Kirjamessutunnelmia


Pääsin tänä vuonna messuilemaan, joskin vain yhtenä päivänä ja silloinkaan en koko päivää. Harmikseni jouduin siis jättämään väliin kivat kirjailijabrunssit sun muut, joille olin kutsuja saanut. Messupäiväksi valikoitui työvuorojen myötä lauantai ja hyppäsinkin ystäväni kanssa jo aikaiseen aamujunaan täältä keskisestä Suomesta. Tänä vuonna messuiluni muodostui lähinnä kirjatarjonnan katsannasta, toki bongasin muutaman bloggaajakollegan (hei te kaikki ihanat), mutta montaa jäin harmittelemaan ettei nyt kohdattu. Bloggaajien omalla päivystyspisteellekään en tahtonut tänä vuonna sitoutua, koska messuaikana oli sen verran lyhyt. Mutta tokihan sitä jo tuossa muutamassa tunnissa ehti aika kivasti kierrellä messuilla ja kummasti täyttyi mukanani tullut matkalaukkukin kirjoilla. Ensi vuonna kuitenkin haluan mennä messuille jo perjantaina ja messuilla vielä lauantainkin. Nyt jäi nimittäin mm. ne ruoka- ja viinimessut tyystin käymättä.Saati että olisin ehtinyt ajan kanssa kuuntelemaan kirjailijahaastatteluita, lukupiirejä jne.

Muutamia havaintoja messukokemuksestani tässä tiivistetymmässä muodossa ennen kuin pääsette kuvien muodossakin vielä aistimaan tunnelmia:

- Lauantai ON ruuhkainen päivä, mutta kyllä siitäkin selviää!
- Mikäli ei ole tottunut paljon seisomaan ja kävelemään, voi ottaa jalkoihin tuntikausia messuilu. Minulla ei onneksi tätä ongelmaa ollut, MUTTA silti hyvät kengät tärkeät!
- Lapsillekin on messuilla todella kivasti nähtävää ja koettavaa.
- Antikvariaattipuolella kierrellessä on vain hyväksyttävä, että juuri löytämäsi, kauan etsimäsi kirja löytyisikin kohta toisesta pöydästä huomattavasti halvemmalla. Elämä on.
- Messuilla on kirjojen lisäksi useita ihania lahjatavara/sisustus/koru/kortti jms pisteitä. Minun suosikikseni nousi Piironki- niminen firma, joka myy mm ihania kirjaihmisten "must have"- kangaskasseja ja muutenkin kaikkea ihanaa minun makuuni.
- Näköjään tyhjä matkalaukku EI ollut yhtään liioittelua mukaan otettavaksi..

ps: Sori Tommi Korpela kun tuijotin varmaan aika kauan silmät kiiluen ihaillen kuin fanityttö konsanaan..

Ja tässäpä messutunnelmia vielä kuvien kera iloksenne:

Yllä olevassa kuvassa näkyykin kirjahankintani. Pari Agathaa yhteensä 20,5€ sekä Maukka ja Väykkä 7€ Antikvariaateista, Tammen osastolta huikea Keltaisen kirjaston "20 eurolla 3 kirjaa"- tarjoussatsi, Savukeitaalta vitosella Virginia Woolfin kirjoja kappale, Teokselta myöskin vain vitosella Johanna Sinisaloa sekä Atenalta kympillä kolme kirjaa. Kaikki todella mieleisiä, harkittuja hankintoja!

Mutta nyt on messut messuiltu, korut laitettu takaisin rasiaan ja arki jatkuu! Ensi vuonna uudestaan!


Kommentit

 1. Mulla kävi samoin: ostin innoissani yhden jo jonkin aikaa etsimäni kirjan ja seuraavassa divarissa se olisi ollut neljänneksen halvempi :/

  Harmi ettei nähty virallisesti, vaikka sut viiveellä tunnistinkin!

  VastaaPoista
 2. Lauantai oli tosiaan melkoisen ruuhkainen! Olin itse sekä perjantaina että lauantaina ja ero ihmismäärässä oli kyllä hurja, Oli vaikea päästä edes niitä kirjoja katsomaan (varsinkin siellä kahden euron paikassa), kun oli niin paljon ihmisiä. Mutta oli kyllä upeat messut ja pitää vain asennoitua siihen, että on ihmisiä niin hyvin se menee. :)

  Oli mukava nähdä edes hetken verran ja vaihtaa muutama sana! <3

  VastaaPoista
 3. Jäin harmittelemaan, ettei nähty! <3 Mutta voih, olet tehnyt loistavia messuostoksia. Nyt alkoi ihan harmittaa, etten ikinä kerennyt edes Keltaisen kirjaston loistotarjousta hyödyntämään. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva oli tavata edes pikaisesti, meillä on niiin samanlainen kirjamaku. Eli aivan loistava :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)