Dyykkasin


Kiitos saamani vinkin, kävin dyykkaamassa Jyväskylän yliopiston kirjaston poistamia kirjoja! Kyseessä oli jo ennestään tuttu (ei tosin minulle) tapahtuma, jossa tosiaan sai vapaasti haalia (lue: kahmia) itselleen kirjoja, niin luettavaksi kuin vaikka askarteluun. Ja kun sattui vielä niin sopivasti, että työvuoro alkoi 11, ehdin oikein mainiosti olla jo pari minuuttia ennen yhdeksää "asemissa". Olin varautunut yhdellä kangaskassilla ( virhe) ja sissimeiningillä.

Kello näytti paria minuuttia vaille yhdeksän. Kirjaston aulan reunat täyttyivät ihmisistä, levottomasta hihityksestä ja puheensorinasta. Esittelipä joku vitsikkäästi toverilleen kyynärpäätekniikkaakin, jolla luovia tarvittaessa itsensä tehokkaasti kirjakärryjen eteen. Hiki karpaloi otsallani ja mahan pohjassa kiersi; mihin ne kirjat oikein tulevat, täytyykö tästä lähteä juoksemaan kilpaa muiden kanssa jonnekin sivummalle? Pälyilin ajovaloihin joutuneen hirven lailla villisti ympärilleni, kunnes tasan yhdeksältä alkoi kuulua hyvää lupaavaa kärryjen tasaista jyrinää....Kirjaston henkilökunta kärräsi jonossa kirjakärryjä aulan keskelle jonoiksi ja sitten se vasta kuulkaa meno alkoi! Koska kirjoja ei tietenkään oltu mitenkään isommin jaoteltu, täytyi vain sinkoilla sinne tänne ja toivoa että osuu jonkun kiinnostavan kärryn kohdalle. Haaveissa oli löytää toki jotain kivaa luettavaa, mutta myös sopivaa materiaalia tuunaushommiini, eli päälystelen vanhoilla kirjojen sivuilla esim laatikoita jms. Yllä olevassa kuvassa on pahin tungos jo hellittänyt ja kuvassa näkyy vain murto-osa esille tuoduista kärryistä. Tapahtuma kesti 9-20.00, ja kun lähdin kymmenen jälkeen, kirjakärryjä tuli aina lisää. Kuten arvata saattaa, tyhjin käsin en lähtenyt. Tässä "vaatimaton" saaliini:


Vanhat venäjänkieliset kirjat ovat lähinnä askartelu- ja tuunaustarkoitukseen, eli juurikin päälystämiseen, kortteihin somisteeksi jne. Ulla-Lena Lundbergin Leo on ruotsiksi ja päätinkin kokeilla ensi kertaa koskaan lukea ruotsiksi..Vi ska se hur det går..

Ihania vanhoja karttoja tarttui myös mukaan, ikivanha runokirja missä Eino Leinoa, ekaluokan uusi matikan kirja (esikoisen kanssa päästään testaamaan, kun numerot jo niin kovasti kiinnostavat), ja vaikka mitä. Kuvasta puuttuu vielä iso kasa kivoja kortteja Yliopistoarkkitehtuurista sekä kirjekuoria, hauska kaupan alan suomi-englanti -kirjeenvaihtosanakirja ja pari lastenkirjaa.

Blogini on ollut tällä viikolla hiljainen enkä ole ehtinyt juurikaan lukemaankaan. Työn lisäksi on ollut kuopuksen kanssa sairaalakeikkaa sun muuta, joten vähäksi jää huhtikuun lukusaldo. Nyt on luvun alla uutuus Postimyyntilapset sekä lukupiriini seuraava kirja, Routasisarukset. Noista siis juttua piakkoin! Hoksasin myös eilen, että blogini täyttää tässä piakkoin myös 3-vuotta, eiköhän me sitten taas arpaista jotain ;)

Kommentit

 1. Oi olisipa meilläkin tuollaisia tapahtumia!!

  VastaaPoista
 2. Olipas mukavaa kuulla tulevista arpajaisista!

  Terkuin Salainen ystävä :)

  VastaaPoista
 3. Hauska tapahtuma! Hienoa, että aiot lukea ruotsiksi, itseäni harmittaa kun ei ole tullut pidettyä kielitaitoa yllä.

  VastaaPoista
 4. Tuolla olisi kyllä ollut mukava olla tonkimassa. :)

  VastaaPoista
 5. Hyödyllinen tapahtuma.

  Niitä TOP10 odotan...Mulla oli sinulle väärä linkitys eli se edellinen jää jostain syystä usein päälle, nyt sen korjasin.

  Kolme vuotta jo!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuvaus! Toivottavasti tykkäät Routasisaruksista, minusta se oli mukavan raikas dystopia vaikka olikin ehkä vähän nuoremmille suunnattu. :-)

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Hienoa, että olit mukana ja löysit kirjoja. Tänä vuonna olikin jaossa ennätysmäärä kirjoja ja se myös näkyi, kuten oli myös ennätysmäärä dyykkaajia.

  Ensi kerralla sitten muutama kangaskassi mukaan ja rinkka selkään, niin saa sissimeiningillä isomman saaliin kotiin vietäväksi.

  Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen tapahtuma! :) Ja voi noita venäläisiä kirjoja ja vanhoja karttoja, niistä tulee sinun käsissäsi vielä jotain hienoa!

  Minäkin luin viime vuonna Tove Janssonin novelleja på svenska, ja hyvin se sujui vaikka kielen aktiivisesta käytöstä on aikaa. Tämä olikin nyt hyvä muistutus, voisin lukea kokoelman loppuun ensi kesänä ja blogatakin siitä vihdoin. :) Jään odottamaan sinun Lundberg-kokemustasi. :)

  VastaaPoista
 9. Ihana "kahmimis"postaus! :D Voin kuvitella ihmiset tönimässä toisiaan, repimässä parhaita kirjoja päältä kuin Aku Ankassa vaatekaupan alennusmyynneissä konsanaan. Harmi kun täällä ei tuollaisia ole. Tai ehkä sittenkin hyvä. Selkä, kirjahylly ja avomie kiittävät. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)