Aikuisten värityskirjat -huumaa
Olen ihan hurahtanut ilmiöön nimeltä aikuisten värityskirjat! Enkä ole ainoa, sillä tämä buumi näyttää olevan valloillaan Suomen lisäksi aika monessa muussakin maassa. Esimerkiksi tuota kuvassa näkyvää Johanna Basfordin upeaa Enchanted Forestia ja Secret gardenia ei saada ulkomailta painosta sellaisia määriä/sellaisella nopeudella, mitä kysyntää olisi. Ihan uusi juttuhan tämä ei ole. Muistaakseni jo vuonna 2007 Wsoy julkaisi Anne Peltolan Aikuisten värityskirjan, josta tuli myöhemmin toinenkin osa. Niissä kuvat kuitenkin olivat enemmän sellaisia humoristisia, arkisia. Tuolloin aikuisten värityskirjat eivät nousseet ihan ilmiöksi asti, mutta myivät kuitenkin niin hyvin, että molemmista loppui painokset.


Nyt saatavilla alkaa olla moniakin ulkomaisia versioita, joissa usein kuvamaailma edustaa luontoa, eläimiä, mandaloita, hauskoja kuvioita. Atena kustannus toi juuri markkinoille ensimmäisen ns. käännösversion, Väritä itsellesi mielenrauhaa. Se sisältää ihania pieniä yksityiskohtia, paljon mandala-tyyppisiä kuvioita ja luontoa. 
Laukussa minulla puolestaan kulkee tuo ensimmäisen kuvan pienin versio, eli 
Emma Farraronsin Mindfulness Colouring Book.   


On varmaan vähän makuasia, millä kuvia sitten värittelee. Itse tykkään ihan perus Stabilon paksuista trio color-puuväreistä. Sivujen materiaalista riippuen myös tussit käyvät, mutta itse pidän puuvärien pehmeästä jäljestä. Osa kuulema käyttää akvarellikyniäkin. Jossain vaiheessa tulee varmaan itsekin kokeiltua niitä varsinkin isompiin kuvioihin.  Mikä tässä sitten kiehtoo? Tarvitseeko olla jotenkin taiteellinen? Ensimmäiseen kysymykseen voin omalta kohdaltani vastata, että värittäminen laskee selkeästi stressiä ja ns. kierroksia, mitä herkästi hektisen päivän jälkeen on. Se auttaa vahvistamaan myös keskittymiskykyä. Se on myös vain niin älyttömän mukava ajanviete! Kun kuvia alkaa värittämään, aika tehokkaasti unohtaa kaiken muun ja keskittyy vain värittämiseen. Ja ei todellakaan tarvitse olla luova tai taiteellinen, riittää kun pysyy kynä kädessä. Ihanan rentouttavaa, inspiroivaa ja aika koukuttavaa puuhaa! Kokeilkaapas, vai joko olet kokeillut?

Kommentit

 1. Olen myös pistänyt merkille tämän trendin. Olen selkeästi ollut aikaani edellä, kun jo useampi vuosi sitten mietin, että mikä olisi mukavampaa ja rentouttavampaa hommaa, kuin värittää valmiiksi piirrettyjä kuvia. Harkitsin jopa ihan (lasten) värityskirjan ostamista itselleni, mutta suunnitelma ei koskaan edennyt toteutukseen asti.

  Nyt olen jälleen miettinyt oman kirjan ostoa, mutta oikein missään kirjassa ei ole oikein ollut minulle soveltuva aihemaailma. Ihana väritys tuossa vikassa kuvassa! Mistä kirjasta nuo kaksi ekaa kuvaa on? Ainakin tuo lohikäärme näyttäisi juuri sellaiselta, jonka minä haluaisin saada työn alle.

  VastaaPoista
 2. Sekä tuossa Johanna Basfordin Enchanted Forestissa että tuossa Väritä itsellesi mielenrauhaa on tosi eri tyylisiä & "tasoisia" kuvia, eli löytyy moneen makuun yhdestä kirjasta. Ylin kuva, missä näkyy lintu, on tuosta Väritä itsellesi mielenrauhaa ja nuo kaksi alinta on Enchanted Forestista!

  VastaaPoista
 3. Kyllä olet hienosti värittänyt. Passaan tämän trendin, mutta iloitsen ilosta, jota se värittäjille tuottaa. Mainio juttu. :)

  VastaaPoista
 4. Heippa! Tartun nyt tähän aiheeseen koska Marketiimi-kustantamomme julkaisee syksyllä aikuisille suunnatun Marjukka Niemen toteuttaman värityskirjan "Maalaan itseni maisemaan". Mukana monipuolisten värityskuvien lisäksi täydennettäviä piirroskuvia sekä osittain värillisiä mallikuvia. Rajana vain luovuus! Saatavana ennakkotilauksena verkkokaupastamme erikoishintaan ja syksyllä useista verkkokaupoista ja hyvinvarustelluista kirjakaupoista. www.marketiimi.com. Värittämisen iloa kaikille!

  VastaaPoista
 5. Oi kyllä, värityskirjat ovat elämäni. Olen aina rakastanut väristyskirjoja, ja todellakin liputan tuon mielenrauhan ja stressin vähenemisen puolesta. Omistan siis tuon aikuisten värityskirjan, mutta sen lisäksi on tullut hankittua monia ihan perus lasten värityskirjoja, joissa on tarpeeksi paljon yksityiskohtia, mm. Disneyn prinsessoja. Nämä kuitenkin on ollut listallani jo todella kauan aikaa, ja alkuvuodesta näinkin näitä kirjakaupoissa. Sen jälkeen ne onkin kaikkialta loppuunmyyty, vaan aion vielä minäkin omani hankkia.

  VastaaPoista
 6. Olin kuullut tästä uutuudesta. Kiva saada lähempi esittely aiheeseen. Lapsikavereiden kanssa olen joskus tullut värittäneeksi heidän kirjojaan. Ei hassumpaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 7. Olen hulluna värityskirjoihin. Lapsena meillä ei ollut värityskirjoja, vaan kannustettiin piirtämään itse. Nyt otan vahingon takaisin ja väritän mandalakirjojani. ;)

  VastaaPoista
 8. Olen aina rakastanut värityskirjoja! Joku aika sitten kaverini löysi minulle Batman-aiheisen värityskirjan (juu, olen Batman-fani) ja olen ostanut myös Batman-puuhakirjan. Olen kuitenkin onnistunut missaamaan nämä aikuisille suunnatut kirjat - kiitos vinkistä, taidan ostaa itsekin!

  VastaaPoista
 9. On siis sittenkin muitakin, jotka tykkäävät värityskirjoista, mahtavaa! Ihanan rauhoittava tapa nauttia väreistä, luovuudesta ja visuaalisuudesta ilman, että joutuu kohtaamaan omia rajallisia piirtäjänkykyjä (tikku-ukkoja on tylsä värittää) :)

  VastaaPoista
 10. Onko tuo lohikäärmekuva, mistä kirjasta? Millaisia kuvia on siinä Mindfulness Colouring Book- värityskirjassa on? Ja mikä niissä on hintataso ja mistä näitä saa? Rupes kiinnostaan hirveesti :)

  VastaaPoista
 11. Ihania. Minäkin haluan tuollaisen. Olen nähnyt vain lasten värityskirjoja.

  VastaaPoista
 12. Aina pitänyt värityskirjoista ja siitä tunteesta kun saa vain ja ainoastaan keskittyä siihen mitä on tekemässä. Lasten ollessa pieniä äiti oli varmaan innokkain värikynien käyttäjä. Viime aikoina tullut tulostettua netistä kuvia tuohon tarkoitukseen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)