Helmikuu pakettiin

Tammikuu jäi laittamatta pakettiin lukemisen osalta, mutta suunnataanpas nyt katseet helmikuuhun. Helmikuussa luin yhteensä 10 teosta, joista 6 oli romaania, 3 novellikokoelmaa sekä yksi sarjakuvaromaani. Tässä kuitenkin ennen syvempää ruotimista helmikuun luetut pisteineen:

Ian McEwan: Sovitus 4/5
Satu Grönroos: Lumen syli 5/5
Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet 5/5
Claire Castillon: Kuplissa 4/5
Stefan Moster: Nelikätisen soiton mahdottomuus 4/5
Maria Vaara: Likaiset legendat 5/5
Eve Hietamies: Tarhapäivä 5/5
Anna-Leena Härkönen: Heikosti positiivinen 4/5
Bram Stoker: Draculan vieras ja muita kertomuksia 5/5
Maarit Verronen: Vanhat kuviot 5/5

Helmikuun luetuissa korostui selvästi laatu, sillä peräti kuusi teosta sai minulta täydet pisteet, eli 5/5, mikä on kyllä aika huikea saldo yhdelle kuukaudelle. Toisaalta helmikuun kirjat olivat aika varmoja tapauksia minulle, sillä monesta teoksesta minulla oli etukäteen se vahva fiilis, että ko. teos on ns. minun kirjani ja tulen sen parissa viihtymään. Vetämäni lukupiirin myötä luettavaksi tuli Ian McEwanin Sovitus sekä 10 vuotta sitten lukemani Anna-Leena Härkösen Heikosti positiivinen. Merkittävää helmikuussa on myös se, että luin peräti kolme novellikokoelmaa! Minä, joka vielä viime vuonna vähän arastellen tartuin novellikokoelmiin, olinkin nyt niiden parissa täysin kirjallisella mukavuusalueella. Sitten jos tarkastellaan luettuja teoksia sen valossa, mitkä ovat ihan tuoreita uutuuksia eli vuonna 2012 ilmestyneitä, niin niitä listasta on puolet. Sekin on ilahduttavaa, sillä syksy oli minulla kovin uutuuspainotteinen ja olenkin koittanut tietoisesti myös lukea muitakin kun kauden uutuksia, vaikka ne jotenkin aina kiinnostavat tietenkin voimakkaasti kun ovat esillä medissa ja toisaalta esimerkiksi Eve Hietamiehen Tarhapäivää ehdinkin jo odottaa todella kovasti ja halusin lukea sen heti ilmestyttyään. Jotenkin ainakin itselläni on aina sellainen kiinnostunut ja innostunut suhde  kunkin kauden uutuuksiin. Ne jo omassa hyllyssä pidempään odottaneet kirjat on helppo vielä jättää sinne odottamaan ja kun eteen pompsahtelee blogeissa ja muualla mediassa kiinnostavia uutuuksia, niihin on niin helppoa tarttua. Nyt kuitenkin jo pelkästään omassa hyllyssä odottavat "vanhikset" ovat kasvaneet sellaisiin mittoihin, että päätin jo alkuvuodesta keskittyä intensiivisemmin niihin, toki uutuuksia unohtamatta. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen, että puolet tämän kuun luetuista ovat muita kuin kauden uutuuksia.

Helmikuussa olin myös nauttimassa kirjastolla kirjailija-illasta, jossa vierailijana oli Marisha Rasi-Koskinen kertomassa Katariinasta. Oli mukava kuulla samalla, että kirjasto aikoo jatkossakin pitää kirjailija-iltoja ja ensi kuussa olisi mm. 17.päivä  luvassa myös kirjailta, jossa keskustelunaiheena juuri viime kuussa lukemani Stefan Mosterin Nelikätisen soiton mahdottomuus. Suurin tämän kuun kirjatapahtuma on kuitenkin Jyväskylän Kirjamessut osana huikean isoa Elämysviikonloppua. Sinne tämä lukutoukka suuntaa kuten jokaisena aikaisempanakin vuonna kun Jyväskylässä on pidetty omat kirjamessut.

Viime kuussa lukumäärään vaikutti se, että innostuin virkkaamisesta ja aika usein iltaisin kirjan sijaan tartuinkin virkkuukoukkuun. Samaa on luvassa tässäkin kuussa, mutta toivon mukaan taas myös kiva pino hyviä kirjoja. Nyt on kesken ensimmäinen Samartini, eli paljon blogeissakin jo ollut Kaunis sydän. Se, mikä sen jälkeen tulee, on vielä arvoitus ja voisinkin tehdä siitä gallupin blogini sivuun tällä viikolla ja saisitte auttaa seuraavan kirjan valinnassa ;) Ja hei, lukijamäärä on jo lähellä 200, hienoa! Kun 200 lukijaa tulee lukijapalkkiin, luvassa kenties pienet arpajaiset. Mutta nyt tämä lukutoukka toivottelee jo hyvää viikonloppua ja jatkaa koko perheen lomanviettoa! Viikonloppuna kenties luvassa postausta Samartinin kirjasta.

Kommentit

 1. Sinullakin on ollut hyvä lukukuukausi. Lukemistasi minua kiinnostaa eniten Tietäväisen sarjakuvaromaani, mutta Verrosen ja Hietamiehenkin lukisin mielelläni.

  Olen ihastellut kaikkia virkkaamisia juttuja. Olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut, harvoin yhden kuukauden aikana on noin monta hienoa lukukokemusta!

   Poista
 2. Hienoja kirjoja! Haluaisin lukea listaltasi ainakin Tietäväisen, Mosterin ja Verrosen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, suosittelen kyllä helmikuun luettujen listaltani lämpimästä kaikkia!

   Poista
 3. En ole lukenut yhtään samaa (paitsi Sovituksen joskus pari vuotta sitten), mutta helmikuun luetuissasi on paljon sellaisia, jotka haluaisin lukea: Lumen syli, Nelikätisen soiton mahdottomuus ja Vanhat kuviot, ainakin.

  Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva kuulla erityisesti tuosta Lumen sylistä, että mitä pidät!

   Poista
 4. No sinä olet kyllä lukenut paljon hyviä kirjoja helmikuussa! :)

  VastaaPoista
 5. Paljon ja laadukasta. :) Ja siitä huolimatta olet saanut myös niitä aivan ihania käsityötuotoksia tehtyä sekä nukkekodin kanssa näperrettyä. Oikea supernainen! <3

  Luen tänä vuonna varmaankin ainakin Sovituksen, Mosterin ja toivottavasti Tarhapäivänkin. :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiinnolla odotan mielipidettäsi Samartinin kirjasta, se odottaa yöpöydällä, että ehtisin lukea sen.

  VastaaPoista
 7. Sie olet lukenut nyt tosi paljon mieluisia kirjoja. Sinun pitäis ihan kontrastina vetää nyt joku superhuono tasaamaan verensokeria. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)