Tunnetko ihan oikeasti Jyväskylän?

Ne ovat täällä taas! Nimittäin Pasi I. Jääskeläisen upeaan kirjaan, Harjukaupungin salakäytävät, perustuvat kävelykierrokset! Luin kirjan 2010 ja rakastuin kirjaan varauksetta. Kirjasta tulikin vuoden 2010 parhain lukukokemukseni ja edelleen pidän kirjaa lempikirjojeni TOP 3:ssa. Kävin viime vuonna kävelemässä Kertun ja Ollin-polun, ja siitä kuvallista kertomusta löytyy tästä linkistä. Ollin polulle en ehtinyt, mutta tänä kesänä toivottavasti ehdin kiertämään senkin.

- Harjukaupungin salakäytävät, Ollin polku (Huom! Ei sovellu lapsille), kesto 2h, lähtö Tourujoen Kinakujalta
To 28.6. klo 18 sekä pe 20.7. klo 18
- Harjukaupungin salakäytävät, Kertun ja Ollin yhteinen polku (Huom! Ei sovellu lapsille), kesto 1.5h, lähtö Harjun portaiden yläpäästä (Ihantolantie 5)
Ma 9.7. klo 18 sekä ti 24.7. klo 18

Pasi Ilmari Jääskeläisen romaanin tapahtumapaikoilla etsitään yhdessä Jyväskylän maagisia kohteita, aistitaan merkityksellisyyshiukkasten säteilyä, ja ennen kaikkea pyritään eroon hitaasta jatkumohakuisuudesta. Pitäkää kiinni sateenvarjoistanne!(Lainaus Jyväskylän kaupungin Ajankohtaista-sivulta) Viime vuonna kierrokset olivat sen verran suosittuja, että paikan päältä ei enää loppuja myyty koska liput oli myyty ennakkoon jo loppuun. Kierroksilla otetaan enintään 20 henkilöä mukaan, joten jos haluat varmistaa osallistumisesi, nouda lippusi ajoissa Jyväskylän Seudun Matkailusta/ Nikolainkulman lipunmyynnistä, Asemakatu 6, p. (014) 266 0114


Jos et ole vielä lukenut tuota maagista kirjaa, suosittelen sen tekemään ja jos mahdollista, osallistumaan myös kävelykierroksillekin! Minä ainakin nautin viime vuonna paljon kierroksesta ja niin tuntuivat muutkin tekevän. Mukana oli myös sellaisia, ketkä eivät vielä olleet lukeneet kirjaan, mutta houkutteleva kierros varmasti innosti tarttumaan kirjaan myöhemmin. Kierroksilla pääsee näkemään hieman erilaista Jyväskylää ja kenties vähän aistimaan maagisia hiukkasiakin....

Ote kirjasta:

"Maagiset paikat ovat vaarallisia. Merkityksellisyyshiukkaset saavat ihmisen havahtumaan eksistenssiinsä. Silloin kuitenkin saattaa luiskahtaa ulos itseydestään. "
~Kerttu Kara : Maaginen kaupunkiopas~

PS: Tällä hetkellä olen kirjallisella matkalla Mumbain slummeissa, siitä lisää viikonloppuna!

Kommentit

 1. Jääskeläinen on minulta ruojalta vielä lukematta. Olen varmaan ainoa lajissani ;-). Kirja on kuitenkin kovasti kiinnostanut siitä lähtien, kun ensi kerran siitä kuulin. Ihan heti sen aika ei kuitenkaan ole, enkä tosin pääse Jyväskyläänkään tänä kesänä, mutta nuo kävelykierrokset ovat aivan tajuttoman hienno juttu! Peukut Jyskylälle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, nyt kuule hanki oma Harjiksesi ja lue juuri kesällä!!

   Poista
 2. Susa, niin ihana kuin tuo maaginen kirja onkin, olen niin ylibuukattu, että ei mitään mahdollisuutta: kirjoja, oman ja muiden puutarhojen kuvaamista, yksi haastattelu, vieraita, tunteja päivässä puutarhan ylläpitoa, Olga,joka tekee novascotialaisten ikäennätystä, vieraita, kirjoja...Tiedätkö, en ole luvannut muuta kuin lähteä Jyväskylä yöhön elokuulla kaksi kertaa tyttöseurassa, hyvän ruoan ja viinin merkeissä. Rakastan silti Olli Suomista ja meillä on ollut koko talven hedelmäskoolissa päärynöitä ja etsin vieläkin kaunista päärynäkangasta mekkoa varten ja se päärynäpuukin tulee vielä. Nyt oli lisäluumupuun ja lisäkärhöjen vuoro. Olen aivan varma, että en tunne harjukaupunkia täydesti, mutta näin unessa, että Olli Suominen kutsui minut ulos syömään ja sen jälkeen nousimme harjulle, josta nousimme lentoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä kesä tällaista ylibuukkausten aikaa väkisinkin ;) Minulla on tämä kesäkuu ollut ihanan rauhaisaa, mutta nyt heinäkuu on kyllä tapahtumia täysi. Koitan kyllä mennä kävelemään Ollin polun, kun se viime kesänä jäi, mutta varmaksi en osaa sanoa vielä minäkään.

   Poista
 3. Jyväskylä on upea kaupunki, ja erityisen hienoa on, että on tartuttu tähän matkailuideaan! Sopii varmasti mainiosti jyväskyläläisillekin. Harmi, etten tänä kesänä pääse ihanaan kaupunkiin :( Kade noista kierroksista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kävelykierrokset kirjan hengessä ovat kyllä huippu juttu monella tapaa!

   Poista
 4. Paulan tavoin minäkään en ole (vielä, Lumikko ja yhdeksän muuta odottaa jo hyllyssä) lukenut Jääskeläistä. Harjukaupungin salakäytävät on luettavien listalla, mutta taidan aloittaa tuosta Lumikosta. Kirjaan liittyvät kävelykierrokset on hieno idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidin tosi paljon Lumikostakin, joten ei muuta kuin lukemaan sitä ;)

   Poista
 5. Pasi oli minulla äidinkielenopettajana lukiossa, joten voisi olla mielenkiintoista lukea jotain Pasin kirjoittamaa :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)