Kesämuistot

Ihana Lumiomena-blogin Katja-ystäväni haastoi minutkin muistelemaan mennyttä kesää ja näin kuulaan, raikkaan syksyn kynneksellä siihen onkin oikein hyvä hetki. Varsinkin näin ruuhkavuosia eläessä usein huomaa vain menevänsä kuin jollain liukuhihnalla vauhdilla eteenpäin huomaamatta välillä pysähtyä muistelemaankin. Luvassa siis minun tämän kesän muistot, 5+5. 


MUKAVAT KESÄMUISTOT TOP 5: (Sekalaisessa järjestyksessä)

1.  Muutto

Muutimme pitkästä aikaa, eli noin seitsemän vuoden jälkeen, lähemmäksi keskustaa, minun yhden suosikkipaikkani viereen käytännössä. (Tästä oma kohtansa seuraavaksi) Yllä olevassa kuvassa näkyykin, miten kirjani ( tai no kuvassa vasta osa....) matkustivat uuteen kotiin. Arvovaltaisesti omalla kyydillä tila-autossa.

2. Silta

Yksi rakkaimpia paikkoja minulle täällä kotikaupungissamme on kuvassa näkyvä silta ympäristöineen. Joskin välillä kiroankin sitä, sillä voin kertoa että varsinkin kaupungista päin tullessa silta on yhtä nousua pitkästi ja tuulisella kelillä pyöräily sillalla EI ole ihanaa. Mutta voi että rakastan kuljeskella tuossa sillan ympäristössä rannalla, katsella järveä ja siltaa iltavalaistuksessa! Niinpä muuton myötä kun silta ympäristöineen muuttui kotikulmiksemme, olen erittäin onnellinen.

3. Ystävät ja perhe
Kesän rakkaimpiin muistoihin lukeutuvat tietenkin hetket perheen ja ystävien kanssa. Reissasin alkukesästä lasten kanssa pidennetyksi viikonlopuksi ystävän luo etelä-Suomeen ja loppukesästä saimme yhden ystäväperheen meille kylään. Juhannusta vietettiin taas toisen ystäväperheen kanssa. Ja minä itse sain viettää muutamia pieniä ihania vapaahetkiä muutaman ystävän kanssa kesän aikana. Yhden kanssa on otettu omia pieniä irtiottoja keskellä arkea vaikka syömässä käyden, toisen kanssa käytiin ihan viikonloppureissullakin. Yhden ystävän kanssa varastettiin arjen keskeltä pieni hetki sillan läheisyydessä istuen, maailmaa parantaen. Minulla on onni "omistaa" elämässäni useampi ihana ystävä. Kaikkia heistä en tänäkään kesänä ole päässyt näkemään, mutta onneksi yhteys säilyy siitä huolimatta. Ja perhe nyt tietenkin on aina se ykkösasia sydämessäni, minun ikioma perhe. Oman perheenkin kanssa olla koettu kivoja juttuja kesän aikana, mutta kyllä se arki on silti parasta!
 
4. Sisustaminen 


Muuton myötä saatujen lisäneliöiden ansiosta olen päässyt myös pitkästä aikaa kunnolla sisustamaan ja siitä jos mistä olenkin nauttinyt erityisesti. Sisustuksessa en todellakaan noudata mitään tiettyä linjaa vaan sisustan ihan fiilispohjalta. Voinkin kertoa, että meillä löytyy kodin jokaisesta eri tilasta oma tyylinsä; on vanhan kirjaston tunnelmaa, pariisilaista tunnelmaa, mummolatunnelmaa, modernia tunnelmaa jne.  Tähän liittyen myös ihan hurjan iso ihana juttu on, että minulla on ekaa kertaa aikuisiällä oma pieni huone/soppi!!

5. Matka

Tänä kesänä työn ja muuton myötä matkustaminen perheen kanssa jäi vähiin. Heinäkuun alussa tein kuitenkin ystäväni kanssa tärkeän matkan Turkuun, Ruissaloon. Saimme viettää viikonlopun vailla arjen rutiineja ja velvollisuuksia, nauttia vahvan ystävyyden rauhoittavasta voimasta, parantaa maailmaa jutellessamme tuntikausia. Ja onhan se itse Ruisrock kokemuksena hieno! Toisaalta voinee sanoa, että olen tehnyt myös matkaa itseeni, pohdiskellut omaa elämää ja persoonaa ylipäätään. Se jos mikä on loputon matka.

Sitten pitäisi vielä listailla viisi vähemmän mukavaa muistoa kesältä..Sen taidankin tehdä nyt ihan ilman kuvia, joten tässä listaa, olkaas hyvä:


EI NIIN MUKAVAT KESÄMUISTOT TOP 5:

1. Ystävät
Siinä missä koin usean ihanan ystävän kanssa kivoja hetkiä, jäin suremaan sitä, etten päässyt näkemään loppujakin heistä, ketkä ympäri Suomea asuvat. Iso harmitus on myös ystävän häät ulkomailla, jonne en päässyt mukaan, vaikka olisin kyllä halunnut.

2. Loma
Tai oikeastaan sen puute. Vaikka olen vuoden paiskunut töitä, en tänä vuonna saanut konkreettista kesälomaa johtuen työsopimusmuutoksesta, joka sinällään oli kyllä hieno juttu, saada vakituinen pesti aikalailla unelmatyössään.

3. KiireKiire
Loman puuttumisesta johtuen ja siihen kuvioon muutto-hommat lisäten, voin sanoa viettäneeni aika kiireistä kesää. Varsinkin heinäkuussa tuntui, kun oli pitkiä työrupeamia ja siinä "sivussa" piti hoitaa muutto, että huh heijakkaa. Mutta niin siitä selvittiin ja kyllähän siitä kesästäkin ehti onneksi nauttimaan.

4. Sairaudet
Niin omaakin terveyttä kuin varsinkin muutamia läheisiä koetelleet sairastumiset ovat tietenkin asia, joka surettaa ja vie mielen matalaksi..

5. Lukeminen 
Oi joi, tästä kärsin myös kovasti, nimittäin kiireinen kesä toi sen, että olen ehtinyt lukemaan todella vähän ja se harmittaa vietävästi. Hyllyt pursuavat kirjoja joiden pariin odotan pääseväni.

Siinäpä oli noin spontaanisti muistellen kesä laitettuna pakettiin! Meillä ruuhkavuodet jatkuvat, ja varsinkin tämä sekä tuleva viikko ovat haasteellisia puolison ollessa työmatkalla. Luen nyt muuten kirjaa, joka saattaa muodostua hyvinkin tämän vuoteni parhaaksi käännöskirjaksi. Siitä ja muustakin lisää tulevalla viikolla!!


Kommentit

 1. Voi että minä tykkään näistä siltakuvista. Samat kulmat kun ovat niitä minun omia, entisiä kotikulmiani kuten tiedät. Niin hyvin kuin täällä viihdynkin, niin kyllä rantapolulle tulee vieläkin joskus ikävä. Joten kivaa, että tutut paikat tulevat esille täällä sinun blogissasi.
  Onnea vakituisesta pestistä! Vaikka tietenkin ikävää, että lomat jäivät väliin. Näinä aikoina kuitenkin vakituinen työ on kullanarvoinen saavutus!
  Iloa ja onnea syksyysi!

  VastaaPoista
 2. Kirjasi ovat saaneet kyllä arvoisensa kyydin uuteen kotiin. :) Ja maisemat, joissa asutte ovat kertakaikkisen hienot. Täällä etelässä kaipaan niin Järvi-Suomen maisemia. (Ja minun on muuten pitänyt jo kauan aikaa vihjaista, että täältä päin on tulossa postiakin uuteen kotiinne liittyen, mutta sinä tiedät minut ja postipakettien lähettämisen... Asiassa olisi kyllä aikataulullisesti petrattavaa! ;))

  Ihanaa, että vastasit haasteeseen. <3

  VastaaPoista
 3. Tuo sillan seutu on kyllä yksi osa kaupungimme hurmaa. Kylmällä ja tuulella sillalla saa aavistuksen siitä, millainen on talvikauden tuuli merenrannalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)