Karmivan suloiset amigurumit

(Atena 2011, alkuperäinen teos: Creepy Cute Crochet- 
Zombies, Ninjas, Robots and More! Suom. Mirja Muurinen)

Oletko kenties joskus ihmetellyt, mitä ovat nuo pienet ja hauskan näköiset virkatut otukset, joita saattaa kekottaa niin jonkun työpöydällä kuin vaikka roikkua laukun reunassa kiinni? Kyseessähän ovat tietenkin veikeät amigurumit, Japanista Suomeenkin levinneen käsityölajin tuotokset. Atena Kustannus on julkaissut Christen Hadenin virkkaamista erikoisista amiguruista kirjan Karmivan suloiset amigurumit, Virkkaa lempihirviösi. Kirjan ns. alkupuheessa Christen kertoo olevansa heikkona Zombie-elokuviin ja sitä myöten hän on halunnut tuoda innostuksensa kohteen amigurumeihin ja siten levittää sekä kasvattaa luomaansa "olentokomppaniaa". Alussa kerrotaan perustietoa niin virkkauksesta kuin amigurumien tekemiseen vaadittavista työvälineistä.


Jokaisen olennon kohdalla on myös hauska taulukko, mikä kertoo mitä tarvitaan kunkin olennon tekemiseen.


En ole itse vielä virkannut amigurumeja ja muutenkin virkkauskokemukseni rajoittuu lähinnä patalappuihin ja keskenjääneisiin virityksiin. Mutta koska elämässä pitää olla haastetta ja tämä kirjaa oikeasti näyttää kertovain seikkaperäiset ohjeet, aion minäkin kokeilla tehdä jonkin näistä karmivista olennoista. Suloisin on ehkä tämä:


Mutta koska apinan vaativuustaso on vaativa, luulen, että kokeilen ensin tätä vaativuudeltaan aloittelijalle suunnattua Ninjaa:


Kirja tarjoaa siis niin vaativia kuin helppoja malleja, mikä innostaa tällaista kokemattomampaakin kokeilemaan noiden hauskojen otuksien tekemistä. Mieskin silmäili kirjaa kun pari iltaa sitten naureskelin kirjan otuksille ja totesi, että "voisinpa vaikka tuollaisen "Yhtiön Zombin" ottaa työpöydälle istumaan.." Selvä tilaus siis allekirjoittaneelle ;)

Amigurumien teko ei vaadi paljoa aikaa, eikä isoja hankintoja. Virkkukoukku, vähän lankaa ja sillä pääsee jo alkuun! Lupaan raportoida täällä kuinka oman ensimmäisen amigurumini tekeminen sitten lopulta sujui. Kaupasta löysin ensimmäisessä kuvassa Mariskoolissa näkyvät "Minikerät" Novitalta valmiissa paketissa, joka nimenomaan koottu 100%sesta akryylilangoista pienten otusten tekoa varten.

Virkatut minihirviöt tulevat - oletko valmis? 


Kirjan kuvista vastaa Chad VanPelt.

Kommentit

 1. Minä yritin viime kesänä tehdä lohikäärmettä englanninkielisestä ohjeesta mutta se meni kyllä aivan pieleen.. Tosin vikaa oli varmaankin enemmän omassa virkkaustaidossani kuin ohjeessa. :)

  Kiva että tällainen on nyt suomeksi, voisi jossain vaiheessa lainata kirjastosta.. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Suomenkielisiä amigurumi-kirjoja on muitakin, ainakin nämä:

  Trench, Nicki: Supersöpöt maskotit : yli 35 valloittavaa virkkuuohjetta (2009)

  Bengtsson, Mia: Amigurumi : virkkaa omat suosikkisi (2010)

  Read, Birgitte: Supersuloiset maskotit : näin virkkaat 35 pirteää pikku ystävää (2010)

  Obaachan, Annie: Virkkaa amigurumit : 25 söpöä eläinmaskottia

  Olen hiplannut kirjoja ihaillen, mutta n ole vielä uskaltanut kokeilla amigurumin virkkausta. Pelkään sen olevan liian vaikeaa taidoilleni. Olisin kiinnostavaa kuulla, miten projektisi sujuu!

  VastaaPoista
 3. linnea/pigeonnaire: Oi, lohikäärme kuulostaa hienolta! Vaikka jäikin yritykseksi, mutta alku se on sekin. Ei muuta kuin uuta yritystä ;)

  Anonyymi: Kiitos kattavasta kirjalistauksesta! Itse asiassa tuo Mia Bengtsonkin kirja on myös Atenan, tätä edeltävä kirja. Olen nähnyt "livenä" esimerkiksi kilpikonnan siitä kirjasta ;) Kerron mielelläni täällä lisää miten projekti etenee, ja pakko sanoa, että minulla on aika vähäiset taidot perustana näille, mutta yrittänyttä ei laiteta, vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Kiitti hienosta kirjavinkistä! Itse en pitänyt koskaan käsitöistä koulussa, kun olisin niin paljon mieluummin ollut poikien puolella sähkärissä ja puukässässä.

  Pottereista innostuttuani opettelin kuitenkin kutomaan ja kudoin samantien erittäin pitkän kaulahuivin. Siirryn mielelläni virkkuun puolelle ja mikäs sen söpömpää kuin amigurumit! Jakelen niitä sitten vaikka kaikille tutuille, jos oikein innostun.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat niin suloisia, että aloin toivoa osaavani virkata. En osaa tehdä edes niitä aloitussilmukoita. :)

  VastaaPoista
 6. Hreathemus: Tiedätkö, minäkin valitsin yhdessä vaiheessa puutyöt käsitöiden sijaan ja tykkäsin todella paljon :)

  Tuo onkin hyvä idea jakaa Amigurumeita tuttaville!

  Katja: Ei muuta kuin joskus vain rohkeasti kokeilemaan. Kirjassa on kuviakin silmukoiden tekemisestä ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)