Rauhaisaa joulun aikaa, olkoon täynnä taikaa!


                                                          Näin sydämeeni joulun teen, 
                                                              ja mieleen hiljaiseen...

Näin alkaa vuosi 2010 olla lopuillaan, mutta ennen vuodenvaihteen juhlintaa on aika rauhoittua ja hiljentyä niiden perimmäisten, tärkeimpien asioiden äärelle. Minulle ne ovat oma perhe, läheiset, kiireetön yhdessäolo, hyvä ruoka ja lämmin tunnelma. Ja tietenkin, myös osana joulun viettoa on aina joku hyvä kirja, eikä sen suhteen ole poikkeusta tänäkään vuonna. Loppuvuosi on ollut paikoin aika raskas, ja varsinkin siksi se rauhoittuminen on tämän vuoden tärkein toive joululta. Että kaikilla läheisillä olisi hyvä olla, niin sitten on minullakin.

Oatesin melkein tuhatsivuinen järkälemäinen Blondi on jo luonut tiensä mieleeni ja sydämeeni, vaikka olen lukenut vasta yksineljäsosan kirjasta. Luen sitä myöhään öisin, vaikka tiedän, että perheemme aamutohinat alkavat aina säntillisesti kuopuksen toimesta jo kuuden pintaan. Nyt kuitenkin nämä muutamat päivät ennen joulua arjen täyttävät kaikki mukavat jouluvalmistelut; täytyy hakea kala paikallisesta kalakaupasta, paistaa kinkku, laittaa kotikalja käymään, hakea havunoksia sinkkisankkoon sisälle, lämmitellä glögiä ja maistella pipareita, kuunnella joululauluja nonstoppina. Siksipä toivotankin nyt kaikille teille blogini lukijoille rauhallista ja sydämellistä joulun aikaa, vietättepä itse kukin sen miten tahansa. En ole blogitauolla, mutta seuraava kirjapäivitys tulee sitten joulupyhien jälkeen sekä Minun lukuvuoteni 2010 TOP 10- listakin. Luen kuitenkin aattoa ja joulupäivää lukuunottamatta päivittäin kommentit täältä.

Hyvää joulua 2010 ja kiitos kaikille teille 56 lukijalle, 
ketkä olette mukaani tulleet 
tähän kirjalliseen matkaani!


Kommentit

 1. Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua sinulle! :)

  VastaaPoista
 2. Rentouttavaa, rauhallista, ihanaa joulun aikaa sinulle, Susa! On ollut ilo lukea kanssasi :) tänä vuonna, ja jään odottamaan paitsi ihanaa Blondia, myös top10-listaasi.

  VastaaPoista
 3. Tuo muumitalo on kyllä hieno :)

  Lämmintä joulumieltä, ystävä. Joulurauhaa, yhdessäoloa, iloa ja ihanaa lukemista.

  Ja tapaamisiin ♥

  VastaaPoista
 4. Minäkin odottelen Top-listaasi jo samalla kun tuskailen omani kanssa:)

  Ihanaa, rentouttavaa, kaunista joulua sinullekin, Susa!

  VastaaPoista
 5. Oikein tunnelmallista ja kaikin puolin ihanaa joulunaikaa Sinulle ja perheellesi!! On ollut mukava "tutustua" :) Monta hyvä kirjavinkkiä on korvan takana! Nyt on se Oatesin Kosto: Rakkaustarina odottamassa, vaikka se teema joulunaikaan onkin rankka sen mitä esittelystäsi luin. Ehkä lukaisen sen ensi viikolla, lomalla kun olen :).

  Me olemme kotona joulun, ihanaa, mieskin kaikki kolme päivää vapaalla (harvinaista herkkua vuorotyöläiselle!). Itse ostin miehelle Nenäpäivän ja sitten Nurkkaan ajettu Jumala-teoksen, jonka jatko-osan hän sai jo isänpäiväksi. Itse en usko saavani kirjaa lahjaksi, koska eivät tunnu osaavan ostaa niitä minulle :) Siksipä hommailen niitä pitkin vuotta itse itselleni :D!!

  VastaaPoista
 6. Susa, Rauhaisaa, Suloista Joulua♥

  Ehkä törmäämme, kun mekin lähdemme noutamaan kalojamme...

  VastaaPoista
 7. marjis & Ilse & lumiomena & Sanna & Booksy & Tuure & Mie ite & Leena: Kiitokset ihanista sanoistanne ja joulun toivotuksista!!

  VastaaPoista
 8. Meilläkin valmistaudutaan samanlaisin aatoksin kotijouluun. Tunnelmallisia ja onnellisia joulukuun päiviä sinne teille. Ehkä mekin törmäilemme sitten siellä kalakaupassa. Otetaanko kirjat kainaloon, niin tunnistamme toisemme? ;)

  VastaaPoista
 9. Leena ja Joana: Hih, minä näen sieluni silmin kolme pakkasen posket rusottamaan saanutta naista kirjat kainalossa pienen kalakaupan tiskin edustalla vierekkäin...sangen cinemaattinen hetki ;)

  VastaaPoista
 10. Suloista joulua, Susa ja perhe!

  Karoliina

  VastaaPoista
 11. Minultakin rauhaisaa hyvän mielen joulua sinulle ja perheellesi. Toivon myös, että murheet hellittävät otteensa ja elämä paljastaa jälleen hymyilevät kasvonsa.

  Joululahjasi on noudettavissa blogistani :D

  VastaaPoista
 12. Hyvää ja rauhallista joulua sinulle kaima:)

  VastaaPoista
 13. Karoliina & Karenina Unska & Susa P & almafiina: Ihanaa joulua teillekin kaikille! Toivottasti eilinen aatto oli onnentäyteinen kaikilla teillä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)