Kuppikakut


Kuppikakku päivässä pitää onnellisena

Gummerus 2012

Kuten osa teistä ehkä tietääkin, pidän myös leipomisesta ja ruoanlaitosta. Nykyään leivon yllättävän harvoin, mutta viime viikolla kun näin tämän ihanan Kuppikakut-teoksen, oli pakko ostaa se heti omaan hyllyyn. Tänään päästiinkin sitten vapaapäivän kunniaksi esikoisen kanssa testaamaan ja teimme sivulla 132 tuorejuustokuorrutteisia suklaakuppikakkuja. Minulla on ollut jo muutaman vuoden sellainen hassu haave tehdä ns. täydellinen muffinssi. Sellainen, että kun itse haukkaan siitä palan, voin ajatella, että nyt on niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Olen ilmeisesti aika kriittinen (kuppikakku/muffinssi)leipuri, koska usein muut leipomusteni maistajat kehuvat niitä herkullisiksi, mutta itse silti jään kaipaamaan maussa tai koostumuksessa vielä sitä jotain extraa. Joka kerta kun kokeilen uutta kuppikakku- tai muffinssi ohjetta, jännityksellä odotan, joko nyt ollaan täydellisen muffinssin lähteillä. Kokeilemaamme ohjeeseen sovelsin vain sen verran, että laitoin tavallisen tuorejuuston tilalle uutta karpalotuorejuustoa, muuten menin ohjeen mukaan. Ja kyllä, nyt on pakko todeta, että tuli tehtyä aika täydellisiä kuppikakkuja!

Kirja on muutenkin ihanan havainnollinen sekä monipuolinen. Se sisältää yhteensä 80 monipuolista reseptiä peruskuppikakuista aina erikoisempiin versioihin. Kirjan alussa on kerrottu selkeästi tärkeitä asioita liittyen niin tekovälineisiin, aineksiin kuin muihinkin tärkeisiin vinkkeihin, mistä on iso apu kukkikakkujen teossa. Alkuosion tietopaketissa on usein mukana myös kuvia, jotka auttavat kokemattomammankin leipurin alkuun. Plussaa on myös se, että jokaisen reseptin kuppikakuista on kuva reseptin yhteydessä. Kirjassa on kiinnitetty kiitettävän paljon huomiota usein siihen haasteellisimpaan osioon kuppikakkujen teossa, eli koristelemiseen. Kirja esittelee eri kuorrutusvaihtoehtoka sekä yleensäkin erilaisia koristeluvaihtoehtoja aina kaupan valmiiden koristeiden käytöstä itse marsipaanista näpertämiseen asti. Minulla on hyllyssä jo varmaan noin 7 kirjaa muffinsseista/kuppikakuista, mutta tämä teos kyllä kiilaa jokaisen edelle hienolla informatiisisuudellaan, herkullisilla ja monipuolisilla resepteillään sekä ennen kaikkea ylipäätään houkuttelevalla ulkoasullaan ja sisällöllään. Mitähän sitä kokeilisi kirjasta seuraavaksi....

Kommentit

 1. Oi, mä tein eilen muffinsseja. Olivat kyllä kaukana täydellisistä, mutta ilmeisesti maku oli kuitenkin kohdallaan koksa isä ja mies vetelivät koko satsin. Hyviä mutta susirumia siis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen monesti omissa leipomisissa kyllä todennut, että vähemmän hieno ulkonäkö ei onneksi korreloi useinkaan makua :)

   Poista
 2. Oijoi! Kuolasin tätä juuri Suomalaisessa kirjakaupassa, kun hintakin oli vain jotain kympin verran. En kuitenkaan ostanut, kun kyseessä ei ollut alkuperältään suomalainen teos. Hyllystäni löytyy pari kirjaa leivonnasta, enkä ole käyttänyt niitä kertaakaan. Säikähdän heti kun joku ainesosa tai leivontatekniikka poikkeaa siitä mihin on tottunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kirjalla ei tosiaan ole korkea hinta! Minä olin ennen samanlainen leipoja, että menin kyllä piirulleen ohjeen mukaan ;) Nykyään uskallan aika paljon jo soveltaakin.

   Poista
 3. Hyvä slogan! Minä tein kai ekana blogivuotenani kirjan kuppikakuista. Se meni sitten jossain arvonnassa. Innostun kaikista leipomuksista, mutta aina tulee vain sítä tiikerikakkua. Suolaisia muffinseja olen päättänyt opetella tekemään. Sellaista pikkuhiukopalaa ei voi ikinä osata liika kokata.

  Tietänet, että minä olen innokas ruoanlaittaja...Tuntuu, että syön lehtien reseptejä ja mistään ei ole niin vaikea luopua kuin ruokakirjasta. Tämä vuosi on ollut siinä hyvä, että olen saanut oikeasti itsestäni irti kokeilla ihan uusia ruokaohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tiikerikakku (varsinkin se englantilainen versio, jota olen vuosia tehnyt) onkin aivan ihanaa!

   Suolaiset muffinssit ovat myös minulle vielä vähän vieraampia, mutta koko ajan opettelen lisää :)

   Poista
 4. Minäkin olen himoinnut näitä... kaipa niitä voi tehdä gluteenittomanakin? Kyselee keliaakikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy tunnustaa, etten ole tehnyt itse ainakaan gluteenittomia muffinsseja, mutta suolaiset varmaan ainakin onnistuivat mantelijauhon ja psylliumin avulla kyllä!

   Poista
 5. Oijoi, nyt herahti vesi kielelle. Kuten tiedät, minäkin olen innokas leipuri. Tykkään enemmän leipoa kuin laittaa ruokaa ja tämä kuppikakkukirja alkoi heti kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on Katja ihan varmasti nappivalinta teidänkin keittiöön ja varmasti ainakin esikoinen tykkäisi kirjasta ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)