Kissanpissa

( Annastiina Syväjärvi & Johanna Venho, WSOY 2011)

Häntähippa on Kusti-Kissan lempileikki ja Kylli-koira paras kaveri. Eräänä päivänä Kylli yllättää Kustin kertomalla, ettei käytä enää vaippaa. Pian Kustin kotiin ilmestyy outo, punainen kippo ja kohta alkaakin uudenlainen hippa...

Annastiina Syväjärven värikkäät ja hauskan nokkelat hahmot tuovat pottailun leikin silmin taaperolle tutuksi. Kusti-Kissa kulkee vielä vaipassa, ja pihallakin sitä kaverit vähän ihmettelevät. Kunnes eräänä päivänä isä päättää yllättää..


Kusti-kissalle on hankittu potta, joka ei ole kuitenkaan ihan tavallinen potta. Kun Kusti suostuu ottamaan vaipan pois, vaikka se onkin "maailman paras vaippa" ja istahtaa potalle, tapahtuukin kummia.....nimittäin potta karkaa! Koska Kusti-kissa rakastaa hippaa, hän lähtee ottamaan kiinni pottaa, joka päättää karata ulos asti. Ja kun Kusti-kissa lopulta saa potan kiinni, mitäs sitten tapahtuukaan? Ja miksi isä päättää järjestää juhlat, joihin kutsutaan pihalta kaveritkin mukaan?

Syväjärven ja Venhon yhteistyönä syntyneessä Kissanpissa-kirjassa tekstit ovat lapsenkin suuhun sopivan lyhyitä lausahduksia, jotka paikoin tuovat varmasti hymyn aikuisenkin huulille. Värikäs ja eläväinen kuvitus on täynnä pieniä kiinnostavia yksityiskohtia niin kodin arjessa kuin hahmoissakin. Ehdoton apuväline siihen vaiheeseen, kun perheen vaippaikäisen on aika tutustua pottailun saloihin!

Älä päästä pottaa karkuun, kissanpissa on tulossa!   

PS: Koska moni on toivonut lastenkirjapostauksia, tuon niitä aina välillä blogiini, pari kertaa kuussa vähintään. Nojatuolimatkailen nyt itse 1600- luvun Skotlannissa, noitavainojen aikaan ja voi mennä muutama päivä vielä ennen kun luen kirjan viimeiset sivut ja pääsen kertomaan tuoreeltaan tarinasta teille. Hyvää viikonloppua kaikille, muistakaahan äänestää sunnuntaina ellette ole sitä jo ennakkoon tehneet ja ennen kaikkea muistakaa nauttia elämästä, läheisistänne!

Kommentit

 1. Lastenkirjat blogeissa ilahduttavat ainakin minua, kuten tiedät. :)

  Vaikka meillä alkaa vaippaikä olla mennyttä aikaa (kolmevuotiaan yövaippaa lukuunottamatta), uskoisin tämän kirjan riemastuttavan meilläkin. Mainio kuvituskin!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen ajatellut hankkia tämän, kun Dania pitäisi nyt opettaa potalle. Päiväkodissa se on sujunut jo kauan, mutta kotona ei niinkään... Tykkään tuosta kuvituksesta!

  VastaaPoista
 3. Katja & Karoliina : Yhteisesti teille ;)...tässä tosiaan on ihana, hauska kuvitus, joka ainakin meillä oli niin lasten kuin äidinkin mieleen ja itse tarinakin hauska :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)