Netti ei vaan toimi! Parhaat Facebook-mokat

Näin oman vanhenemisen myötä on erityisen hyvä vaalia ajatusta, että nauru pidentää ikää. Toisaalta myös arjen jutut tuovat välillä sellaisia sävyjä elämään, että huomaa todella kaipaavansa sitä oikeaa, mahan pohjasta asti tulevaa naurua. En yleensä pidä vitsikirjoista, vaikka arvostan hyviä vitsejä. En kuitenkaan tykkää lukea vitsejä mistään kirjasta, vaan nautin kun ne kerrotaan. Muutama kuukausi sitten törmäsin Facebookin ahkerana käyttäjänä sivustoon Feissarimokat.com, jonka myötä päädyin hirnumaan vedet silmissä. Kyseessä on sivusto, jonne on koottu oikeita Facebookin päivityksiä, etunimet luonnollisesti muuttaen sekä sukunimet piilottaen. Facebook, tuo aikamme sosiaalisen median kehto, monimutkaisine asetuksineen tai jos saanen sanoa, välillä persoonallisine käyttäjineen, on tuonut sen ilmiön, että hauskat julkiset tilapäivitykset päätyvät usein kiertäväksi vitsiksi netissä. Pakko tunnustaa, että juuri tuollainen ihan arjesta kumpuava tahaton komiikka vetoaa ainakin minuun kovasti.

Nyt Atena on koonnutkin noita hauskimpia, noloimpia ja suorastaan uskomattomia tilapäivityksiä yksien kansien väliin. Netti ei vaan toimi! -PARHAAT FACEBOOK-MOKAT -kirjassa lukija pääsee nauramaan ihan meidän suomalaisten tahattomille sutkautuksille ja yllättävän myös heikon yleistiedon puutteesta johtuville kummasteleville tilapäivityksille. Vai miltä kuulostaa tilapäivitys, jossa ihmetellään, että miten Suomen presidentti Tarja Turunen voi asua Argentiinassa? 

Facebookille uskolliseen tyyliin mokat ovat tutussa ulkoasussa myös kirjan sivuilla:


Yksi ihmettelee, haihtuuko vesi pois kattilasta, jos sitä tarpeeksi keittää? Jollakin on kännykän ennakoiva tekstinsyöttö tehnyt hulvattoman painovirhepaholaisen ja muuttanut sanan joksikin aivan muuksi. Yksi koittaa herättää alati netissä notkuvan puolisonsa huomion tilapäivityksellään ja toinen taas ihmettelee, eikö ATK-kurssi ollutkaan autokoulun teoriatunnista. Joku puolestaan on kirjoitellut hyvin henkilökohtaisen viestin luullen, ettei sitä näe kukaan muu kuin henkilö, kenen seinälle viesti on jätetty. Julkisuuden henkilöt eivät ole kaikilla ihan hallussa, vai kuka tuntee Mika Räikkösen tai Gery Mooren? Tyhmyydestäkin sakotetaan, jopa parkkipirkon toimesta, mutta sakon saaja ei sitä itse tietenkään ymmärrä.

Jos tämän tyylinen huumori kolahtaa, voin luvata takuuvarmat naurut tämän kirjan parissa. Kirja on ohut ja kulkee helposti mukana vaikka laukussa, jos kaipaa jotain piristystä juna- tai bussimatkaan. Lieveilmiönä tuolloin toki voi olla, että purskahdat hervottomaan nauruun keskellä vieraita ihmisiä, ja päädyt itse esimerkiksi höpsähtäneestä matkustajasta jollekin nettisivulle...

ps: Nyt on kuulkaa kesken niin hyvä ja jännä, omasta arjesta ihanasti hetkeksi irroittava, kirja, että! Luvassa siis pian siitä enemmän.

Kommentit

 1. Olen lueskellut näitä mokia netistä ja kieltämättä naurua riittää :) Lemppareitani ovat tämän kirjan nimijuttu sekä se, jossa tyyppi menee McDonaldsiin tietokoneostoksille.

  Feissarimokat on jo luettu läpi, onneksi on myös Failbook.

  VastaaPoista
 2. No joo, kyllä pelasti mun yhden aamun kun luin Iltiksestä pari juttua näistä.

  Vaikka kun itsekään ei ole ihan neropatti tekniikassa, niin on tullut sähellettyä pari kertaa jotain...

  VastaaPoista
 3. Tämä on selvästi nykyajan jatkumoa "vanhanaikaiselle" kopiohuumorille. :)

  Innolla odotan mietteitäsi tuosta sinulla nyt kesken olevasta kirjasta.

  VastaaPoista
 4. Maija: Failbook on minulle vielä uusi juttu, sinne siis ;)

  Mari A.: Pakko tunnustaa, että on sitä itsekin tullut pari kertaa mokattua Facebookissa, mutta ei ilmeisen pahasti, koska en ollut kirjaan päässyt ;)

  Katja:Varmaan parin päivän sisällä tulossa arvostelua ;)

  VastaaPoista
 5. Ei voi kyllä lukea noita FB-keskusteluja nauramatta. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)