan useampaa suosikkikirjailijani uutuutta ilmestyväksi sekä mielenkiinnolla itselle vielä uusien tuttavuuksienkin kirjoja, joista olen lukenut hyviä arvosteluja. Lisäksi jo lainattujen kirjojen pinossa on liuta varmasti hyviä kirjoja odottamassa lukemista, saati sitten omassa hyllyssäkin, jos sellainen harvinainen hetki koittaisi, ettei ole yhtään uutta tuotantoa luettavana. 

Pistin juuri kirjastosta varaukseen aika kiinnostavalta vaikuttavan jännäriuutuuden, Rebecca Jamesin Ystävä hyvä sekä kotimaista huumoria mukana lienee muutama vakava totuudensiemenkin aikamme ihmisistä ja ilmiöistä eli Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan.

Omaan hyllyyn ostettavat- listalla keikkuu tulevista uutuuksista ainakin Tess Gerritsenin sekä Patricia Cornwellin uutuudet, monen muun mukana. Ja Riikka Pulkkisen uusin on kyllä sitten ainakin heti lainattava, ellei jopa suoraan ostettava. Ja monta muutakin syksyn uutuutta ansaitsisi mainintansa tässä, mutta jätetään se toiseen kertaan, sillä...

jo lainattujen pidossa odottaa yhä lukemistaan mm. Augusten Burroughsin Maagista ajattelua tositarinoina, Andrew Nicollin Rouva Agathen rakkaus, Ross-Wynne Jonesin Sade lankeaa, Markku Pääskysen Vastaavuuksia, Lica Genovan Edelleen Alice, Jennifer Weinerin Tietyt tytöt..ja...ja...En taida kohta edes uskaltaa kurkata kustantamojen tulevien kirjojen listoja;) 

Mitä syksyn kirjaa sinä odotat eniten?


Kommentit

 1. Jos jokin yksi vain pitää valita... oi, se onkin paha. Ehkä kuitenkin kaikkein eniten Atwoodin uutta. Tai Pasi Jääskeläistä. Tai... :) Voi kun on niin hyvä syksy tulossa.

  VastaaPoista
 2. Mä odotan myös Riikka Pulkkisen uusinta kirjaa kirjastosta. Äskettäin sain luettavaksi Matti Larjavaaran Ketunmorsiamen ja olenkin lueskellut sitä innokkaasti. Lisäksi odottelen Outi Pakkasen ja Virpi Hämeen-Anttilan uusimpia. Enni Mustosen uusin ja Leena Lehtolaisen "Minne tytöt kadonneet" on myös pakko lukea. Kaamea lista:)

  Olet oikeassa kaima, syksy on todella vaarallista kirja-aikaa. Kirjauutuksien lisäksi kuumotusta aiheuttaa myös jokasyksyinen kirja-ale...

  VastaaPoista
 3. Ilse: Sanos muuta! Ja vielä lehdissä oli juttua viime kuussa, että laimea kirjasyksy tulossa! Pah, sanon minä, ei varmasti ole;)

  Susa P.: Oi, siis Alekin vielä! Miten olenkin jotenkin tässä arjen tohinassa kokonaan unohtanut kirja-alenkin..oi joi....

  VastaaPoista
 4. Houkuttava ja koukuttava päivitys! Kirja-alea odotan minäkin, totta kai.

  Juuri ilmestyneistä uutuuksista odotan Riikka Pulkkisen uusinta. Lisäksi lukulistallani ovat Rebecca Stoutin Korallivaras, Linda Olssonin Sonaatti Miriamille ja Paul Austerin Näkymätön. Myös Pascalin Yöjuna Lissaboniin on lukulistallani, en ole varma onko se uutuus vaiko ei.

  Osa syksyn uutuuksista on sellaisia, jotka ilmestyivät jo kesällä tai ihan alkusyksystä. Näistä Nicollin Rouva Agathen rakkaus ja Itkosen Seitsemäntoista pääsivät melko nopsaan omaan hyllyyni ja blogiini. Hienoja kirjoja molemat.

  Ja Ilse mainitsi Atwoodin! Olen nukkunut jonkun syksyn kirjakatalogin ohi, koska en huomannut hänen uutta kirjaansa. Oijoi, se on pakko lukea.

  Sinulla on muuten ihana uusi profiilikuva ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)