Kirjalöytöjä ja Totally Britishiä


Kävin viime viikolla pitkästä aikaa kirppiksillä ihan kirjoja katselemassa ja aika mukava pinohan sieltä parilta eri kirppikseltä löytyi. Ja vieläpä pari sellaista, joita olen jo pitkään aikonut ostaa kunhan vain eteen sattuisi. Kallein oli tuo paksu Donald Spoton elämänkerta ihanaisesta Marilyn Monroesta, 5e. Mutta kirja on kuin uuden veroinen ja noita Marilyn-aiheisia kirjoja löytyy todella harvoin kirppareilta ainakaan. Toinen etsimäni kirja löytyi 3 euron hintaa, Janochin Suuri panamakirja. Yleensä pidän 3-4e ehdottomana maksimina käytettyjen kirjojen suhteen, ellei ole joku harvinaisempi teos kyseessä, minkä markkinahinta käytettynäkin siksi yhä korkeahko. Tai joskus jos törmää juuri siihen etsimäänsä kirjaan, en ala muutamaa euroa harmittelemaan.

Pinosta löytyy myös Katja Kallion Elokuvamuisti ( en ole lukenut, halunnut kylläkin), Anja Snellmannin Lemmikkikaupan tytöt ( luin ja halusin omaankin hyllyyn), Marianne Fredrikssonin Anna, Hanna ja Johanna ( olen halunnut lukea) sekä Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla ( en ole lukenut, mutta aion lukea Suomalaisen keskiluokkaisen arjen haasteeseen liittyen) Kaikki nämä kirjat olivat 1-1.50e /kirja.

Lapsille löytyi myös heidän kovasti pitämänsä Autot-elokuvan Marttiin liittyviä satukirjoja kaksi, euron kappale sekä Palomies/autokirja, joita esikoinen keräilee. Eurolla sekin. Meillä ei muutoin olekaan vielä ollut liiemmin Disneyn kirjoja, sillä poikia on toistaiseksi Disneyltä kiinnostanut vain tuo Autot sekä Toy Story.

Muutama sananen lukuhaasteistakin. Olen ollut aika varovainen mukaan lähtemisen suhteen, ettei tule sellaista kirjallista stressiä. Moni haaste kyllä on kiehtonut kovasti. Toistaiseksi olen lähtenyt mukaan Kirjavan kammarin Karoliinan suomalaisen keskiluokan arki -haasteeseen sekä viime viikolla itse pistin jakoon Nostalgian jäljillä -haasteen. Molempien aihepiirien kirjat ovat kirjoja, joita todennäköisesti lukisin nyt muutoinkin. Nyt kuitenkin Kirjavassa kammarissa tuli upea haaste, Totally British, johon on pakko tarttua. Huomasin nimittäin, että olen aikonut lukea aika monen siinä mainitun kirjailijan kirjoja muutoinkin. Klikkaamalla tuota ylempänä olevaa Totally British- kohtaa, pääset suoraan Karoliinan blogiin tarkkaan kuvaukseen haasteesta. En ala niitä tähän kopioimaan, koska haaste on laaja alahaasteineen. Lähden siis mukaan, mutta en ole vielä ihan päättänyt, mitkä kategoriat alahaasteissa ovat ne, joihin ensi sijaisesti päätän tarttua. Nyt ainakin äkkiseltään kiinnostaa Modern women writers, Gothic fiction, Stiff Upper Lip sekä Eirinngo go Brach. Blogini ylälaidasta löytyy nuo välilehdet, missä omana sivunaan Lukuhaasteet. Sieltä löytyy pian tarkempaa tietoa omalta osaltani haasteeseen osallistumisesta. Mutta ihana haaste kaikenkaikkiaan, kiitos Karoliina!

Tällä viikolla tulossa blogiini ainakin Susan Abulhawan Jeninin aamut, Atena kustannuksen hauska Karmivan suloiset amigurumit - kirja ja lukunopeudestani  riippuen ( eleteään sairastuvalla..) jotain muutakin romskua loppuviikolla!

Kommentit

 1. Oletpa onnistunut tekemään hyviä löytöjä. Minä en käy juuri koskaan kirppareilla ja siksi niin moni hyvä kirjakin menee sivun suun. :/ Omasta hyllystämme löytyy tuo Spoton Marilyn-kirja (hyvä elämäkerta), Kallion Elokuvamuisti (en ole vielä lukenut :)) sekä Suuri Panamakirja (ihana). Olen ihan samaa mieltä, että jos on etsinyt jotain kirjaa kauan ja se sattuu viimein kohdalle, kannattaa se ostaa vaikka maksaisikin muutaman euron enemmän.

  Meilläkin Autot on pop.

  Tervehtymistä sairastuvalle. <3

  VastaaPoista
 2. Mahtavia löytöjä! Elokuvamuistin olen lukenut ja tykkäsin. :)

  http://kirjanmerkkeja.blogspot.com/2010/09/katja-kallio-elokuvamuisti.html

  VastaaPoista
 3. Löysit ainakin kolme aivan mahtavaa kirjaa: Anna, Hanna ja Johanna, Elokuvamuisti ja Ihanat naiset rannalla! Voi, olen ihan varma, että rakastat kaikkia. <3

  Minunkin on alkanut tehdä mieli kiertää jos ei nyt kirppareita (olen huono niiden kanssa) niin hyviä divareita ainakin. Olen tottunut tilailemaan netistä, mutta siten halvoillekin kirjoille tulee helposti kova hinta postikulujen takia. Etenkin yksittäiselle, paksulle kirjalle. Hyvä syy tilata reilusti kerralla? ;D

  Mietin toisaalta aina välillä, että mitä järkeä on siinä, että uusi kirja maksaa Suomessa noin 30e ja muutaman kuukauden päästä sen voi saada uudenveroisen kuntoisena antikvariaatista kahdella eurolla. En tajua... Toivottavasti kirjan arvonlisäveroa ei nyt sentään enää koroteta!

  Kiitos linkityksestä ja ihanaa, että jaksat lähteä haasteeseen mukaan! <3

  Jeninin aamuja odotellen, mutta ensin: pikaista paramista! (((Susa)))

  VastaaPoista
 4. Katja: Siellä etelä-Suomessa varsinkin varmaan löytyisi joka kerta kirppareilta sekä divareista jotain superlöytöjä ;)

  tiinanen: Minä olen lukenut pari muuta kirjaa Kalliolta ja tykännyt. Elokuvamuistikin on pitkään ollut luettavien listalla. Tulenpas pian kurkkaamaan blogiisi, mitä pidit!

  Karoliina: Tiedätkö, minäkin olen varma, että pidän noista kovasti ;)

  Tuo kirjojen arvonlisävero on asia, mikä sapettaa minua. Toivottavasti sitä ei enää YHTÄÄN nosteta! Kirjojen hinnot Suomessa uutena ovat tosiaan usein aika kohtuuttomia. Netissä onneksi on pari nettikirjakauppaa, joissa joko ei ole postimaksua ollenkaan tai on tyyliin 1-2 e, siis ihan kotimaisia. Sellaisista tilaan aina välillä ja toki kirjakerhosta, vaikka osa onkin niistä ohuempia kirjakerhopainoksia.

  VastaaPoista
 5. Kivoja löytöjä! Minunkin pitäisi lukea tuo Ihanat naiset rannalla, lainasin sen jo monta viikkoa sitten mutta on vain jäänyt muiden jalkoihin...

  VastaaPoista
 6. Pienen mökin emäntä: Minä muistan aikoneeni lukea tuon jo monta vuotta sitten, mutta aina vain on jäänyt aikeeksi. Nyt Karoliinan keskiluokkaisen arjen haasteen myötä hyvä syy oikeasti lukea ;)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että esittelit myös löytösi täällä. :) Miehän olen innokas kirppistelijä ja divarien kiertelijä, joten mukaan tarttuu usein kivoja kirjoja. Tuon Annan, Hannan ja Johannan sosialisoin eilen äitini hyllystä omakseni. :)

  VastaaPoista
 8. Jee, ainakin kaksi uutta Annan, Hannan ja Johannan omistajaa siis, Susa ja Hanna. Lukekaa se pian, jooko! :) Minä aion Annan, Hannan ja Johannan innostamana lukea kesän aikana lisää Fredriksonia.

  Muutkin kirjalöydöt kuulostivat erinomaisilta, mutta tuo kiinnitti erityisesti huomiota, kun luin sen juuri itse.

  VastaaPoista
 9. Hanna: Hyvän löydön olet tehnyt äitisi hyllystä ;)

  Jenni: Olen lukenut Fredrikssonilta kaksi aikaisemmin, Rakas lapsi sekä Kaksi todellisuutta, sekä tykännyt molemmista!! Mutta varsinkin tuo jälkimmäinen on lopulta aika rankka. Kuitenkin odotan innolla Annan, Hannan ja Johannan lukemista jo!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)