Tervetuloa juonittelemaan


Ei siinä kauan mennyt, kun idea versoi toteutuksen tasolle, nimittäin eilen avattiin Juonittelua-blogi! Lisäkseni siellä häärää ylläpidossa Booksy, Norkku, Linnea sekä Kirsi. Mukaan mahtuu vielä muitakin kirjabloggaajia, eli jos ylläpidolliset hommat ko. blogissa kiiinnostavat, hihkaisehan vaikka tämän postauksen kommentteihin.

Blogissa käydäänkin jo keskustelua Sarah Watersin Vieras kartanossa- kirjasta, ja uusia kirjoja/keskustelunavauksia julkaistaan pitkin tätä viikkoa. Blogin ideana on luoda oma virtuaaliareena syvällisemmille kirjakeskusteluille ilman pelkoa, että joku kirjan vielä lukematon tulee spoilatuksi. Keskustelun ei tarvitse liittyä suoraan juoneen vaan yleensäkin kirjan teemoihin, miljööseen, henkilöihin tai vaikka itse tekstiin. Monesti jo noiden syvempi avaaminen arvostelussa tai kommenteissa tuo tunteen, että paljastaakohan kirjasta liikaa. Juonittelua-blogissa ei tätä pelkoa ole, vaan siellä on sana vapaa. Tietenkin muistaen netiketin luomat puitteet.

Lämpimästi tervetuloa!

Kommentit

 1. Susa, siis tämä on kiinnostavaa joidenkin kirjojen kohdalla. Heti tuli mieleeen mitä en ollut huomannut kirjassa Rannalla, mutta Mirka oli...Ja sitten nuo dekkarit...Kun olet lukenut Sisaren, huomaat, että käytän jopa pientä hämäystä, etten vain pilaisi kenenkään ylläriä. Joskus on vaikea kirjoittaa kirjasta ellei voi yhtään avata tarinaa.

  En lähde ylläpitoon, sillä en ihan aikuisten oikeesti ehdi, mutta tulen mukaan lukijana ja kun kolahtaa, niin keskustelijana. Jos se sillä tavalla sitten sopii?

  VastaaPoista
 2. Kiva, käynkin kurkkaamassa ! Watersin kirja kun on just nyt tuoreena mielessä.

  VastaaPoista
 3. Juonittelua-blogi on loistoidea! :) Luin juuri Eeva-Kaarina Arosen Kallorummun ja siinäkin on sellainen teos, josta olisi ihan mahtavaa päästä tuolla blogissa juttelemaan (ihmisten pitäisi vain toki lukea kirja ensin, ja se on saanut toistaiseksi valitettavan vähän blogihuomiota).

  Watersin Vieras kartanossa -kirjaan tulen itsekin kommentoimaan, jahka saan oman tekstini kirjoitettua. Kirja on juuri kaverilla lainassa ja unohdin kirjoittaa sitaatit ylös postausta varten, joten postaus odottelee nyt viimeistelyä ja kirjan palautumista omaan hyllyyn.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)