Paksukaisten kesäkuuHyllyssäni ( ja niissä lukemattomissa pinoissa ympäri kotiamme...) on odottanut jo luvattoman kauan moni ihana, kiehtova paksukainen lukemistaan. Tiedättekö...paksujen kirjojen lukemiseen liittyy minulla ainakin sellainen jännä, kutkuttava tunne. Ikään kuin lupaus kiehtovasta ja pitkästä lukukokemuksesta, vaikka eihän kirjan sivumäärä tietenkään ole mikään laatutae. Tätä onkin vähän vaikea selittää. Toisaalta oman säväyksensä tuo varmaan se, että paksuille kirjoille on pakko ottaa se oma aikansa. Nyt kun arkeni on äärimmäisen hektistä työn, opiskelun, perhearjen jms myötä, huomaan jättäväni paksummat kirjat odottamaan jotenkin otollisempaa aikaa. Eräänä iltana sain kuitenkin ajatuksen, että entä jos ottaisin osalle noista ihanuuksista ihan oman teemakuukauden ja pääsääntöisesti lukisin vain niitä. Kesälomasuunnitelmat ovat vielä vähän auki, mutta varmasti sen verran aktiivista menoa kuitenkin, ettei paksukaiset pääse mukaan mahdollisille reissuille. Niinpä päätin pyhittää kesäkuun noille paksukaisilleni :) Hyllystäni toki löytyy noita lajitovereita enemmänkin, mutta näiden vetovoima on nyt suurin minulla. Aika näyttää, kuinka moni tulee ensi kuussa luettua, mutta onneksi tämä ei ole niin vakavaa, vai mitä ;) Sen haluaisin kuulla teiltä, millä kirjalla aloitan?

Kommentit

 1. Hieno paksukaisten pino! Minä aloittaisin Kolealla talolla, mutta ihan vain siitä syystä, että sama paksukainen odottelee omassakin pinossani... Toisaalt Murakami tuskin pettää ;)

  VastaaPoista
 2. 1Q84 on loistava ja ainoa pinostasi, jonka olen lukenut. Minulle se oli myöskin todella nopealukuinen, vaikka onkin noin paksu. Tarttin uutukaista odottelen kirjastosta ja jonotustilanne on sellainen, että epäilen saavani minäkin sen luettavakseni ensi kuussa.

  VastaaPoista
 3. Haha, minullakin odottaa Kolea talo kesälukemisena! Jotenkin kesä on mulle nimenomaan paksujen kirjojen lukuaikaa. Ja erityisesti ehkä juuri paksujen klassikoiden. Kolean talon lisäksi noista sinun pinosi kirjoista eniten kiinnostaisi ehkä Tikli, jonka muuten myös taidan pian saada lainaan ystävältä myös minä... Talvista tarinaa en ehkä kesällä malttaisi lukea, vaikka en tiedä kuinka talvinen Talvinen tarina lopulta on... :)

  VastaaPoista
 4. Tikli on HIENO kirja ja Atkinsonin Elämä elämältä on tällä hetkellä luettavanani ja sekin on ollut hyvin koukuttava! Dickensin Kolea talo odottaa myös minulla vielä lukemista, tuo painos on tosi nätti! Näistä itselleni tutuimmista kirjoista suosittelisin aloittamaan vaikkapa Tiklillä, onhan se nyt ollut melkoinen tapaus :)

  Minä ajattelin tässä kuussa, ehkäpä jo Atkinsonin kirjan jälkeen, aloittaa Eleanor Cattonin The Luminariesin. Toivottavasti jaksan heti toisen paksukaisen tämän Atkinsonin kirjan jälkeen, mutta täytynee ottaa jokin kevyempi rinnalle :)

  VastaaPoista
 5. Pidin Talvisesta tarinasta joskus vuosia sitten. Muut ovatkin sitten myös minulle lukemattomia, mutta Atkinson ja Tartt houkuttelisivat kovasti. :) Mainio teema kesäkuun lukemisille - tsemppiä pinon kanssa!

  VastaaPoista
 6. Sattuipa somasti, minulla juuri yksi näistä paksukaisista kesken, ja pari muuta vasta luettuna, Tikli (upea!) sekä Talvinen tarina (booooring!). =D

  VastaaPoista
 7. Houkutteleva pino! Olen noista lukenut vain Kolean talon, mutta se on kyllä tosi hyvä. No, ehkä hieman hidas, joten ehken sillä aloittaisi. Murakamin ja Tarttin aion itsekin jossain vaiheessa lukea. Kenties kesällä minäkin...

  VastaaPoista
 8. Minua on kovasti ihmetyttänyt, että miksi Udolpho nyt yhtäkkiä on suomennettu reilut kaksi sataa vuotta ilmestymisensä jälkeen

  VastaaPoista
 9. Sain juuri luettua Atkinsonin, josta pidin suuresti. Udolphon sen sijaan vein tänään takaisin kirjastoon lukemattomana; liian pientä pränttiä! (Olen sen joskus reilusti harppomalla "lukenut" englanniksi.)

  VastaaPoista
 10. Susa, paksukaisille nimenomaan pitää pyhittää oma aikansa ja siinä ei oikein sitten haluaisi mitään muuta tehdäkään eli ei ainakaan blogia, jossa keskittyminen katkeaa. Minullakin on muutama tiilsikivi odottamassa ja odotan vain niille sopiaa rakosta. Minun paksukaiseni ovat tällä kertaa Woolfia, Shriveriä ja Oatesia.

  VastaaPoista
 11. Talvinen tarina on hieno, mutta niin talvinen. :) Ihanaa, että aiot lukea 1Q84:n, se on niin hyvä! Minä toivoin tuota Atkinsonia äitienpäivälahjaksi. Sen ja lukuaikaa jos saan, olen enemmän kuin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 12. Aloita Atkinsonilla. Jostain syystä se on viime päivinä pompannut tuon tuostakin esille mitä erilaisimmissa yhteyksissä, en tiedä miksi? Olisi kiva lukea sun mielipide siitä :)

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoisia kirjoja kyllä paksukaispinossa. :) Itse en ole lukenut yhtäkään, mutta kaikki kyllä houkuttelevat. Kolea talo löytyy kyllä itseltänikin ja monta muuta paksukaista. Mutta miksi, oi miksi, on aina niin suuri kynnys tarttua paksuun kirjaan? :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)