Vuoden viimeinen arvonta

(Kuvassa viime vuoden piparkakkutaloni, esikoisen toiveesta Muumitalo ;D)

On tullut aika vuoden viimeisen arvonnan, jonka teille lupasin viime viikolla. Arvonnan säännöt ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavat:

Kommentoi tähän postaukseen, mitä kirjaa aiot tai toivot saavasi lukea joulun pyhinä? Onko sinulla jo päätettynä kenties joku kirja, jonka aiot lukea, kuten minulla Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tytärt, joka minun piti lukea jo viime jouluna. ( Miten vuosi on voinutkin mennä näin nopeasti?) Vai toivotko jotain tiettyä kirjaa joululahjaksi? Mikäli kommentoit ns. anonyyminä, jätä kommenttisi yhteyteen nimimerkkisi, jotta voin huomioida kommenttisi arvonnassa.

Arvonta kestää 8.-16.12 klo 21.00 saakka, ja suoritan arvonnan viikonlopun aikana. Arvon kaksi voittajaa, jotka saavat valita molemmat yhden mieleisensä kirjan seuraavasta listasta:

-Kira Poutanen: Rakkautta on the rocks
-Piia Juul: Hallandin murha
-Saara Kesävuori: Äidin rakkaus
-Sara Gruen: Apinatalo
-Sophie Kinsella: Varsinainen talousihme
-Jouni Tossavainen: Sivullisia
-Jean Kwok: Käännöksiä
-Sari Malkamäki: Jokin yhteinen maailma
- Erica Bauermeister: Elämän lempeät maut

Arpaonnea kaikille!

Kommentit

 1. Olen vähän säästellyt joulunpyhiä varten Kathryn Stockettin Piiat-kirjaa. Kun olen kirjan saanut luettua, niin sitten voisi käydä katsomassa elokuvan. Tykkään muuten yleensä toimia juuri näinpäin, vaikka omat päähän muodostuneet mielikuvat sitten saattavatkin häiritä elokuvasta nauttimista.

  VastaaPoista
 2. Jouluna olisi ihana lukea vaikkapa Nichollsin Sinä päivänä, joka on, lukemieni arvioiden perusteella, yhtä aikaa älykäs ja kepeä romaani.

  Kiva kun jaksoit laittaa vielä arvonnan pystyyn, vähän piristystä loskakeliin!

  VastaaPoista
 3. Omalla joulun lukulistallani on useampi paksu teos, mutta etenkin Orringerin Näkymätön silta ja Kingin Kuvun alla olisi tarkoitus saada luettua joulun aikana.

  VastaaPoista
 4. Yöpöydällä odottaa Kulinaristin kuolema ja (Sinuhe, kertauksen vuoksi).
  Voi olla, että jäävät joulun jälkeen, kun tyttären kanssa aiomme pitää leffamaratonin ja ehkä pelatakin.

  VastaaPoista
 5. MInun on tarkoitus lukea jouluna Sofi Oksasen Stalinin lehmät ja Riikka Pulkkisen Totta. Ja varmaan siinä lähipäivinä myös vihdoin tuo David Nichollsin Sinä päivänä.

  Upa muumitalo kuvassa!

  VastaaPoista
 6. Aion luultavasti lukea jouluna edelleen Murakamin 1Q84-romaania, jota luen nyt hitaasti maistellen. :) Olen myös toivonut lahjaksi A. S. Byattin Lasten kirjaa, eli siinä olisi sitten seuraava tiiliskivi.

  VastaaPoista
 7. Luen joulunaikaan kenties vihdoinkin Anja Snellmanin Parvekejumalat.

  Ps. Ihana piparkakkutalo! :)

  VastaaPoista
 8. Tiedän yhden, joka pyörtyisi onnesta tuollaisesta talosta! Pitäisiköhän tehdä elämäni ensimmäinen piparkakkutalo?
  Ajattelin lukea jouluna ainakin Is This The Real Life. Queen - historian. Ja täytyy valita jotakin muutakin lukupinoon, niin voi tarttua mielialaan sopivaa:)

  VastaaPoista
 9. Voi nyyhkis, tuosta piparitalosta tulee nostalgiafiilis... meillä taitaa tulla ensimmäinen piparitaloton, ukoton ja akaton joulu tänä vuonna =)

  (Onneksi on sentään suklaakakut!)

  Aion lukea mahdollisimman paljon, mutta ainakin Tuomas Kyrö on ohjelmassa, olen oikein säästellyt sen joululomalle. Samoin yhtä Hilkka Ravilon kirjaa. Mitä toivoisin - voi voi... ei taida mahtua yhteen kommenttiboksiin! :D

  VastaaPoista
 10. Joululukemiseksi löytyisi omasta hyllystä useampiakin vaihtoehtoja, kuten esim. tuo ensun jo mainitsema Kathryn Stockettin "Piiat" tai Elizabeth Noblen "Naapurin tyttö" tai joku vielä lukematon Agatha Christien dekkari tai... En osaa vielä päättää, mennään ihan fiiliksen mukaan. :)

  Tuo Muumitalo on kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 11. Jouluna luen Shriverin Jonnekin pois, Adigan Viimeinen mies sekä Adichien Purppuranpunainen hibiskus. Ja toivottavasti paljon muuta :)

  VastaaPoista
 12. Minä en ole uskaltanut vielä päättää, mitä jouluna luen. Luulen, että Anna Karenina on vielä silloin kesken, joten ehkä sitä. Tai jos pukki tuo jonkun toivomistani kirjoista (esim. Stephen Fryn Virtahevon) niin sitä sitten :)

  VastaaPoista
 13. Froggy lukee kate Jacobsin Lohturuokaa :)

  VastaaPoista
 14. Jouluna aion luultavasti lukea vihdoin ja viimein Sarah Watersin Vieras kartanossa. Tiiliskivimäisyytensä ansiosta se sopiikin hyvin joulun aikaan luettavaksi ja varmaan lukemista riittää vielä uudelle vuodellekin :D Vietän jouluni äitini luona, joten ajattelin pakata matkalaukkuun mukaan myös jonkin toisen kirjan, ehkäpä Alexander McCall Smithin Tears Of The Giraffen ihan vain siitä syystä, koska en ole vielä lukenut sitä, vaikka olen uusinut sen kirjastosta ainakin neljä kertaa!

  VastaaPoista
 15. En osallistu nyt arvontaan, mutta mukavaan joulukirjakysymykseesi on pakko vastata. :)

  Aion ottaa joululomalle mukaan ainakin Dodie Smithin Linnanneidon lokikirjan ja sitten olen toivonut joulupukilta Byattin Lasten kirjaa sekä Toibinin Brooklynia. Saa nähdä, paljastuuko paketista kumpaakaan.

  Minäkin tein muumipiparkakkutalon yhtenä vuonna. Sen kokoaminen oli aika hurja homma!

  VastaaPoista
 16. Pakko kommentoida ensin mielettömän hienoa piparkakkutaloa! Aivan ihana.

  Hyppään mukaan arvontaan. :-) Olen pyytänyt lahjaksi vain yhden kirjan, Kyrön Kerjäläisen ja jäniksen. Olen ajatellut sitten joulun jälkeen ostaa itse itselleni vaikkapa uuden vuoden kunniaksi Nichollsin Sinä päivänä. En ole vielä edes huomannut miettiä, mitä lukisin jouluna -ennen kirjapaketin avaamista siis ;-)

  VastaaPoista
 17. On aina hirmuisen vaikeaa valita joulupäivien lukuelämys. Voisin kuvitella tarttuvani Irvingin kirjaan x, Childin & Prestonin yhdessä kirjoittaman jännityssarjan uusimpaan kirjaan tai esim. Oatesin Blondiin. En ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä vaikka sieltähän se joulu tulla tupsuttaa.

  VastaaPoista
 18. Susa, ellen vaella jouluyönä Luvian hautuumaan kynttilämeressä olen täällä harjukaupungin saarella ja luen Patricia Cornwellin Kay Scarpettaa. Se on jo perinne minulla ja parhaalla ystävälläni ja me käydään silti ihan täyspäisistä;-)

  Mutta, heti kun Scarpetta, josta sinä et tänä vuonna niin pitänyt, on luettu, tartun Judith Lennoxin kirjaan Yöntummat vuodet, jonka otin oudolla mutu-tuntumalla: Muista lukeneeni häneltä joskus jotain ihon alle menevää, jotain jäljistä rantahiekassa. Haluan testata, onko vaistoni oikeassa. Ainakin pääsen jälleen sotien välisiin vuosiin, joissa niin viihdyn. Olen jo aloittanut Kamila Shmasien Kartanpiirtäjän, jonka taidan postata tammikuun alussa vuoden 2012 ekana kirjana.

  En osallistu arvontaan ellen saa tuota Elämän lempeitä makuja, jota olen hinkunut jo joka kerta siitä luettuani.

  Hieno, mahtava muumitalo! Olet sinä aika mimmi: Leivot, kokkaat, pidät ruokablogia ja luet yhtä hulluna kuin minä. Minä fuskaan, enkä tee tänä vuonna itse edes piparkakkuja, vain paljon hyvää ruokaa ja sen tekeminen alkaa huomenna kiitos viikonlopun vieraiden.

  VastaaPoista
 19. Aion lukea erään kauniin neitokaisen vinkistä aika paljon Haahtelaa. ;)

  VastaaPoista
 20. Viime jouluna luin Poikaa raidallisessa pyjamassa, joten tänä vuonna ehdottomasti jotain vähemmän synkkää. Harrisin Pieni suklaapuoti on aika vahvoilla, jos vain ehdin metsästämään sen kirjastosta ennen joulua.

  En useinkaan toivo kirjoja lahjaksi, ne on usein niin hintavia, etten halua pyytää niin kallista.

  VastaaPoista
 21. Olen toivonut joululahjaksi Näkymätön silta -kirjaa. Pelkäämpä kyllä etten saa sitä joulun aikana luetuksi, koska minulla on massiivinen määrä lainassa kirjoja kirjastosta, ja palautuspäivät lähestyvät. Ja kun Näkymätöntä siltaa ei ihan yhdeltä istumalta lueta :) Eikä minulla ole edes lomaakaan!

  VastaaPoista
 22. Seuraavana vuoroaan odottaa Carol Shieldsin "Rakkauden tasavalta".

  -Iitu
  kuiskaa@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Ihana muumitalo! Me tehtiin isosiskoni kanssa hieman vastaava, mutta paljon rumempi :D vuosia sitten, kun meillä ei vielä edes ollut omia lapsia, mutta olimme kuitenkin jo aikuisia. Tai en ole ihan varma, olinko minä vielä täysi-ikäinen. Se oli kyllä tosi hauskaa!

  Minä en ehdi jouluna lukea mitään, mutta se ei johdu mistään stressaavasta kiireestä, vaan vain rakkaan perheen ja sukulaisten tapaamisesta sekä jatkuvasta seurustelusta (ja syömisestä). Joulumme ovat ihania, mutta tavallaan kadehdin (tietenkin) myös niitä, jotka viettävät joulun rauhassa kirjoja lukien. :) Välipäivätkin menevät huiskeessa, kun lapset ovat lomalla, mutta mies ei. Freelanceräitiraukka yrittää varmaan hiljaisina hetkinä tehdä vähän töitä...

  Mutta silti olen jotenkin ajatellut, että viimeistään jouluna luen kovasti odottamiani paksuja kirjoja, kuten Lionel Shriverin Jonnekin pois, Jonathan Franzenin Vapauden ja/tai Elif Shafakin Rakkauden aikakirjan (jonka haluaisin lukea ennen tammikuussa ilmestyvää toista Shafak-käännöstä).

  VastaaPoista
 24. Olen joulun tiiviisti töissä, ja vietän oman jouluni etukäteen jo joulunalusviikolla. :) Tämän vuoden joulukirjani ovat Sinä päivänä ja Brooklyn. :)

  Upea piparkakkutalo!! <3 <3

  VastaaPoista
 25. Toivottavasti luen Sinisen linnan kirjaston Marian tavoin Nichollsin Sinä päivänä -kirjaa. Varauslista kirjastossa ei vaan tunnu lyhenevän tarpeeksi rivakkaan tahtiin. Pitäisiköhän pyytää joululahjaksi..

  VastaaPoista
 26. Haluan lukea jotain todella kevyttä. Kolmea pyhäpäivää lukuunottamatta työskentelen koko joulun ja uudenvuoden. Viime talvena luin Niffeneggeriä, se sopisi tällekin vuodelle: löytyisipä kirjastosta.

  Äsken riemuitsin miehelle siitä, että olin löytänyt huuto.netistä Umami-kirjan. Hän, ressukka, oli tilannut sen minulle ja meinasi hakea tänään kirjakaupasta. Harmittaa hänen puolestaan, mutta toisaalta hymyilyttää - aika tarkalla korvalla se on minua kuunnellut! :)

  VastaaPoista
 27. Jos saan joululahjaksi Anne B. Ragden Erakkoravut ja Vihreät niityt (pokkareina), niin luen varmaan niitä. Luin juuri äsken trilogian ensimmäisen osan Berliininpoppelit.

  Lisäksi luen ne kaksi kirjaa, jotka annan lahjaksi miehelleni ja joita en voi tässä paljastaa. Tietenkin luen ne vasta hänen jälkeensä...

  VastaaPoista
 28. Mun unelmapiparitalo!!

  Toivon joululahjaksi Anne Frankin elämäkertaa, sen voisi joulun aikan lukea jos saan sen.. Toinen vaihtoehto mulla voisi olla joku hyvä dekkari, esimerkiksi yksi Vares-kirjoista :)

  VastaaPoista
 29. Aivan ihana muumitalo!

  Tiedän saavani lahjaksi Stephenie Meyerin Houkutus - Kuvitettu opas vampyyrisaagaan -kirjan, aloitan sen todennäköisesti jo jouluaattona :)

  Mielelläni osallistun arvontaan, listalta löytyi heti yksi kirja, joka on luettavien listallani...

  VastaaPoista
 30. Hieno talo! Toivoisin ehtiväni viimein Bolshoin perhosen pariin, olen säästellyt ja säästellyt sitä koko syksyn. Lukeminen on jäänyt luvattoman vähäiseksi kaikenlaisten kiireiden takia, nyt täytyy se puutos korjata...

  VastaaPoista
 31. Hmmmm... olen ostanu itselleni jo muutaman joululahjakirjan, joten en tiedä, haluanko enää mitään uutta.

  Jouluna aion lukea Shantaramin, jonka olen saanut (vaatinut) lahjaksi öö... viime jouluna? Heh.
  Ja jotain kevyempää matkalle. Ja lastenkirjoja.

  VastaaPoista
 32. Minä aion käpertyä jouluna Tove Janssonin Muumi-kirjojen ääreen. Olen jättänyt lapsena muumini lukematta, joten otan menetystä nyt takaisin : ) Tänään sain luettua Taikatalven!

  Varmaan luen muutakin kuin lastenkirjoja, mutta nämä tulivat ensin mieleen ; )

  VastaaPoista
 33. Heh, ajattelin upottautua joulunpyhinä johonkin totaalisen toisenlaiseen ja lukea (niin pitkälle kuin ehdin) Jalna-sarjaa. Olen Jalna-kirjat lukenut kaikki joskus nuoruudessa, mutta nyt voisi virkistää muistia. Jos ovat hyviä, niin siinähän kuluu pyhät lukien jotain mikä ei ihan äkkiä kesken lopu. Siltä varalta, että jo ensimmäinen kirja osoittaa sarjan olevan ihan huttua, niin täytynee varata kirjastosta jokin varasuunnitelma.

  VastaaPoista
 34. Suunnitelmissa on lukea se vihoviimeinen, tiiliskiven kokoinen, Harry Potter joulun aikana. Jostain ihan kummallisesta syystä, en ole saanut tätä luettua, vaikka muut osat olen ahminut heti ilmestyttyä. Luopumisen tuskaako ?

  VastaaPoista
 35. Upea piparitalo! Minäkin olen joskus noiden muumitalomuottien kanssa koettanut tehdä talon, mutta ei siitä noin hieno tullut (tai noin suora). ;)

  Minä ajattelin jatkaa kotimaisuusputkea ja lukea vielä pari rästissä olevaa kehuttua kotimaista, esim Katja Ketun Kätilön.

  VastaaPoista
 36. Joulun pyhiksi hain kirjastosta Kate Jacobsin Pieni lankakauppa. Oletan sen olevan sopivan hönttiä lukemista lasten leikkien keskellä.

  VastaaPoista
 37. Toivon että saisin joululahjaksi Poika raidallisessa pyjamassa ja voisin lukea sitä sitten joulunpyhtä. Olen lukenut siitä arvosteluja eri blogeista ja se vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 38. Toivon (taidan ihan tietääkin, en ole kylläkään kurkkinut paketteihin) saavani `Netti ei vaan toimi`-kirjan. Sita ajattelin lukea...

  VastaaPoista
 39. Minua on alkanut kiinnostaa Jukka Laajarinteen Leikkiminen kielletty! -teos, jonka ajattelin joulun aikaan hankkia jostain käsiini.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)