Maaliskuun luetut


Kuva: Oma, "Valo"

Maaliskuu on ollut erityisen lukuisa kuukausi. Vaikka blogini välilehdestä "2011 luetut" löytyykin kuukausittain lukemani kirjat, päätin joka kuun lopussa tehdä silti tähän oman postauksen luetuista kirjoista, ja saatan nostaa muutaman parhaimman kirjan erikseen esille. Tässä kuussa olen siis lukenut:

Tess Gerritsen: Jääkylmä
Roy Jacobsen: Ihmelapset
Jenny Erpenbeck: Vanhan lapsen tarina
Elif Shafak: Rakkauden aikakirja
Maija Haavisto: Marian ilmestymiskirja
Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema
Raili Mikkanen & Laura Valojärvi: Suomen lasten Linnakirja
Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
Iida Rauma: Katoamisten kirja
Andrea Maria Schenkel: Bunkkeri
Annamari Marttinen: Veljeni vartija

Nyt kun mietin tämän kuun luettuja, on melkeinpä mahdotona nostaa vain yhtä ylitse muiden. Jääkylmä on parhaimpia pitkiin aikoihin lukemiani jännäreitä. Rakkauden aikakirja puolestaan on niin runsas ja rikas lukukokemus, että sille on vaikea löytää vertauskohdetta. Toisaalta taas Veljeni vartijassa on kirja, joka jokaisen kannattaisi lukea, että näkisi keskiluokkaisen arjen kääntöpuoltakin. Katoamisten kirja puolestaan edustaa harvinaisen vahvaa esikoisteosta, joka ottaa kantaa myös yhteiskuntamme kipupisteisiin. Tyttö joka muuttui lasiksi on proosakirjallisuudessa harvinaisempi tarina sen maagisuuden vuoksi, mikä vetosi minuun syvästi. Suomen lasten Linnakirja taas on niin hieno koko perheen elämys, että melkein voisin luvata syödä hattuni, jos se ei ole aikanaan Junior Finlandia-ehdokkaana. Yhtään huonoa kirjaa en tässä kuussa ole lukenut, jokainen on omalla tavallaan ollut mielekäs lukukokemus.

Lupailin tälle viikolla Mamma Mia- kirja äidille esittelyä, mutta sitten kävi kuten elämässä usein. Eteen tuleekin jotain, joka vie huomion aiotusta ja niinpä seikkailenkin tällä hetkellä helteisessä Avignonissa Ranskassa, jossa teatterifestivaali kokoaa yhteen joukon erilaisia ihmisiä. Olen entistä enemmän tässä viimeisen parin vuoden aikana alkanut kiinnostua niin kirjoista kuin elokuvista, joiden tarina sijoittuu Ranskaan. Ja itse asiassa kolme kaikkien aikojen leffat TOP 10- listallani on kolme sellaista elokuvaakin: Moulin Rouge, Pieni suklaapuoti sekä Amelie. Kirjamessujen myötä tuskin ehdin kirjaa lukea loppuun asti ennen ensi viikon alkua, mutta viikonloppuna kenties pientä tunnelmapostausta kirjamessuilta tuoreeltaan.

Kommentit

 1. Komea lista! Ja monia mielenkiintoisia teoksia, joista oletkin onneksi jo kirjoittanut. :)

  VastaaPoista
 2. Messupostaus kuulostaa hyvälle. Olen ollut kuuntelemassa tuosta Rakkaus on Saari kirjasta kahtena eri päivänä, sillä teen kirjailijasta pientä juttua. Jännittää, ensimmäinen "oikea" juttuni. :)

  VastaaPoista
 3. Karoliina @ Kirjava kammari: Sanoppas muuta, kyllä on maaliskuun lista aika komea, sisällöllisesti nimenomaan, mutta toki myös määrällissti olen tyytyväinen :)

  Hanna: Onpas kiva lukea sitten juttusi (tuleehan se blogiisi?) kirjailijasta, sillä minulle hän on vieras ja tämä on ensimmäinen kirja jonka häneltä luen!

  VastaaPoista
 4. Se tulee muualle, mutta laitan sitten linkin blogiini tai teen myös blogiversion. :)

  VastaaPoista
 5. Minulla taitaa olla tuo sama ranskalainen kirja luettavien pinossa odottamassa. Minuakin on aika hiljattain alkanut kiinnostaa Ranska myös kirjamaana, sikäläisistä elokuvista olen pitänyt "aina".

  Amelie on oma kaikkien aikojen suosikkielokuvani Veronikan kaksoiselämän ohella, jossa siinäkin liikutaan puoliksi Ranskassa. Laadipa muuten joskus ihan huviksesi kaikkien aikojen leffasuosikkilistasi tänne. Se toki menee ohi kirja-asian, mutta jos joskus vaikka sen voisi yhdistää sopivaan kirjaan tms. :)

  Harmi, että minun kohdallani kirjamessut nyt jäävät, mutta kirjoitahan tänne sitten messuraporttia.

  VastaaPoista
 6. Siitä Ali Shaw´n kirjasta Hesarin miesarvostelija käytti sanaa "ihana"! Jäi mieleen, kun olin juuri lukenut sinun arviosi.

  Hyvä kirjakuu näyttää olleen. :)

  Hyvää messuviikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)