Saanko esitellä


...oman hyllyni TBR-hyllyt. Kyllä, niitä on jo kolme, kun vielä alkuvuodesta oli reilu yksi. Klikkaamalla kuvaa, se pitäisi saada isommaksi lähempää tarkastelua varten. Kaikki kirjat ovat sellaisia, että odotan niiden lukemista. Osa on uusia, osa jo monta vuotta sitten julkaistuja. Hyllyn edessä seistessä on vähän sellainen olo, kuin lapsella karkkikaupassa: on ihanan paljon valinnan varaa ;)

Heinäkuu on kyllä ollut äärimmäisen huono lukukuukausi johtuen lomareissustamme, mutta ennen kaikkea sairastelusta. Ja kyllä, emme ole vieläkään terveitä. Puolet perheestä sairastaa yhä kunnolla, toinen puolika tervehtymään päin. Olemme kantaneet apteekkiin sellaisen summan rahaa tässä kuussa, että hirvittää. Harmittaa myös, että lomareissun alussa aloittamani Pianotuntien lukeminen kärsii siitä, että joudun lukemaan niin pätkissä. Nyt olen sentään ylittänyt jo puolivälin. Normaalioloissa olisin lukenut kirjan parissa päivässä, nyt  puhutaan jo parista viikosta. Mutta eiköhän meilläkin kohta aleta tervehtymään ja päästä siihen ihanaan normaaliin arkeen taas kiinni. Odotankin jo innolla monia syksyn uutuksia, joista aionkin tehdä ensi viikolla oman postauksen taas tarkemmin. Mutta sitä ennen pitää vähän lyhentää oman hyllyn TBR-kirjoja sekä onhan minulla kirjastostakin lainassa kasa ihania kirjoja, jotka haluan lukea! Ja siis tässä ovat vain ne TBR-kirjat, jotka jo ovat omassa hyllyssäni. Lisäksi on varmasti kymmeniä kirjoja paperilla ylhäällä/mielessäni, jotka myös haluan lukea, kun kohdalle sattuvat.

Kuinka pitkiä teidän omat TBR-hyllyrivinne alkavat jo olla?

PS: Blogissani on jo 137 lukijaa virallisesta, kiitos! Aikanaan päätin, että kun 150 tulee täyteen, luvassa.....arpajaiset!! Katsotaan, päästäänkö siis jo ensi kuussa arpomaan ;)

Kommentit

 1. Minulla on pelkästään kirjaston kirjoja kaksi hyllyriviä, jos lisäisin joukon jatkoksi omat tbr-kirjani (ja kavereilta/sukulaisilta lainatut) olisi määrä varmaan jokseenkin sama kuin sinulla. Oih ja voih :).

  Toivottavasti teidän perhe pian paranisi kunnolla! Sympatiat täältä <3

  Onnea alati kasvavasta lukijamäärästä, olet sen ansainnut - panostat blogiisi todella paljon!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen määrä TBR-kirjoja. :) Jos oma hyllyni olisi järjestyksessä ja siellä olisi niin omat, lainatut kuin vielä vasta odottamani kirjat, voisi määrä olla melkein sama kuin sinulla. Ei ihan kuitenkaan. ;)

  Lämpimiä ajatuksia ja pikaista paranemista sinne, ystävä rakas. Toivottavasti saatte nauttia loppukesästä terveinä ja täysin siemauksin. <3

  VastaaPoista
 3. Oi, löysinpä sieltä paljon kiinnostavia kirjoja. Riitta Jalosen Enkeliyöt on ollut omalla listallani, toivottavasti luet sen lähiaikoina. :)

  VastaaPoista
 4. Ohhoh mikä määrä! Muutama noista löytyy minunkin listaltani.

  Minulla lukemista odottavat kirjat kulkevat mukana muistivihkossa luettavien kirjojen listan muodossa, joka tuntuu kasvavan nopeammin kuin ehdin siinä olevia kirjoja lukea. Parempi silti niin päin kuin miettiä mitä ihmettä lukisi :) Suurin osa listan kirjoista täytyy hakea kirjastosta, joitain on omassa hyllyssä.

  VastaaPoista
 5. Siellähän on vaikka mitä ihanaa, Larssonia, Harrisia, Gavaldaa.. Nam! Minulla alkaa tuo TBR-hylly olla aika samanlainen, mutta minulla ei ole noin hienosti eriteltynä niitä omiin hyllyihin. Mutta kuten sanoit; onneksi on valinnanvaraa! <3

  Ja onnea huimasta lukijamäärästä!

  VastaaPoista
 6. Minulla pysyy TBR-hylly aika hyvin aisoissa. Tykkään lukea kirjat mahdollisuuksien mukaan alkuperäiskielellä, joten melkeinpä kaikki opukset tulee tilattua Amazonista. Toimituskuluitta kirjat saa Suomeen kun tilaa yli 25 punnalla, jolla saa siis 6-7 kirjaa. Niistä riittää aina lukemista muutamaksi viikoksi, jonka jälkeen annan itselleni luvan tilata uuden satsin. Tilanne ei todellakaan olisi tämä, jos saisin ostettua kirjani tavallisesta kirjakaupasta, siellä tuntuu aina katoavan järki päästä... :D

  Pikaista paranemista teille!

  VastaaPoista
 7. Tämä oli hauska nähdä :-) Sinulla on isompi TBR-rivi tuossa kuin minulla, huh! Tosin täytyy myöntää että moni TBR-kirja on vielä hankkimatta, mikä saattaa selittää osan erosta.

  Paranemista & jaksamista sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 8. Viimeksi kun laskin, TBR-hyllyni sisälsivät noin 180 kirjaa... Hups, on vähän lipsahtanut lapasesta tuo ostelu! ;) Tämänhetkisellä lukutahdilla siinä olisi luettavaa kolmeksi vuodeksi - siis mikäli en sinä aikana hankkisi yhtään lisää luettavaa kaupasta tai kirjastosta. Ja sehän toki on äärimmäisen todennäköistä... :D

  VastaaPoista
 9. Oivoi, minä en edes itseasiassa tiedä, monta kirjaa minulla on TBR-hyllyssä, kun kaikki kirjat ovat tuolla hyllyissä somasti sekaisin. Paljon niitä kuitenkin on, luulen että vähintään saman verran kuin sinulla.

  Kirjastolainat osaan jotenkin pitää säällisissä määrissä (yleensä minulla on lainassa ehkä 4-8 kirjaa kerrallaan), mutta hyllyyn kertyy kyllä kaikkea mielenkiintoista nopeammin kuin ehdin niitä lukea :)

  Mitä kuvasta tihrustin niin jokusen noista sinun hyllysi kirjoista olen jo lukenutkin ja ainakin yksi samakin tbr-kirja löytyy, Oatesin Haudankaivajan tytär :)

  VastaaPoista
 10. Onnea ensi alkuun lukijamäärästä! Huimaa! Mutta ehdottomasti ansaittua!

  Minulla kertyy kirjoja tuvan ikkunalaudalle. On siinä nytkin ehkä 30 teosta, mutta kaikkia en lue - palautan välillä kirjastoon lukemattominakin. Enkä juuri ostele kirjoja enää nykyään, joskus aiemmin kyllä.

  Ihana ongelma valita tuolta aina luettavaa, ai ai...!

  VastaaPoista
 11. Huh, on siinä kirja poikineen. Mulla TBR-kirjat ovat käytännössä kirjaston kirjoja (joita onkin sitten lainassa aina 10-20 kpl kerrallaan) ja jokunen oma kirja (nyt esim. 4 ihkauutta pokkaria ja tietenkin joitakin vanhempia, jo aiemmin ostettuja ja saatuja kirjoja).

  Myönnän suoraan, etten ole kovinkaan systemaattinen TBR- kirjojen kanssa. En esimerkiksi listaa niitä mihinkään enkä laita omaan hyllyynsä (paitsi kirjaston kirjat perintökirjakaappiin).

  Onnittelut lukijamäärästä! Hienoa! Sulla on hieno ja mukava blogi, johon selvästi panostat. Ei ihme, että lukijoita riittää! <3

  Kurjaa, että olette sairastelleet. Mullakin on ollut pikkuisen kesäflunssaa, muttei kuitenkaan mitään pidempikestoista. Helteet jo itsessään verottaa voimia, mutta onneksi on näitä viileämpiä, ihania iltoja ja öitä jolloin jaksaa tehdäkin jotain.

  VastaaPoista
 12. Onnea suurista lukijamääristä ihanaiselle blogillesi! Minullekin oli tullut loman aikana paljon uusia lukijoita, ja vaikka olen sinua jäljessä, alkaa näyttää siltä, että minunkin blogini saattaa päästä tuohon 150:een, ja ihan samoin olin ajatellut pitää silloin arpajaiset. :D

  Pahoin pelkään, että TBR-pinoni ovat aivan yhtä mittavat.. Ihania kirjoja sinulla siellä on: sellaisia, joita olen lukenut tai jotka ovat myös omalla TBR-listallani. Toki paljon muutakin. :)

  VastaaPoista
 13. Mukavan "kokoisia" TBR-hyllyjä/pinoja tuntuu teillä monella muullakin olevan ;) Taitavat olla lukutoukan vitsaus. Minun TBR-hyllyssäni olevat kirjat ovat useiden vuosien ajalta kerrytettyjä ja tosiaan eiväthän tuossakaan määrässä ole läheskään kaikki ne, mitkä ehdottomasti haluaisin. Käytän kuitenkin ahkerasti kirjastoa ja kaikkia ihania kirjoja ei todellakaan tarvitse omistaa edes. Maailma kun on täynnä ihania kirjoja, osan on vain maltettava jäädä omasta hyllystä pois.

  VastaaPoista
 14. Omat lukemattomani ovat iloisesti muiden kirjojen seassa. Ei ole tarkkaa käsitystä, paljonko niitä on - varmaan lähemmäs sata. Aiemmin tuli ostettua kirjoja aika vähän, mutta viime vuosina olen ostellut oikein urakalla, enimmäkseen jotain euron kirjoja kirppiksiltä.

  Aika monet ostamistani kirjoista ovat kyllä sellaisia, jotka olen jo lukenut ja hyväksi havainnut. Ja pakko tunnustaa, että välillä tulee myös kiikutettua divariin jotain halpisostoksia, joita en ole edes yrittänyt lukea...

  VastaaPoista
 15. Minäkin olen ostanut ison osan noista kuvissa näkyvistä kirjoista kirppareilta tai alesta ;)

  VastaaPoista
 16. Minulle tuo termi oli ihan uusi, siis TBR-hylly, mutta ymmärsin sentään mistä on kyse. Minulla kirjat ovat sikin sokin hyllyssä, meinaan luetut ja lukemattomat ja niitä lukemattomia on kyllä kymmeniä. Voi olla että en lue jotain kirjaa koskaan...tai ehkä eläkkeellä. Sellainen voisi olla esim. Shakespearen kaikki näytelmät, joista olen lukenut vain Hamletin :)

  VastaaPoista
 17. Susa, minulla ei ole mitään TBR-hyllyä, vaan sen sijaan Tammen Keltianen Kirjasto -hyllyt. Otavan Sininen kirii sitä kohta jo kiinni, mutta ei saa, ei saa.

  Parantumisiin ja onnea lukijamäärästä, jonka olet EHDOTTOMASTI ansainnut!

  VastaaPoista
 18. Onnea ja menestystä - odotan arpajaisia ;-D!

  Huikea määrä ihania kirjoja! Minulla käsillä olevat opukset mahtuvat yhteen hyllyyn, mutta sitten sellainen korvien välissä oleva lista sitten onkin toinen juttu... :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)