Rakkaudesta kirjaan ja lukemiseen


Tämä päivä on tärkeä päivä kirjabloggaajille. Helsingin kirjamessuilla on tänään myönnetty Rakkaudesta kirjaan- tunnustus viidelle kirjablogille, josta Kirjamielellä -blogin Marjis kertoo tarkemmin blogissaan. Tavallaan tunnustus on kaikille meille kirjabloggaajille, että meidän rakkautemme kirjaan  näkyy ja kuuluu myös mediassa, muidenkin silmissä kuin omissamme. Sillä suurin osa varmasti kirjabloggaajistakin tekee blogiaan juuri siksi, että rakastaa kirjoja ja lukemista, haluaa jakaa sen ilon muiden lukutoukkien kanssa.

Lisäksi medianäkyvyyden kansainvälinen asiantuntija Cision listasi Suomen kirjallisuusaiheisten blogien top 10, tuttuja nimiä sielläkin, onnea! Yksi maininnan saaneista, intohimoinen kirjojen ystävä Leena Lumi, kertoo tuosta tunnustuksesta enemmän blogissaan.

Elämme jännittäviä aikoja myöskin sen suhteen, että Finlandia-palkinnon saajaehdokkaat julkistetaan 10.11.2011, eli aika pian. Kirsin Kirjanurkassa käydäänkin jo keskustelua, kuka sillä listalla mahtaa olla ja kenen ainakin kuuluisi olla ja varsinkin voittaa tuo arvostettu palkinto. Itseäni kiinnostaa erityisen paljon tänä vuonna tuo ehdokaslista ja jännityksellä sitä odotankin. Kunhan lista on julkistettu, lupaan kertoa oman suosikkini listalta sekä purnata, jos joku omasta mielestä selvä tapaus on jäänytkin listalta pois.

Helsingin kirjamessut ovat tosiaan startanneet tänään. Minulla oli vakaa aikomus olla mukana lauantaina, tavata kustantajia, kirjailijoita, ihania kanssabloggaajia ja ennen kaikkea imeä itseensä tuota ihanaa kirjojen maailmaa. Mutta "arjenlogistiikka" vaatii minut nyt pysymään sen sijaan kotimaisemissa, joten joudun tyytymään vain nojatuolimatkailuun sitten muiden messukuulumisten myötä. Kirjainten Virran ihana-Hanna onkin jo antanut vähän etukäteen messutunnelmia blogissaan.

Omaa pientä kirjallista ilosanomaani haluan jakaa tänään liittyen lukupiiriin. Aloitin viime kuussa vetämään lukupiiriä liittyen vapaaehtoistyöhöni Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Olen kerännyt noin kymmenen äidin joukon, jonka kanssa tapaamme kerran kuussa keskustelemassa kirjoista. Tähän mennessä olemmekin jo keskustelleet Lionel Shriverin Poikani Kevinistä sekä Khaled Hosseinin Leijapojasta. Ensi kuussa vuorossa on Riikka Pulkkisen Raja. Olen itse valtavan innoissani lukupiirin vetämisestä ja jo kahden kerran perusteella uskaltaisin väittää, että myös osallistujat ovat innostuneita ja iloisia. Keskustelumme ovat molemmilla kerroilla polveilleet niin yhteiskunnallisiin kuin elämäänkin liittyviin asioihin kirjan ohella.

Erityisesti tällaisena päivänä on valtavan hienoa myöntää olevansa täysiverinen lukutoukka, vai mitä ;)

Kommentit

 1. Olin äsken aivan innoissani lukiessani tästä uutisesta, ja edelleen! Kuinka hieno tunnustus ihanille blogeille!

  Ihanasti kirjoitit myös lukupiiristäsi. Tunnelma kuulostaa hyvältä ja voimaannuttavalta jopa, hieno homma!

  Kunpa sitä itsekin pääsisi jo messuille.. Sunnuntaina sitten :)

  VastaaPoista
 2. Minuakin viehätti se, miten kauniisti ja innostuneesti puhut lukupiiristäsi. Olenkin blogissani maininnut, etten ole erityisemmin lukupiiri-ihmisiä, mutta sinun vetämään lukupiiriin osallistuisin:)

  VastaaPoista
 3. Lukupiirisi kuulostaa hienolta, way to go Susa! :)

  VastaaPoista
 4. Samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten lukupiiri, vau, siinäpä varmasti joukko jolla on annettavaa toisilleen! Hienoa!

  Minäkin olen innoissani lukupiirihommista. Viime talvena "harjoittelin" verkossa ja nyt vedän ihka elävää maanantailukupiiriä kirjastolla. Jutusta on parissa kuukaudessa tullut se ehdottomasti mieluisin työtehtävä, itse asiassa se ei tunnu työltä lainkaan!

  VastaaPoista
 5. Hienoja uutisia tosiaan tänään, ja ilo on myös se, että vetämäsi lukupiiri on lähtenyt niin hyvin käyntiin!

  Kiva, hyvänmielen lukutoukkapostaus kaiken kaikkiaan! <3

  VastaaPoista
 6. Lukupiirit ovat ihania! Vedin taannoin ihan pienen palkan edestä yhtä sellaista kansalaisopistossa, ja se on antoisaa puuhaa. Piiri jatkaa edelleen, vaikka vetäjä uuvahtikin ;). Kerran kuussa on varmaankin sopivampi kokoontumistahti, kansalaisopisto raamitti homman kaksi kertaa kuussa kokoontuvaksi. Hyviö kirjojakin olette valinneet!

  VastaaPoista
 7. harmi että sinulta(kin) jää messut välistä. joana minun blogissani puhui asian yhteydessä 5vuotis suunnitelmasta, täytyy opetella tekemään sellainen vissiinkin :)

  ja ihana tunnustus meille bloggareille, jee!

  lukupiiristä olen kade, mahtavalta kuulostaa! itse olin myös lukupiirissä, mutta työkavereiden kanssa (osa työhyvinvointi kampanjaa) niin en ole osaannut mennä nyt kun olen kotona. ei ne varrmaan pois ajaisi, mutta silti...

  VastaaPoista
 8. Kirjat ja kirjablogit saavat tosiaan suitsutusta ja näkyvyyttä, hyvä!

  Varsinkin tuo Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen jakaminen viidelle kirjabloggarille oli hieno teko ja yhdenlainen oven avaus; kirjablogien olemassaolo ja merkitys tunnustetaan, niitä kannattaa seurata ja huomioida ja ne ajavat lukemisen ilosanomaa :)

  VastaaPoista
 9. Totta, on upeaa olla osa kirjablogistien yhteisöä aina - ja etenkin nyt, kun blogisteja palkittiin näyttävästi.

  Muutenkin oli ihana lukea esim. lukupiiristänne. Harmi, ettemme näe messuilla ainakaan tänä vuonna, mutta varmasti joskus. <3

  Katja / Lumiomena (mulla on toinen Googlen tili nyt auki, siksi anonyymisti)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen pitkään haaveillut lukupiiristä, mutta miehen työn takia omat riennot ovat jääneet kovasti vähiin, mutta sinne 5-vuotissuunnitelmiin tämänkin tavoitteen laitan ja paljon muuta myöskin.

  Sinä olet ihanan energinen näissä touhuissasi!

  VastaaPoista
 11. linnea: Minä olen yhä innoissani tuosta tunnustuksesta, miten hieno se on niin kaikille viidelle bloggaajalle kuin tosiaan meille muillekin!

  Lukupiirin ihanassa tunnelmassa on tosiaan paljon voimaannuttaviakin fiiliksiä mukana.

  Susa P.: Voi, olisitkin lämpimästi tervetullut lukupiiriini :)

  Maria: Kiitos!!

  Erja: Minä luulen, että juuri tuo ryhmän jäsenten elämäntilanteiden samanlaisuus tehostaa sitä ryhmän koheesiota!

  Karoliina: Olen itsekin täpinöissäni, miten hyvin tosiaan lukupiiri starttasi heti alusta lähtien!

  Kirsi Hietanen: Minä luulen myös, että tuo 3-4 viikkoa on hyvä väli, ettei tule paineita siitä, että pitäisi lukea liian nopeaa tahtia. Varsinkin jos ei ole viime aikoina lukenut paljoa tai arki on erityisen hektistä, on hyvä antaa aikaa ehtiä kaikkien lukea kirja.

  anni.M: Harmillista tosiaan, että minullakin messuilut jäivät nyt väliin. Onneksi ensi vuonna on taas uudet messut, niin täällä JKL:ssä kuin Helsingissä :)

  Työporukoiden lukupiirit muuten kuulostavat myös aika kivalta idealta!

  Villasukka kirjahyllyssä: Siis nimenomaan, tuo tunnustus tuo yleisesti paljon hyvää huomiota kirjablogeihin!

  Katja: Meillä meni nyt vähän puolin ja toisin ne meidän kirjamessusuunnitelmat mönkään, ensin ne keväiset Jyväskylän messut ja nyt nämä. Mutta ensi vuonna yritys päästä on vielä kovempi ;)

  Joana: Tuo 5-vuotissuunnitelma kyllä kuulostaa juuri minun jutulta ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)