Juonittelua...


Aina silloin tällöin kommenteissa tulee puhetta siitä, miten ihanaa olisi voida keskustella kirjan juonestakin, mutta se ei ole normaalin postauksen yhteydessä ns. spoilaamisen takia mahdollista. Viime vuonna tein oman postauksen Sarah Watersin Vieras kartanossa kirjasta ihan puhtaasti juonikeskustelua varten, ja sinne tulee yhäkin kommentteja aina silloin tällöin. Ongelma on kuitenkin se, että noita postauksia on hankala jälkikäteen monenkaan löytää saati osata etsiä.

Olenkin tässä pari päivää pyöritellyt mielessä ihan omaa blogia tätä tarkoitusta varten, nimellä "Juonittelua" :) Ajatus olisi, että blogia ylläpitäisi muutamia henkilöitä, ettei se sitten ns. tyssää siihen, että esimerkiksi minä olisin pidemmän tovin estynyt sitä valvomaan, ja sitten joko blogi täyttyisi spämmikommenteista tai vaihtoehtoisesti liuta kommentteja olisi odottamassa hyväksymistään. Sinällään en usko, että blogin ylläpitämisessä olisi kauheaa työtä, koska blogin ylläpitäjien vastuulla ei olisi normaaliblogin tapaan vastakommentoida kaikkiin jätettyihin kommentteihin tietenkään. Keskustelufoorumin perustaminen on sen moderoinnin takia kuitenkin aika työlästä, mutta toimiihan jotkut lukupiiritkin blogiperiaatteella, niin miksei juonikeskustelukin. Blogin alkuun voisi ottaa oman postauksen sitä varten, että sinne saisi lukijat jättää ns. pyyntöjä, mistä kirjasta toivoisi aloitettavan keskustelun ja ylläpito aina vähän kuitenkin harkinnan mukaan aloittaa niitä. Tällä tarkoitan sitä, että tarkoitus olisi enimmäkseen luoda postauksia kirjoista, joista voi olettaakin syntyvän keskustelua, eli moni olisi lukenut jne. Kirjan ei tietenkään tarvitse olla uutuus.

Nytpä siis kyselenkin heti, löytyisikö minulle muutamaa kanssabloggajaa kaveriksi, joiden kanssa voisimme alkaa tällaista blogia pitämään? Sinnehän voisi heti alkuun tehdä vaikka muutamasta Blogistanian Finlandiassa tai Globaliassa mukana olleesta suosikkikirjasta omat postaukset. Postauksessa ei tarvitse olla kuin lyhyt esittely kirjasta ja kommenteissa sitten alkaa se juonikeskustelu. Halutessaan voi linkittää toki arvioita aina sen esittelyn yhteyteen. Ja tietenkin se kaikista olennaisin kysymys: kaipaatteko lukijat sekä kanssabloggaajat tällaista väylää kirjalliseen "juonitteluun" ;) ?

PS: Tänään paukkuu pakkanen täällä niin kovissa lukemissa, että tänään en vielä taida poiketa Vanhan kirjan talvi-tapahtumaan, mutta huomenna heti aamusta tämä Harjukaupungin oma kirjallinen "vainukoira" meinaa kameran kera lähteä aistimaan sinne tunnelmia ja tietenkin toivon mukaan tekemään hyviä löytöjä!

Kommentit

 1. Minä voisin ainakin alustavasti lupautua mukaan modaamiseen :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin voisin lähteä, juoni-keskustelua olen kyllä aina silloin tällöin kaivannutkin!

  VastaaPoista
 3. Loistava juttu jos päädyt(te) blogin pistämään pystyyn! Tämä on käynytkin joskus mielessä jonkin aiheeseen liittyvän keskustelun yhteydessä. :)

  VastaaPoista
 4. Ilokseni voin jo tänne hihkaista, että ideani on saanut jo niin hyvin tuulta purjeisiin, että ko. blogi on jo perustettu! Se on nyt vielä ainakin viikonlopun yli ns. telakalla, eli salasanan takana, jotta ylläpidon kanssa saadaan säädöt kohdilleen. Tulen täällä ensi viikon alussa heti kyllä sitten ilmoittamaan omalla postauksella ja pidetään virtuaaliset Juonittelua-blogin avajaiset :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea! Kivaa, että saitte remmin kasaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)