Hyvissä ajoin


Olen lista-ihminen. Tykkään suunnitella etukäteen asioita, mutta se ei tarkoita, että odottaisin asioiden edes menevän aina suunnitelmien mukaan. Mutta se suunnittelu, se se vasta kivaa onkin. Osa lukemisen viehätystä onkin miettiä etukäteen, mitä lukee seuraavaksi kirjapinoistaan tai vaikka mitä lukee lomalla.

Löysin viikonlopun isosta kirppistapahtumasta hauskan, vanhan näköisen nahkaisen matkalaukun vitosella. Eihän se oikeasti vanha ole, mutta on juuri samanlainen pienemmässä koossa, mikä oli isovanhemmillani 60-70 luvulla reissatessaan. Ihanat isot soljet, jotka kiinnittävät lukon lisäksi laukun. Kun näin laukun kirppiksellä, ajattelin heti, että " tuossa on minun lomakirjalaukku!" Tyytyväinen virne naamalla kävelin laukku kädessä ympäri kirppistapahtumaa ja huomasin monen katsovan laukkua kiinnostuneena. Mutta siis, lomakirjalaukku, tosiaan!

Olin juuri aikaisemmin viime viikolla alkanut mielessäni jo luoda listaa kirjoista, jotka otan lomamatkalle mukaan. Olin jo päättänyt sen verran, että lomareissu on vähän vanhempien kirjojen aikaa, koska muuten luen niin paljon uutuuksia. Tokihan varmaan joku uutuuskin eksyy mukaan, sillä ensi kuussa ilmestyy ainakin seuraavat kolme kovasti odottamaani kirjaa: David Nichollsin Sinä päivänä, Karin Slaughterin Kivun jäljet sekä Chris Cleaven Little Been tarina. Näistä osa tai jopa kaikki saattavat toki päätyä myöskin lomalukemiseksi. Kuvassa näkyvät pinot ovat kuitenkin koottu sillä ajatuksella, että ainakin osan niistä pakkaan laukkuun mukaan pohjoisen lomallemme, jonne heinäkuun puolessä välissä lähdemme. Minullahan ei varsinaista lomaa kotiäitinä ole, mutta mieheni lomailee juhannukselta reilun neljä viikkoa ja se on minulle vähän sama  kuin loma. Saa uppoutua varmasti arkisinkin päivällä lukemiseen ihan eri tavalla mitä nyt kun arkipäivien vetovastuu on minulla. Niinpä osa pinon lomakirjoista tulee luettavaksi ihan täällä kotona, mutta "lomalla" kuitenkin.

Olimme viime vuonnakin pohjoisessa melkein kaksi viikkoa. Osa ajasta meni ystäväperheen luona Sodankylässä, ja siellä en paljoa lueskele, sillä aika menee kaikkeen muuhun ihanaan ystävien parissa, mutta mökillä luenkin sitten senkin edestä. Tällaisissa tunnelmissa lueskelin siellä viime kesänä:


Tämän vuoden lomapinossani on siis ainakin nyt odottamassa mm. seuraavia vähän vanhempia kirjoja:
Marian Keyes: Hurmaava mies ( Olen lukenut kaikki Keyesit ja edelleenkin hän edustaa minulle sitä laadukasta chick littiä, mutta tämä kirja on jäänyt jostain syystä ns. välistä lukematta vaikka omassa hyllyssä onkin ollut.)
Scan Stewart: Matkija lintu (Lahja ystävältä) 
Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani ( Nostalgian jäljillä -haasteeseeni liittyen)
Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär ( Olen pitänyt valtavasti kaikista tähän mennessä lukemistani Oateseista, mutta tämä on jostain syystä yhä odottanut vielä lukemistaan hyllyssäni, vaikka kirja kiinnostaa todella paljon.)
Patricia Cornwell: Valokeilassa ( Cornwellin Scarpetta-sarja on lempijännäreitäni, mutta tämä uusin on yhä ollut lukematta kaiken kirjapaljouden keskellä. Uusi Scarpetta ilmestyy syyskuussa, joten haluan lukea tämän sitä ennen!)
Richard Mason: Meren huoneissa ( Olen kuullut tästä paljon kehuja ja löysinkin sattumalta viime viikonloppuna sieltä kirppistapahtumasta kahdella eurolla sidottuna kappaleena.)
Katja Kallio: Elokuvamuisti ( Sopivan nopeaa ja kevyttä lomalukemista vaikka automatkalle)
Marianne Fredriksson: Anna, Hanna ja Johanna ( Kirja, jonka olen halunnut jo kauan lukea, sillä olen pitänyt muista lukemistani Fredrikssonin kirjoista. Tämä löytyi tovi sitten parilla eurolla kirpparilta!)
Monika Fagerholm: Ihanat naiset rannalla ( Myös tämä sopii yllä olevaan haasteeseen ja on varmasti mitä oivinta lomalukemista kesällä!)
Anna Godbersen: Huumaa ( Vuosisadan vaihteen Manhattanin pukuloisto ja seurapiirien käänteet kiehtovat kovasti!)

Tällaisia kirjoja siis ainakin nyt suunnittelen lukevani lomalla ja osan pakkaavani lomareissulle mukaan tuohon hauskaan matkalaukkuun. Mutta, vielä on kuukausi lomaan jäljellä, eli lupaan vähän ennen lomaa postata, mitä sitten lopulta todellakin lähtee mukaan ;)

Tällä viikolla blogiini tulossa Essi Tammimaan Paljain käsin parin päivän sisällä, lauantaina polkaisen blogini 1-vuotisarvonnan käyntiin ja jotain muutakin romskua varmasti vielä tällä viikolla luvassa, sillä viikkohan on vasta aluillaan!

Kommentit

 1. Ihana postaus! Luet tuossa takkatulen loimussa Tiina Lymim kirjaa Susi sisällä, se on hyvä kirja!

  Anna, Hanna ja Johanna on varmasti hieno kirja (kuuluu minulla niihin "luin vähän ja palautin kirjastoon, kun en ehtinyt enempää", mutta ei kai se sovi Suomalaisen keskiluokan arki -haasteeseen? Ruotsalaisen kirjailijan Ruotsiin sijoittuva kirja?

  Tuo Ihanat naiset rannalla olisi tarkoitus lukea täälläkin, toistaiseksi vain jäänyt muiden kirjojen jalkohin...

  Sait minullekin nyt lomanodotusvaihteen päälle! :)

  VastaaPoista
 2. Pienen mökin emäntä: No ihan totta, eihän todellakaan Anna, Hanna ja Johanna siihen haasteeseen kuulu ;D Miten lie menin ajatuksissani sekaisin tuon kanssa!

  Ihanat naiset rannalla on minuakin kiinnostanut jo pitkään, mutta tosiaan tuntuu, että koko ajan tulee niin paljon vielä kiinnostavampia kirjoja, että väkisin osan lukeminen aina siirtyy ja siirtyy.

  Lymin kirja olikin oikein hyvää lomalukemista ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo laukku on kyllä ihana. Patinoitunut mielikuvien lomalaukku. :)

  Haudankaivajan tytär on suosikkini Oatesilta. En tosin ole lukenut kuin Koston, joka on vahva kirja, mutta ei samalla tavalla suuri romaani kuin tuo sinua vielä odottava. Matkijalintu sopii oikein helteiseen kesään. Elokuvamuisti odottaa lukijaansa täälläkin.

  VastaaPoista
 4. Susa, mikä upea kuva ja hieno laukku.

  Miten niin muka Slaughterilta ilmestyy jo kesäkuussa? En minä muista semmoista. Tarkoitat varmaan syksyä...

  Se on iso loma, kun puoliso jää lomalle ja jos vaikka sitten taas sinne pohjoiseen. Muistan tuon kuvan.

  Olethan lukenut Masonin Muistojen huoneet? Se on niiiin järkyttävän hyvä.

  VastaaPoista
 5. Katja: Sinun ja Leenan arvioiden myötä odotankin jo kovasti Haudankaivajan tyttären lukemista!

  Leena: Kyllä Tammen sivujen mukaan se missä Will Trenton kohtaa Sara Lintonin, ilmestyy ensi kuussa. Kivun jäljet on kirjan nimi.

  Todellakin, puolison loma on yhtä kuin minun lomakin ;)

  En ole lukenut Masonilta vielä mitään, mielenkiinnolla odotan!

  VastaaPoista
 6. Toinen listaihminen ilmoittautuu täällä.. :)

  Ihanan laukun olet kyllä löytänyt! Ja mukavan kuuloisia kirjojakin joista olen varmaan itse lukenut vain tuon Kotiopettajattaren. Elokuvamuisti on kiinnostanut jo pitemmän aikaa.

  Kunpa minäkin ehtisin lukea lomalla.. Tai siis eihän minulla mitään virallista lomaa ole mutta kesällä kuitenkin. Ja on varmaan nyt vähän pakko osallistua tähän sinun hienoon nostalgiahaasteeseesi kun niin moni on siitä nyt puhunut ja saanut omat harmaat aivosolut miettimään että mitä omasta nostalgiavarastosta löytyisi.

  Kiitos tästä kivasta postauksesta :)

  VastaaPoista
 7. Susa, minäkin saan näden ihanien haasteiden hurmassa itseni välillä kiinni ajatuksesta, että "tämä kirja sopisi sekä siskos-, suomalaisen keskiluokan arki- että T. British -haasteisiin", kunnes tajuan, että noita kahta viimeksi mainittua ei kyllä voi yhdistää...;)

  VastaaPoista
 8. linnea: Sinäkin listaihminen ♥ Kiitos itsellesi kivasta kommentista ;)

  Pienen mökin emäntä: Hih, kyllä sitä itsekin välillä oikoo vähän liiankin tehokkaasti, kunnes tajuaa, ettei se niin toimikaan :)

  VastaaPoista
 9. hih, pakko myöntää et oon ihan samanlainen noiden listojen kans :)
  Lisäksi Cornwellin uusin odottaa myös mun hyllyssä kesää ja lomaa. Parhautta! :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen listaihminen sekä ikuinen suunnittelija ja haaveilija. Elämän suolaa!

  Kuvassa on aivan ihana laukku, todella hauskasti toteutettu juliste-kehysyhdistelmä (jos oikein ymmärsin) ja ylimpänä pinossa kolme mahtavaa kirjaa. ;)

  Minäkin haaveilen kesällä (oikeaa lomaa ei ole minullakaan, melkein päinvastoin) lukevani mm. nostalgiahaasteen kirjoja, vaikka todellisuudessa kevään uutuuksia riittää vielä niin paljon, että todennäköisesti velvollisuudentuntoisena luen koko kesän niitä... :D

  VastaaPoista
 11. Cheririe: Joskus se pelkkä kauppalistankin teko on jo kivaa ;) Oi, Corwellin uutuutta odotan minäkin! Ja nyt kun tuo edellinen on ihmeekseni odottanut lukemistaan näin kauan, on mukava saada lukea kaksi uutta niin perätysten!

  Karoliina: Todellakin se suunnittelu ja haaveilu on usein suorastaan elämän suola. On ihana mennä vaikka nukkumaankin miettien ja suunnitellen jotain, vaikka yksinkertaistakin asiaa. Ja on muuten tehokaampi nukutuskeino kuin lampaiden laskeminen ;)

  Uutuuksia on tosiaan minullakin useampi odottamassa, että lomalukemiseksi saattaa hyvinkin siirtyä useampikin uutuus..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)