Välipäivien löytöjä lisää


Pahoitteluni ensin sangen hämärälaatuisesta kuvasta. Koitin kikkailla kameran kanssa. En onnistunut, kuten huomata saattaa. Kävin eilen ja tänään vielä parilla muulla kirpputorilla kirjoja katselemassa ja kyllä kannatti. Löysin kivan pinon kirjoja, ja kallein oli 3.50€, halvin 2€. Löysin ihanan vanhan 70-lukulaisen Elsa Beskowin "Pikku Puten seikkailu mustikkametsässä". Se vanhan ajan kuvitus on niin hurmaava! Pinossa alimpana on Hesbjorg Wassmon "Seitsemäs kohtaaminen". Olen pitänyt ihan valtavasti hänen kahdesta muusta kirjasta, "Dinan kirja" sekä "Lasi maitoa, kiitos", jotka jo löytyvätkin omastakin hyllystäni. Superlöytö oli myös Joyce Carol Oatesin "Syntipukki". Olen lukenut nyt loppuvuodesta ekaa kertaa hänen tuotantoaan ja ihastunut. Jorilta sain hänen ylimääräisen lukukappaleen kirjasta "Kosto: Rakkaustarina" ja itse tilasin joululahjaksi Haudankaivajan tyttären, joka vielä odottaa lukemistaan, sillä luen nyt kirjaston kappaletta Oatesin Blondista. Voi kunpa joskus löytäisin Blondin omaankin hyllyyni. Ihan uusi tuttavuus pinossa on Katri Tapiolan "Kalpeat tytöt".  Anne Tyleriä olen lukenut joskus nuorempana ja siksi haluankin pitkästä aikaa verestää muistoja ja lukea häneltä jotain itselleni vielä uutta, eli "Pyhimys sattuman oikusta". Suurin löytö kaikista taisi kuitenkin olla Riikka Pulkkisen "Raja"! Kirja on selvästi lukematon, sillä kirjan sidokset ovat niin "tiukati" vielä. Ainoastaan kansipaperi on takakannen alaosasta vähän revennyt ja muutama tuhru. Omistankin jo itse Rajasta oman kappaleen, mutta halusin ostaa tämän silti, sillä niin edullisesti se siellä hyllyssä uutta omistajaansa odotti. Ja nytpä kysymys kuuluukin; kiinnostaisikos teitä arvon lukijat vähän erilainen kirja-arvonta, nimittäin arvontapalkintona olisi luvassa tuo Pulkkisen Raja kierrätyskappaleena?
MUOKS: Pulkkisen kirja lähteekin eteen päin muulla tavalla, joten palataan arvontakuvioihin heti vuoden vaihteen jälkeen muun kirjan kera ;)

Kommentit

 1. Beskowin kirjat ovat todellisia kultakimpaleita, itsekin olen etsinyt vaan kaikki ovat olleet niin huonossa kunnossa että olen jättänyt ostamatta;-) meillä on nyt lainassa "Ollin hiihtoretki", ja meillä taitaa olla äiti siitä enemmän innoissaan siitä pojat!

  Hyviä löytöjä teit kyllä muutenkin. "lasi maitoa" löytyy multakin ja pitääkin etsiä nuo kaksi muutakin teosta. Mukavaa iltaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Oi mitä kirjalöytöjä! Raja löytyi minunkin hyllystäni kahtena kappaleena, kovakantisena ja pokkarina. Pokkarin annoin kaverille nyt joululahjaksi:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kirjalöytöjä :-) Itse ostin tänään Prisman alesta Mika Waltarin dekkarin...

  Minulla on pari isoa Elsa Beskow -printtiä tauluina, ja kesällä ostin (uutena) kirjan, josta ne ovat :-)

  VastaaPoista
 4. Tuo Oatesin syntipukin löytäminen toi minulle heti mieleen Jyväskylän edelliset kirjamessut, josta löysin marguerite Durasin Kirjoitan (Ècrire, Like), joka on hirveän avomielinen tilitys Durasilta. Oikea löytö!

  Ihanaa Vuotta 2011, Susa♥

  VastaaPoista
 5. Onnea löydöistä! Pitäisi alkaa itsekin kierrellä kirpputoreilla (siis muillakin kuin pelkillä lastentarvikesellaisilla :) ). Minua kiinnostaisi kovasti osallistua arvontaan, jossa palkintona on Pulkkisen "Raja", koska en ole Rajaa lukenut ja rakastin "Tottaa".

  VastaaPoista
 6. Raja kiinnostaa tätä myös, koska vielä lukematta ja kirjastostakaan en vielä saanut :)

  VastaaPoista
 7. Vau mitä löytöjä sekä tässä että tuossa edellisessä Onnea! Ja minäkin olisin ostanut Rajan vaikka hyllyssä olisi ollut. On se niin sellainen. :)

  Hyvää uutta vuotta, Susa! Kirjavuotta ja muutakin vuotta! :)

  VastaaPoista
 8. Ah, Beskow. Minulla on yhteisnide Petteri ja Lotta -kirjoista, Auringonmuna ja Tonttulan lapset (tms.?). Loputkin mielelläni metsästän joskus hyllyyn.

  Hauska sattuma - luin ensin tuon tuoreemman postauksesi Oatesin Blondista ja tuli mieleen, miten ostin sen joskus pikkusiskolleni ruotsinkielisenä, kun hänellä oli ruotsi-into päällä. Ja nyt kirjoitat Wassmon Dinan kirjasta, jonka ostin hänelle samalla kertaa myöskin ruotsiksi. :) En ole vielä lukenut itse kumpaakaan, mutta mielelläni lukisin, ja samoin tuo Lasi maitoa kiinnostaa.

  Pidin kauhean paljon Kalpeista tytöistä, kun luin sen joskus vuosia sitten. Se muistutti minua eräistä ystävistäni ja tuli senkin takia lähelle.

  Luin juuri ensimmäisen Anne Tylerini (Avioliiton lyhyt oppimäärä) ja pidin niin paljon, että luen varmasti lisää tulevaisuudesssa.

  Edelliseen kommenttiini lisään, että en tosiaan pidä vielä kirjablogia, mutta toivottavasti joku kaunis päivä kyllä. :) Se Krypta-linkki oli vanhaan, jo kuopattuun lukupiiriin, jonka vetäjänä toimin.

  Karoliina

  VastaaPoista
 9. Aamunkukka: Minäkin olen törmännyt aika huonokuntoisiin Beskowin kirjoihin, mutta tuo oli kyllä yllätys ja vielä 70-luvulta. Nyt vähän jo harmittaa, kun muistan hipelöineeni tosi siistiä Ollin hiihtoretket- kirjaa jollain kirpparilla, mutta en sitten muista edes, miksi en ottanutkaan sitä!!

  Jännityksellä odotankin tuon Wassmon kirjan lukemista, sillä nuo kaksi muuta ovat molemmat olleet niin mieleisiä!


  Sanna: Kannattaakin aina kyllä ostaa jemmaan noista parhaimmista kirjoista toinenkin kappale jos todella edullisesti löytyy, sillä aina on varmasti joku ystävä, jolle sen antaa lahjaksi tai muuten vaan!


  Leena: En ole edes Googlettanut, mitä kaikkia teoksia Oates on kirjoittanut ja olikin todella iloinen yllätys löytää tuo Syntipukki!


  lumiomena: Odotahan kun tulen sinne "etelän lomalle", niin lähdetään käymään siellä muutamalla kirpparilla;)


  Mie ite: Raja lähtee ensi viikolla ystävälleni, joten kirja-arvontaa on tulossa sitten jostain aivan muusta kirjasta ;)


  Ilse: Sanoppa muuta, olen itsekin ihastellut kirjapinoani, että teinpäs todellakin hienoja löytöjä!! Ihanaa vuotta sinullekin!


  Karoliina: Hih, siskosi lukee hyviä kirjoja ;) Lue ihmeessä Wassmon kirjat, aloita sillä Lasi maitoa vaikkapa!

  Kalpeat tytöt vaikutti takakannen perusteella sellaiselta, että se koskettaa minuakin varmasti monestakin syystä..

  Oi, kerrothan sitten heti täällä, jos ja toivon mukaan kun innostut omaan kirjablogiin;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)