Suorastaan veret seisauttava Hypnotisoija


Luin 2010 Hypnotisoijan aika pian sen ilmestyttyä. Hypnotisoija edustaakin genrensä, psykologisen dekkarin parhaimmistoa minulle. Se ei todellakaan ole herkimmille lukijoille, sillä sen verran rankkaa tapausta kirjassa käsitellään. Vaikka luen paljon tämän genren kirjoja, Hypnotisoija todellakin meinasi viedä minulta jopa yöunet. Tukholmalaisessa lähiössä tapahtuu järkyttävä perhesurma, jossa henkiin jää vain perheen poika. Tapausta ryhtyy selvittämään suomalaistaustainen rikoskomisario Joona Linna. Linna pyytää avuksi hypnoosin taitavaa lääkäriä Erik Barkia, joka omien ongelmiensa vuoksi suostuu vastahakoisesti hypnotisoimaan henkiin jääneen pojan. Vaikka poliisi uskoo murhan motiivina olevan perheen isän pelivelat, Linna on varma, että taustalla on paljon enemmän. Pian sekä Linna että Bark ovat painajaismaisten tapahtumien keskipisteessä, henkensä kaupalla.

Mestarillisen Hypnotisoijan taustalla on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Kun kuulin, että Hypnotisoija tulee myös valkokankaalle, odotin sitä kuin kuuta nousevaa, suurella jännityksellä. Ja varsinkin kun pääosissa kerrottiin olevan upeiden Mikael Persbrandtin, Tobias Zilliacuksen sekä Lenan Olinin, olin varma ettei elokuva voi olla huono. (Tunnustettakoon tässä koulutyttömäinen "ihastukseni" taitavaa ja komeaa Mikael Persbrandtia kohtaa, hih!) Tänään odotukseni palkittiin, kun pääsin näkemään elokuvan ennakkonäytöksenä. Jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kyllä tuli selväksi, että kirjan karmaiseva tunnelma on saatu siirrettyä hyvin valkokankaalle, huh! Jos Stig Larssenin Millennium-trilogia (nimenomaan ruotsalaisena versiona)on sinun makuusi, suosittelen kyllä tätäkin. Hypnotisoija-leffa ei todellakaan ole herkille katsojille, sen verran raju se on. Eihän tällaisia usein pysty katsomaan, mutta näin harvoin katsottuna on todettava, että elokuva oli huikean karmean hyvä. Mutta lukekaa ihmeessä kirja ensin! Leffassa oli yllättävän paljon erilaisia juttuja, mitä kirjassa, mutta yhdessä ne muodostavat aika komean kokonaisuuden. Leffa tulee vajaan parin viikon päästä teattereihin! Hyllyssäni odottaa muuten jo Keplerin uusin, jonka aion lukea PIAN!

Kommentit

 1. Oi, tämä on nähtävä! Hypnotisoija oli todella mahtava kirja - valitettavasti Tulitodistaja osoittautui itselleni pieneksi pettymykseksi. Odotan innolla miten se sulle aukenee. Pariskunta osaa kyllä koukuttamisen taidon :) Ja Tobias on ihku ;)

  VastaaPoista
 2. Hypnotisoija oli todella hyvä kirja, nyt on minulla tilauksessa Kepplerin uusimmainen ja tuo elokuva on ehdottomasti nähtävä!! Ja sekin on totta että Mikael Persbrandt on tosi ihgu!!! :) Ihania syksyisiä päiviä sinulle!!!

  VastaaPoista
 3. En ole mikään dekkareiden suuri ystävä, mutta tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja elokuvassa Lena Olin, vanha suosikkini!=D Se pitää ainakin joskus nähdä.

  VastaaPoista
 4. Minullekin jäi oikein hyviä muistoja Hypnotisoijasta. Jatko-osiin en olekaan sitten vielä uskaltanut tarttua. Millenium-trilogiakin on osoittautunut hyväksi, mutta en ole edelleenkään saanut kolmatta osaa luettua! Mies innostui katsomaan kaksi ensimmäistä leffaa kanssani (ja odottaa kärsivällisesti, että saisin luettua kolmannen osan, jotta pääsisi näkemään senkin elokuvan), joten ehkä hänestä olisi elokuvaseuraksi Hypnotisoijan näytökseenkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)