Risto Räppääjä


Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan luoma Risto Räppääjä on tällä hetkellä meidän perheen ehdoton suosikki! Vihdoin olemme päässeet lukemisessa siihen vaiheeseen, että lapset haluavat ja jaksavat kuunnella tällaisia ns. romaanimuotoisia lastenkirjoja. Risto Räppääjä on siitä ihana aikuisenkin lukijan silmin, että tarinat ovat humoristisia. Lukiessa nauruun purskahtaa usein kuuntelijoiden lisäksi lukijakin, ainakin meillä. Saimme ystäväperheeltä omaksi neljä Ristoa ja kaksi olen bongannut netin kautta edullisesti. Tällä hetkellä meiltä löytyy siis:

Hetki lyö, Risto Räppääjä
Risto Räppääjä ja kauhea makkara
Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi
Risto Räppääjä ja sitkeä finni
Risto Räppääjä ja villi kone
Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla

Ehdoton suosikki on tällä hetkellä Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla. Lapsilta kun kyselin syytä Risto Räppääjien suosioon, he kommentoivat seuraavasti:

Esikoinen, melkein 6 v.: " Niissä on kaikkia hassuja ja hyviä juttuja! Sit kun ne on usein niin naurettavia. Erityisesti Herra Lindberg on hassu."

Kuopus, melkein 4v. : " No siksi kun niissä on Herra Lindbergillä viikset, heh heh! "
Haaveissa olisikin kerätä kaikki Ristot hyllyyn, joten vielä on useampi kirja hankkimatta. Kirjojen luvut ovat myös sopivan mittaisia esimerkiksi iltasaduiksi, joita meillä yhä luetaan. Äänikirjoina meillä on myös Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla, joka lienee kohta kuluu puhki ;) Pojat toivovat monesti sen vielä iltaisin kuulumaan ja voi sitä käkätyksen määrää, mitä lastenhuoneesta sitten kuuluu vähän väliä. Erityisesti kun Rauha-täti paukauttaa paistinpannulla rosvoja takapuoleen, aiheuttaa hervotonta hepulia kuuntelijoissa.

Uskon, että meillä seikkaillaan Riston mukana vielä pitkä tovi ;) Risto Räppääjät ovat meidän perheessä ehdottomasti kyllä viiden pisteen kirjallisuutta!Kommentit

 1. RR:t on kyllä ihan mahtavia! Meillä kaikki osat on luettu varmaan ainakin viiteen kertaan ja äänikirjatkin pyörivät ahkerasti. Itse en enää millään jaksaisi lukea kirjoja uudelleen, joten hetki onkin kaikille aina todella riemullinen kun uusi RR ilmestyy. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä tytöt ovat ihastuneet RR dvd-elokuviin, joten otollinen pohja kirjoja varten olisi valmiina :) Varsinkin kuopus 5v on sen sortin lukutoukka, että saattaisi ottaa nämä omaan lukuunkin.

  Poikien ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa :D

  VastaaPoista
 3. Tuo kuva lapsistasi on kyllä paras mainos Risto Räppääjä-kirjoille. Selkeästi riemukasta lukemista! <3

  VastaaPoista
 4. Mies luki ihan äskettäin lapsille iltasatuna uusimman Risto Räppääjän, ja sekä isä että lapset tykkäsivät. Esikoinen harmitteli kun kirja loppui, ja oli ihana kertoa, että näitähän riittää ;). Löysinlkin nyt ekan osan kirjastosta, joten tämänhetkisen iltasatukirjan jälkeen saavat jatkaa Räppääjän parissa :)

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana kuva lapsista. Nämä ovat suosittuja meilläkin, paras Räppääjä lasten mielestä on tuo Villi kone.

  VastaaPoista
 6. Ristot ovat loistavia! Meillä on kuunneltu pitkillä automatkoilla kirjaston äänikirjoja ja omasta hyllystä löytyy muutama kirja. Kaikki on toki kirjastosta lainattu ja luettu. Risto Räppääjä ja villi kone taitaa olla kuopuksen suosikki, ja se olemme nähneet koko perheen voimin teatteriversionkin Helsingissä.. nyt en vaan muista missä teatterissa. Kyseisestä kirjasta on jäänyt elämään Ville Pyryn mummon hokema "Kyllä kyllä!" jota sopivissa tilanteissa oikealla äänenpainolla jankataan äänikirjaversion innoittamana :D!

  Nyt meillä eletään jo Harry Pottereiden maailmassa, mutta toivottavasti Risto vielä innostaa jatkossakin, niin hauskoja ja koomisia tapauksia niissä on.

  Oletteko lukeneet Tuula Kallioniemen Karoliina-kirjoja? Ne ovat olleet meillä molempien suosikkeja myös, ja hauskoja myös aikuisen lukea ääneen.

  VastaaPoista
 7. Heh tuota kuvaa. :D

  Myös meillä Risto on tosi kova sana. Lähinnä 6-vuotiaan Stellan mielestä, sillä juuri 4 vuotta täyttänyt Dani ei jaksa vielä kuunnella näin pitkiä ja vähän kuvitettuja kirjoja, mutta hänkin tykkää Risto-leffoista tosi paljon. Ja ovathan Ristot hauskoja tosiaan aikuisenkin mielestä!

  Meillä on luettu nyt seitsemän ekaa Ristoa sekä lisäksi viime syksyn uutuus. Vielä olisi siis neljä jäljellä. Toivottavasti Nopolat jaksavat jatkaa näiden parissa myös tulevaisuudessa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)