Järjellä ja tunteella -blogin 3-vuotisarvonta

Itse ottamani kuva viime kesänä
Tasan kahden viikon päästä tulee kuluneeksi jo kolme vuotta siitä, kun pistin pystyyn kirjablogini Lumiomenan Katjan ja Leena Lumin innoittamana! Rekisteröityneitä lukijoita on jo melkein komeat kolmesataa ja normaali päivittäinen kävijämääräkin liikkuu kolmensadan molemmin puolin. Tietyt postaukset ovat tuoneet huikeita kävijäpiikkejä jopa tuhannen kurkkijan voimin.

Kirjablogi on ollut ja on edelleen minulle virtuaalinen lukupäiväkirja, jossa saan vapaasti kertoa lukukokemuksistani ja keskustella kommenttien kautta kanssanne. Edelleenkään en edusta millään tavalla virallista kirja-arvostelijatahoa, en ole kriitikko, vaan puhtaasti järjellä ja useimmiten tunteella juttunsa suoltava lukutoukka. Palasin työelämään viime syksynä ja se on näkynyt radikaalisti postaustani tahdissa sekä myös muiden blogien seuraamisessa. Eniten se on näkynyt omassa arjessani siinä, että luen nykyään puolet vähemmän mitä vuosi sitten. Makuuhuoneen tasot täyttyvät odottavista kirjapinoista, joita katselen kaiholla, mutta kaikella on aikansa. Ei ne kirjat maailmasta lopu vaikka lukisi 24/7. Toisaalta on ihana tunne kun tietää, että kotona on AINA odottamassa hyvää luettavaa!

Blogini kolmevuotispäivän johdosta pistänkin pystyyn arvonnan teille lukijoilleni, sillä tahdon kiittää teitä siitä, että käytte lukemassa juttujani, kommentoimassa, kiitos! Arvonnan säännöt ovat simppelit:

- Arvonta-aika on 27.5.-10.6.
- Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen, minkä kirjan lukemista odotat nyt eniten tänä kesänä.(Kirjan ei tarvitse olla siis tämän vuoden uutuus vaan kirja kuin kirja :D)
- Arvontaa saa toki linkittää halutessaan, kiitos :)

Ja se palkinto tietenkin kiinnostaa...Eli kirjojen sijaan arvon tällä kertaa 30 euron arvoisen lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan, jonka luonnollisesti kustannan omasta pussistani :)

Parin päivän sisällä juttua kirjasta Tämä ei ole lasten maa. Olen yli puolivälin ja aika vaikuttunut!

Kommentit

 1. En tiedä pitikö olla uutuuskirjasta kyse, mutta olen päättänyt kesän aikana lukea läpi Henrik Tikkasen osoitesarjan. Sain kirjat vihdoin keväällä kasaan. Ja syksyä ennen ne on luettava, jotta voi mennä katsomaan Vuosisadan rakkaustarinaa tuntien "sodan" molemmat osapuolten näkemykset, ei vain Märtan versiota :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää 3-vuotis synttäriä! Sinun blogisi on yksi ensimmäisistä blogeista, joite olen alkanut seurata. Muistaakseni jo ennen omaa blogia. Sinulla on ihana blogi <3

  Arvonnassa tietenkin mukana ja eniten odotan ehdottomasti Marisha Rasi-Koskisen Valheet - kirjaa, joka itseasiassa jo yöpöydällä odottelee lukijaansa. Ja no okei, Irvingin Minä olen monta on kyllä myös odottanut samaisella yöpöydällä lukijaansa varmaan yhtä kiihkeästi kuin minä sen lukemista. Onneksi on kesä ja (toivottavasti) aikaa olla ja lukea!

  VastaaPoista
 3. Minullekin blogisi on yksi Blogistanian aarteista (ei vähiten syystä että luet paljon jännäreitä); kiitos ja onnea Susa!

  Voi, odotan niin montaa kesäkirjaa... Yksi himotuimmista on Läckbergin uusin. Ja Verdonin! Syksyn odotetuin taas lienee 1Q84 3.osa

  VastaaPoista
 4. Onnea kolmivuotiaalle! En ole seurannut blogiasi kuin vasta vuoden alkupuolelta, koska silloin vasta aloin kirjablogeja aktiivisesti seurata, mutta näinä parina kuukautena olen viihtynyt parissasi mainiosti ja lukenut bloggauksesi mielenkiinnolla aina, kun niitä on tullut. Blogisi on siis hieno ja kiinnostava.

  Kysymyksesi on vaikea... Mainitsen nyt heränneen Murakami-innostukseni vuoksi Kafkan rannalla. Erityisen suureen odotukseen liittyy kyllä myös se, että pääsen samalla kokeilemaan ensimmäistä kertaa kimppalukemista toisen bloggaajan kanssa. Monien muiden kirjojenkin lukemista odotan suuresti. Olen varma, että tästä kesästä tulee oikein mielenkiintoinen lukukesä. :) Aurinkoisia kesäpäiviä ja nautinnollisia lukuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Onnea <3 Minullekin sinun blogisi on ollut niitä ensimmäisiä, joita olen alkanut seurailla ja mukana roikutaan edelleen.

  Odotan ensi vikolla vähitellen käynnistyvää lomaa. Sitä varten on jo ostettuna John Irvingin Minä olen monta. Odotan myös 6.6. ilmestyvää Antti Tuomaisen uutuutta.

  VastaaPoista
 6. Onnea Susa hienosta blogista!

  Odotan monienkin kirjojen lukemista, mutta ehkä eniten polttelee Kyllikki ja Saara Villan "Äidin lokikirjan", sillä olen pitänyt niin paljon Kyllikki Villan aiemmista lokikirjoista. Myös Knasun Taisteluni kakkososaa odotan, nyt kun sen kanssa vihdoin pääsin vauhtiin.

  VastaaPoista
 7. Hosseinin Ja vuoret kaikuivat-kirjaa odotan kovasti. Muutama "tiiliskivi" odottaa lukemista, mutta taitavat jäädä rauhallisemmaksi ajaksi=talveksi.
  Onnea 3-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 8. Ostin juuri kesälukemiseksi Zusakin Kirjavarkaan. Se on pyörinyt TBR-listalla niin kauan, että nyt kyllä todella odotan sopivaa hetkeä sen lukemiselle.

  VastaaPoista
 9. Onnea kolmevuotiaalle ihanalle blogillesi! :)

  Osallistun toki arvontaasi. Odotan vaikka ja mitä kirjoja kesällä luettavaksi, mutta ehkä yksi ylitse muiden on Eowyn Iveyn The Snow Child, joka muuten suomennetaankin syksyksi.

  VastaaPoista
 10. Oi, onnea♥ Ja se kaikki on kuin olisi ollut eilen...

  Monet samatkin kirjat on luettu ja miten heti tulikaan mieleen Sade lankeaa.

  Kesällä haluan lukea niitä vanhempia kirjoja, joita en talvella ole uutuuksilta ehtinyt. Listalla on Shriveriä, Harrisia ja Shieldsiä sekä Ahmatovan runoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Olen mukana arvonnassa ja palkintokin on mitä parahin.

   Poista
 11. Onnea 3-vuotiaalle! :)

  Minulla odottelee ihan hirveä määrä houkuttelevia kirjoja lukupinossa, mutta eniten tällä hetkellä odotan pääseväni lukemaan kirjastosta varaamaani Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat -kirjaa sekä nettikirjakaupasta tilaamiani Gillian Flynnin kirjoja... Molemmat sen perusteella että olen hirmuisesti tykännyt ko. kirjailijoiden aiemmin lukemistani kirjoista!

  VastaaPoista
 12. Onnea Susa! <3

  Yksi niistä kirjoista, joiden lukemista eniten odotan, on Katja Kallion Säkenöivät hetket, josta bloggasit taannoin niin ihanasti! Ja olen mukana arvonnassa, totta!

  VastaaPoista
 13. Onnea, rakas ihana Susa ja Järjellä ja tunteella! Blogisi nimi on yksi parhaimmista. <3

  Ja oi, kesäkirjat. Kaikkein eniten odotan Murakamin 1Q84:n kahta ensimmäistä osaa. Ja jos ehtisin vielä Knasunkin pariin. :)

  VastaaPoista
 14. Lämpimät onnittelut hienolle blogille ja Susalle! Järjellä ja tunteella -bloginimi on tosiaan yksi parhaimmista, kuten Katja tuossa edellä toteaa. Monitulkintainen, kuten hyvä kirjallisuuskin.

  Odotan monenkin kirjan lukemista. Esimerkiksi Irvingin ja Anne Tylerin uusimmat ajattelin lukea, kuten myös Murakamin Norwegian Woodin ja Martelin Piin elämän sekä vinon pinon dekkareita.

  VastaaPoista
 15. Onnea kolmivuotiaalle blogille! Olen vasta ihan tuore lukija, mutta eiköhän tämä tästä. :D Odotetuin kesäkirja.. huii, nyt on paha kysymys. Minulla on vino pino kirjoja, joita odotan kuin kuuta nousevaa, mutta taidan omaksi hämmästyksekseni kallistua kotimaiseen tuotantoon: vastaan siis Anneli Kannon & Terhi Rannelan Kapinallisen, Kuparisaari-trilogian päätösosan. :) Arvontaan olisi myöskin mukava osallistua.

  VastaaPoista
 16. Onnea onnea 3-vuotiaalle! =D Tällä hetkellä odotan innolla Kilttiä tyttöä luettavaksi. Ja loppukesästä Stephen Kingin Tuulen avainta.

  VastaaPoista
 17. Parhaimmat onnittelut hienolle blogille!

  Minulla alkaa loma virallisesti lauantaina mutta käytännössä jo torstaina. Ensimmäinen kirja, jonka lomallani aion lukea, on se odotetuin: Hosseinin uusin. Aion tänä kesänä lukea myös Teemestarin kirjan sekä klassikoista Dostojevskin Idiootin.

  Ja tokihan olen arvonnassa mukana!

  VastaaPoista
 18. Ihana Susa, onnea! Blogisi oli ensimmäisiä joita itse aloin seuraamaan ja se myös osaltaan kannusti oman blogin perustamiseen. Kiitos siitä!

  Minä odotan kesältä Tove Janssonin Kesäkirjaa, Anu Holopaisen Syysmaa-sarjan lukemista kokonaisuudessaan (vihdoin) ja aion varmaan myös lukea jonkun hyllyssä odottavista Carroleistani. :)

  VastaaPoista
 19. Onnea 3-vuotiaalle blogille!

  Itse odotan ainakin heinäkuussa ilmestyvää Rick Riordanin Olympoksen Sankarit - sarjan kolmannen osan Athenen merkin suomennosta. Vaikka olenkin tuon jo englanniksi lukenut, kiinnostaa nähdä millaista työtä suomentaja on tehnyt. Kesällä tulee vaikka mitä muutakin kivoja uutuuksia eli tämä kesä menee varmaan uusia kirjoja lukemalla.

  VastaaPoista
 20. Onnea, onnea!

  Ehkä kaikista eniten odotan J.K Rowlingin Azkabanin vangin lukemista, sillä vasta tänä vuonna sain itseäni niskasta kiinni, ja aloitin Harry Potter sarjan lukemisen. Ja siis sehän on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 21. Onnea! :)
  Tällä hetkellä lukupinossa olisi monta kutkuttavaa teosta, mutta kaikkein eniten houkuttelee Jennifer Eganin Sydäntorni, jota odotan kirjastosta. Ja tietenkin osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
 22. Huimasti onnea synttäreistä! Arvonnassa mukana. Olen pantannut jouluna saamaani lahjakirjaa ennätyspitkään, mikä tosin osaksi johtuu siitä, että olen yksinkertaisesti vain unohtanut sen hyllyyn. Eli Riikka Pulkkisen uusin teos on vielä lukematta, ja siihen aion tarttua pikimmiten, kunhan kesäloma lauantaina alkaa. Lisäksi Kani nimeltä jumala houkuttelee hyllyssä.

  VastaaPoista
 23. Onnea hienolle blogillesi, voitin Murakamia arvonnassasi, joten annan nyt muille mahdollisuuksia :)

  VastaaPoista
 24. Paljon onnea! :)
  Tällä hetkellä odotan eniten Paljain jaloin-kirjan lukemista. Tulee olemaan varmasti hyvin koskettava kokemus. Sairastuin itse vakavasti pienen lapsen äitinä aikoinaan (ja selvisin koska olen täällä yhä turinoimassa ;)) ja tällaiset tarinat koskettavat kovasti. Mukana arvonnassasi. :)

  VastaaPoista
 25. Onnitteluni :) toivottavasti blogi jakselee vielä monet tulevat vuodet! Odotan Vera Valan tuotantoon tutustumista sekä joitakin vanhoja klassikoita divarien uumenista!

  VastaaPoista
 26. Onnea kokonaisesta kolmesta!
  Shafakin Kunnian lukemista olen kovasti odotellut. Myöskin Hobitin haluaisin kesällä lukea, olen säästellyt sitä juuri tähän vuodenaikaan :)

  VastaaPoista
 27. Onnea kolmivuotisesta taipaleesta! Blogiasi on ollut ilo lukea.
  Olen kärsinyt lukujumista, mutta ehkä eniten odotan Tua Harnon Ne jotka jäävät -kirjan lukemista, kunhan saan sen hyppysiini. :)

  VastaaPoista
 28. Onnittelut ikätoverille!

  Eniten odottamani kesäuutuus on tietysti Joel Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea. Toisaalta toivon, ettei sen ilmestymispäivä koita kovin nopeasti, koska se on vasta elokuussa... Sitä ennen odotan lomaa ja ylenpalttista lisälukuaikaa. :)

  VastaaPoista
 29. Mukana ollaan, sari.k-@luukku.com

  Tällä hetkellä luen korujen kuningatar-kirjaa ja se on tällä hetkellä se minun kesälukemiseni.

  VastaaPoista
 30. Onnea ihanalle 3-vuotiaalle sekä tietenkin sinulle Susa :)

  En ole tehnyt varsinaisia kesälukusuunnitelmia, mutta odotan innolla ainakin Stephen Kingin (miten minä osaankaan yllättää ;) ), Charlainen Harrisin ja Susan Fletcherin kirjojen lukemista :)

  VastaaPoista
 31. Onnea blogille! :)

  Minä olen taas varannut monta kymmentä kirjaa kirjastosta, että odoteltavaa riittää. En osaa päättää odotanko enemmän Annukka Salaman Piraijakuiskaajaa vai Elina Rouhiaisen Uhanalaista. Molempien edelliset kirjat olivat niin loistavia eli suomalaislinjoilla mennään täällä :D

  VastaaPoista
 32. Onnea, onnea, onnea!:)

  Olipa kiva lukea ihmisten vastauksia tähän kysymykseen... Niin monia hyviä ja itseäkin kiinnostavia kirjoja. Minä taas vastaan, että keväällä divarista ostetut Simone de Beauvoirin muistelmateokset (3 kpl) polttelevat eniten. Tosin odotan ainakin viittä kirjaa kolahtavaksi lähipäivinä postiluukustani, joten luettavaa riittää kyllä...

  Osallistun toki arvontaan, ja toivotan aurinkoisia lukupäiviä!:)

  VastaaPoista
 33. Onnea, onnea !
  Minulla on vakaana ai.omuksena ottaa Vera Valan kirja(t) käsiini kesän aikana

  VastaaPoista
 34. Onnea :D

  Tänä kesänä oon ajatellu lukea poikkeuksellisesti ison määrän ammattikirjallisuutta, jota oon vuoden aikana haalinut

  VastaaPoista
 35. Onnea, onnea.

  Odota todella monen kirjan lukemista, mutta eniten odotan tällä hetkellä Jonathan Carollin Valkoisten omenoiden lukemista. :)

  VastaaPoista
 36. Onnea 3-vuotiaan blogisi kunniaksi. Seuraavana minulla on listalla "Ne jotka jäävät"-kirja. Leijapojan sain juuri loppuun. Osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
 37. Onnea 3-vuotiaalle! Arvonnassa mukana jo odotan innolla Tua Harnon esikoista Ne jotka jäävät, sitä on niin monessa blogissa kehuttu. Ja myös Gillian Flynnin Kiltti tyttö kiinnostaa kovasti.
  Nautinnollista ja lukurikasta kesää!

  VastaaPoista
 38. Onnea kivalle blogille ja blogistille! Onneksi lukemisen ihanuus ei mihinkään katoa, vaikka varsinainen lukeminen vähenisi.

  Aion lukea Hilary Mantelin Syytettyjen salin. Tuolla se odottaa. On odottanut jo pitkään, mutta joku on pidätellyt aloittamasta... Mutta nyt, kesällä, ihanan loman eilen alettua!

  Ihanaa kesää, Susa!

  VastaaPoista
 39. Onnea :), toivotaan blogille pitkää ikää!
  Iselläni kesäpinon päälimmäisinnä 2x Elif Shafak.
  Mukana arvonnassa!
  -jessiina

  VastaaPoista
 40. Onnea! Blogiisi on aina mukava tulla visiitille:)

  Kesällä aion lukea ainakin Läckbergin ja Verdonin uusimmat, ne sopivat varmasti helteisiin ja kiireettömiin päiviin:) Joku kiva mahdoton tiiliskiviklassikkokin olisi kiva lukea, mutta vielä en ole saanut inspistä, että mikä se sitten voisi olla...

  VastaaPoista
 41. Hmps! Ensinnä odotan, että saan kaikki koulukirjat tältä kesältä luettua läpi. Riippumatossa on sen jälkeen kiva levähtää syventyä mihin tahansa runokirjaan :)

  marianna1@luukku.com

  VastaaPoista
 42. Olen päättänyt tänä kesänä vihdoin viimein paikata sivistyksessäni olevan aukon ja lukea Sinuhe, egyptiläisen.

  VastaaPoista
 43. Onnea kolmivuotiaalle!
  Kesällä aion lukea Döblinin Berlin Alexanderplatzin, joka on odottanut kirjahyllyssäni jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 44. Onnea ihanalle blogillesi! Kävin lainaamassa Rullakatu-kirjan, kirjailijaa en nyt muista. Se siis kuuluu ainakin lomalukemistoon.
  -Aada-
  aho_immonen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 45. Luettavaa -listalla on niin paljon kirjoja ettei taida kesä riittää. :D Osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 46. Onnittelut 3-vuotiaalle blogillesi. Aion lukea paljon ja kaikenlaista tänäkin kesänä. Osallistun arvontaan myös.

  -äiti.B-

  VastaaPoista
 47. Onnea kolmevuotiaalle!

  Osallistun tietenkin arvontaan! :) Eniten varmaan kesäkirjoista odotan vielä julkaisematonta Magdalena Hain Kellopelikuningasta.

  VastaaPoista
 48. Onnea ihanasta blogistasi! Taidan odottaa eniten Tua Harnon uutuutta, ihan siitä syystä että sitä on kehuttu niin valtavasti.

  VastaaPoista
 49. Onnea 3-vuotiaalle blogille! tykkään hirmuisesti blogistasi ja bongailen täältä kirjoja... ;) kiitos sinulle kun jaksat postailla näitä!
  Nytten on tuossa vino pino odottamassa, mm. susan fletcheriä, Nancy, Rosa Liksomia, Charlaine Harrisin sookie stackhouse-sarjan ensimmäinen osa, Henning Mankelin Likainen enkeli, ym. en vain millään osaa päättää mistä aloittaisin.. Vaikeaa.

  VastaaPoista
 50. Onnea blogille! :-D

  Itse odotan ennen kaikkea Lars Saabye Christensenin kirjaa "Velipuoli". Haluan katsoa siitä tehdyn tv-sarjan, mutta ehdottomasti lukea kirjan ennen sarjaa.

  VastaaPoista
 51. Jo nesbon uutta harry hole kirjaa :) Kaikki aiemmat on luettu ja ehdin jo pelätä pahinta.. -petra- enxs22@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Lukisin mielelläni uusimman Ulla-Leena Lundbergin, Enni Mustosen tai Camilla Läckbergin...mutta käytännössä odottelen halvempia pokkaripainoksia. Nyt kesken mitä parhaiten aurinkotuoliin sopiva klassikko; matka-ja seikkailukertomus Kon-Tiki.

  VastaaPoista
 53. Eniten odotan Oatesin "Sisareni, rakkaani" lukemista. Ja toisena taitaa tulla Ullmanin "Aarteemme kallis".

  Onnea 3-vuotiaalle blogille! :)

  T. Mianra

  VastaaPoista
 54. Paljon onnea blogille! Osallistun toki hienoon arvontaan! :) Toivon ehtiväni lukea kesän aikana mahdollisimman paljon. En ole tehnyt mitään tarkkoja lukusuunnitelmia, mutta ajatuksissa on ollut esim. jatkaa itselläni vielä kesken olevaa Potter-sarjaa.

  VastaaPoista
 55. Tälle kesälle olen päättänyt lukea Aki Ollikaisen Nälkävuosi.
  Onnea blogille,täältä saa monta hyvää kirja vinkkausta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)