Sanna Pelliccioni: Onni-poika ja hirveä hirviö

( Minerva Kustannus 2011)

Kuvittaja Sanna Pelliccionin luoma ihastuttava Onni-poika seikkailee jo kuudennessa, juuri ilmestyneessä kirjassa nimeltä Onni-Poika ja hirveä hirviö. Kuten aikaisemmissakin Onni-kirjoissa, Onnin myötä lukija pääsee lapsen silmin tarkastelemaan sinänsä arkisia asioita. Tällä kertaa lähdetään Onnin isän johdolla pienellä seikkailuretkelle kodin lähelle.Onni-poika miettii, mitä kaikkea jännittävää voi nähdä seikkailuretkellä pimeällä. Kenties pöllöjä, lepakoita? Ja Onni haluaisi nähdä ainakin yhden hirvityksen. Mutta isi kertoo, ettei niitä ole kuin mielikuvituksissa. Onni pyytää mukaan yläkerrassa asuvan Helmin, jonka äiti myös haluaa mukaan öiselle retkelle. Ja kuten kunnon retkeen kuuluu, täytyy ensiksi miettiä, mitä kaikkea Suurelle Seikkailuretkelle tarvitaankaan. Taskulamppu, kynttilälyhty (jos isi lupaa), juustovoileivät, suurennuslasi, yöeläinkirja (jos se löytyy)...Jännittävän retken jälkeen onkin hauska leikkiä uusia leikkejä kotonakin. Tosin joskus ne voivat olla liian jännittiäviä, sillä Onni tuumaa: " En halua mennä nukkumaan", sanoo Onni. "Ei panna valoja pois. Miksi joka paikassa on yöllä hämärää ja pimeää ? "  Onneksi äiti ja isi ovat niin viisaita, että he osaavat kertoa, miksei tarvitse pelätä. Ja kun äiti vielä istuu sängyn päädyssä odottamassa, että Onni nukahtaa, voi kohta alkaakin haaveilla jo seuraavasta suuresta seikkailusta.

Onni-poika - kirjoissa on hurmaavan selkeä kuvitus yhdistettynä aina asioihin, jotka tavalla tai toisella askarruttavat varsinkin lapsen mieltä.  Onni-poika ja hirveä hirviö -kirjassa pohditaan esimerkiksi pimeän pelkoa, mikä on usein lapsille konkreettinen pelko. Tai onko niitä hirveitä hirviöitä oikeasti olemassa?

Tämä postaus tulee blogiini ajastetusti, sillä tätä lukiessanne olen jo lapissa lomailemassa ja seikkailemassa omia suuria seikkailuja ;)

Kommentit

  1. Minäkin pidän Pelliccionin kuvituksista. Harmitti, kun hänen kuvittamansa Katri Tapolan Pieni prinsessasatu Tammenterho-sarjassa oli jotenkin vaisu kirja. Mutta ei se kuvituksen vika ollut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)