Kirjailijat kiertueella - Jyväskylä 11.11.2015

Pekka Hiltunen, Katja Kettu, Karo Hämäläinen, Elina Hirvonen, Miina Supinen, Kaisa HaatanenTämän viikon keskiviikkona meillä oli täällä Jyväskylässä ilo ja kunnia saada upea kirjailijajoukko kertomaan kirjoistaan ja kirjoittamisestakin Poppariin. Tapahtuman järjestäjänä toimi Wsoy & Johnny Kniga. Kiertueella mukana olivat Pekka Hiltunen ( Varo minua), Katja Kettu ( Yöperhonen), Karo Hämäläinen ( Yksin), Elina Hirvonen ( Kun aika loppuu), Miina Supinen ( Mantelimaa) sekä Kaisa Haatanen ( Meikkipussin pohjalta). Tilaisuuden juonsi Mia Halonen. Jyväskylän lisäksi kiertue kävi myös Tampereella ja Kuopiossa. Jyväskylässä Poppari-ravintolassa oli paikalla ihan mukava määrä ihmisiä kuuntelemassa kirjailijajoukkoa, mutta toki enemmänkin olisi mahtunut. Tunnelma oli kuitenkin jotenkin ihanan välitön, intiimi ja lämminhenkinen, hauskakin. Tuli etuoikeutettu olo saada olla niin lähellä kuuntelemassa jokaisen tarinointia omasta viimeisimmästä teoksestaan. Halusin myös saada signeeraukset lukemiini Ketun Yöperhonen sekä Haatasen Meikkipussin pohjalta kirjoihin. Hirvosen upeaan Kun aika loppuu -teokseen sainkin jo sen ilmestyttyä ihanan omistuskirjoituksen. Näin vuoden lähestyessä loppuaan olen aika vakuuttunut, että Hirvosen ja Ketun teokset ovat minun kirjavuoteni huiput. Olikin niin ihanaa saada vaihtaa muutama sananen heidän molempien kanssa, vaikka tunsinkin itseni ihan punastelevaksi fanitytöksi joka höpöttelee mitä sattuu hermostuksissaan. Mutta sitähän se kirjallisuus suurimmillaan on; se tekee lukijaan niin syvän ja lähtemättömän vaikutuksen, että kyseisen kirjan kirjoittajan kohdatessa menee ihan höpsähtäneeksi kun yrittää fiksusti ja lyhyesti sanoa, miten hurjan tärkeä kirja itselle on. Tällaisia kirjailijatapahtumia kaipaisin ehdottomasti lisää. Tässä vielä teille pieni kuvakooste illasta:   

Karo Hämäläinen
 
Elina Hirvonen

Pekka Hiltunen

Miina Supinen

Kaisa Haatanen

Katja Kettu
Kiitokset vielä kerran kaikille upeille, valovoimaisille kirjailijoille vierailustanne! Kiitokset kustantajalle kiertueen järjestämisestä, tulkaa toistekin!

Kommentit

  1. Aivan samat tunnelmat Kuopiosta! Ihanan välitöntä, intiimiä, kirjallisuutta rakastavien kirjailijoiden kerääntymistä yhteen. Tällaista lisää <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)