Vastauksia ja suklaata


Muutama postaus aikaisemmin lupasin kysymyksen jättäneiden kesken arpoa suklaata sekä vastailla tietenkin myös kysymyksiin. Ja ennen kuin kerron, kuka saa suunsa makeaksi suklaasta ensi viikolla, vastailen kivoihin kysymyksiinne:

Paula kyseli, kuinka kauan olen blogannut ja miksi aikanaan aloitin. Olen itse asiassa blogannut jo vajaan viisi vuotta pitäen niin henkilökohtaista blogia, ruokablogia ja tätä kirjablogia. Kirjablogi on kaikista tuorein ja sen perustin vuosi ja kolme kuukautta sitten. Bloggaan ns. jakamisen ilon ja vuorovaikutuksen takia, ja tämä koskee kaikkea bloggaamistani.

Maria puolestaan kysyi, mistä löydän aikaa blogata näin usein pienten lasten äitinä. Kai se on vain niin yksinkertaista, että sille, mitä todella haluaa, löytää sen aikansa. Touhuan paljon lasten kanssa, ulkoillaan ja käydään asioilla, eikä kotikaan nyt sentään kaaoksessa ole vaikkei usein kyllä ihan tiptop:kaan, mutta kaiken sen ohella yleensä etsin pätkissä sen ajan melkein päivittäin, että saan blogata. Monesti se aika on illalla kun lapset jo nukkuvat, mutta välillä päiväunien aikaan ja välillä kun lapset leikkivät vaikka keskenään.

Villasukka kirjahyllyssä tiedusteli, mitkä kolme kirjaa omistaisin, jos saisin omistaa vain ne. Hmm..tämä oli jo vähän vaikeampi, mutta tällä hetkellä vastaan, että Pasi I. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät (omistuskirjoituksella), Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitelty (rakkain Anna-Leenan kirja) sekä Patricia Cornwellin Post mortem ( 1.painos).

Karoliina kysyi myöskin aika haasteellisen kysymyksen, eli tämän vuoden parhain kirja tähän mennessä. Ja nyt onkin pakko vastata, etten voi nimetä yhtä selkeästi parhainta kirjaa. Yhtenä hetkenä se olisi Anna Pihlajaniemen Adoptiomatka, toisena Joyce Carol Oatesin Blondi..tai ehkä sittenkin äsken lukemani Deborah Spungenin Nancy tai Chris Cleaven Litlle Been tarina. Huomenna kysyttäessä saattaisinkin nimetä Helmi Kekkosen Valinnan tai Susan Abulhawan Jeninin aamut. "Mission impossible" siis ;)

Susa P. halusi tietää, mikä on suosikkini Anna-Leena Härkösen tuotannosta ja miksi. Ehdoton suosikkini on Loppuunkäsitelty, joka kertoo Anna-Leenan siskon itsemurhasta. Perusteluna sanon tälle vain aiheen henkilökohtaisen koskettavuuden.

Piijuli kyseli, tykkäänkö äsken lukemani Nancyn tyylisistä kirjoista ja jos, voinko suositella vastaavaa. Pidän Nancyn tyylisistä kirjoista tosi paljon ja vastaava, yksi kestosuosikeistani, Lionel Shriverin Poikani Kevin on vastaavalainen. Suosittelen, ellet jo ole lukenut. Toinen mitä suosittelen, on Jodi Picoultin Sisareni puolesta tai 11 minuuttia.

Mari A. puolestaan kysyi, mikä on sellainen kirja, mihin en halua koskea, lukea ikinä. Hmm..Toisaalta en tykkää yhtään ns. harlekiini"romaaneista" ja sellaisen lukeminen olisi kyllä minulle aika hankalaa, mutta ehkä pakon edessä :) Aihepiiriltään sitten joku pedofiilin omakohtaiset muistelmat olisi kyllä niin hirveä, etten lukisi edes pakon edessä.

Sara halusi tietää kolme parasta lukemaani klassikkoa. Hmm..Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani sekä John Irvingin Kaikki isäni hotellit..tai Antoine de Saint Exuperyn Pikku Prinssi.

Maijalla oli hauska kysymys liittyen suklaaseen. Vaikka olenkin nykyään valitettavan suklaaperso, olen vähän nirso suolaisen ja suklaan yhdistelmään tai esimerkiksi voimakas chili suklaassa ei vain ole minun makuuni.

Ja nyt sitten siihen monen teidän odottamaan hetkeen, eli kuka saa suklaata! Arvoin perinteisellä "nimi lappuun"-metodilla ja esikoiseni nosti lapuista nimen:..........

..................Piijuli!! Onnea Piijuli! Laitatko yhteystietosi SEKÄ pidätkö enemmän tummasta vai vaaleasta suklaasta, osoitteeseen jarjellajatunteella(AT)gmail.com ! Kiitos kaikille kysymyksensä jättäneille!


Kommentit

 1. Kaksi ensinmainittua klassikkoa ovat minunkin lemppareitani :).

  VastaaPoista
 2. Susa, meidän klassikkomaku on eri. Hiukan hipaisi Irvingissä, joka minulle olisi Leski vuoden verran.

  Söin viime yönä Geisha-LEVYN salaa...Keneltä salaa;-) Rapisin vähemmän kuin Irvingin hiiri seinän raossa.

  VastaaPoista
 3. Hyviä kysymyksiä ja hyviä vastauksia! Tämä postaus oli hauska idea.

  VastaaPoista
 4. Ei pedofiilin muistelmia - eli et siis ikinä koskisi Nabokovin Lolitaan? :D Jos olet lukenut niin olisi mielenkiintoista tietää mitä siitä kirjasta ajattelit.

  VastaaPoista
 5. Pieni suklaavinkki: Maistapa Fazerin uutta päärynämantelitummasuklaata. Nam :P

  Kivoja vastauksia sinulla!

  VastaaPoista
 6. Ihanat vastaukset Susa! Kivoja klassikkosuosikkeja sinulla. Ja minulle juuri en muista kuka kehui tuota Loppuunkäsiteltyä ja Poikani Kevin on jo odotellut pitkään että josko tämän vuoden puolella vielä sekin.. :)

  Sinulle lähtee huomenna paketti postissa :)

  VastaaPoista
 7. Näitä oli tosi kiva lukea. Sinä oletkin oikein pioneeri tässä bloggauksessa, minä olen ihan baby. Kohta muuten uhmaiässä.

  Meidän koira söi Jääskeläisen edellisen kirjan, jonka lainasin kirjastosta. Jouduin lunastaman sen, muttei haitannut.

  VastaaPoista
 8. ^ Kirjailijatar, tuli kommentistasi mieleen, että minun edellinen koirani söi pentuna Belva Plainin jonkun sukuromaanin, siis kirjastosta lainatun. Jouduin myös lunastamaan kirjan , ja minua harmitti; kirjakin kun oli ihan huono. :)

  Susa, kivoja kysymyksiä ja vastauksia! Tekisi mieleni melkein apinoida ja julkaista joskus samanlainen postaus. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kirjavinkeistä; en ole noita kirjoja lukenut, mutta on ylhäällä kirjastoreissulle.

  Ja vielä suklaatia NAM! KIITTI!

  VastaaPoista
 10. Maria: Nuo kaksi ekaa ovat minullekin varmaan sellaisia IKI-suosikkeja ;)

  Leena: Oi, olen katsonut Leski vuoden verran elokuvana ja pidin kovasti.

  Mikähän siinä on, että suklaan syönti salaa on erityisen nautonnollista? :)

  Luru: Näihin kysymyksiin oli kyllä mukava vastaillakin!

  defying gravity: En ole tosiaan lukenut Lolitaa, mutta se voisi olla vielä sellainen, että sen saattaisin lukea :) Mutta en lupaa ihan heti tarttua siihen ;)

  Villasukka kirjahyllyssä: Maistoin jo ja olipa hyvää!!

  linnea: Olisi tosi kiva kuulla ajatuksiasi molemmista noista kirjoista!

  kirjailijatar: Tiedätkö, yllätyin melkein itsekin tuosta, miten kauan olen yleensäkin jo pitänyt jonkinlaista blogia!

  Koiruudellanne on selvästi hyvä maku ;)

  Sara: Apinoi ihmeessä!! :) Tulen sitten kysymään heti jotain hupsua ;D

  Piijuli: Laitahan tosiaan kun ehdit, sähköpostilla nuo tietosi, niin saat suklaan ensi viikolla!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)