Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä?

Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä?
Toimittaneet: Tuomas Kaseva, Touko Kauppinen, Juha Merimaa
HS Kirjat 2015
Sivuja: 159

Kuinka paljon on rahaa maailmassa?

Miten linnunpoika voi hengittää munassa?

Söikö ensimmäinen ihminen tissimaitoa? Kuka sitä imetti?

Kysyvätkö lapset joskus hankalia, eikä vastausta löydy edes Googlesta? Ainakin meillä kysyvät ja jos on uskominen vuodesta 2012 lähtien toiminutta Helsingin Sanomien Palstaa Lasten tiedekysymykset, emme ole ainoita vanhempia jotka pähkäilevät sangen kiperien kysymysten äärellä harva se päivä. Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä?- teoksessa on lähdetty selvittämään 128:n hyvään kysymykseen vastauksia asiantuntijoiden voimin. Palstan toimittajat Touko Kauppinen ja Juha Merimaa ovat olleet hämmästyneitä siitä, miten mahdottomiltakin tuntuviin kysymyksiin asiantuntijat ovat onnistuneet lopulta löytämään vastauksen, vaikka sen löytäminen olisi vienyt muutaman viikonkin. Teoksen esipuhe kertoo, että kaikista eniten lapsia tuntuu kiehtovan kakka ja avaruus, sillä niiden aihepiireihin liittyviä kysymyksiä on tullut selkeästi eniten kysymyksiä.

Mihin avaruus päättyy?

Milloin ihmiset alkoivat pyyhkiä takapuolensa?
Teos jakaa kysymykset seuraavien kategorioiden alle: Ihmeellinen ihminen, Erikoinen eläinkunta, Maaginen maantiede, Arvoituksellinen avaruus, Lujat luonnonlait, Kummallinen kulttuuri. Lasten kanssa näitä kysymyksiä ja niiden vastauksia lukiessa, 6- ja 8-vuotiaideni suosikiksi nousi Ihmeellinen ihminen sekä Erikoinen eläinkunta -osioiden kysymykset. Opimme mm. että etana ei voi peruuttaa ja kalat eivät aivastele, mutta yskivät kyllä. Opimme myös, että aivot ovat siksi löllöt, koska ne koostuvat pelkistä pehmeistä hermosoluista.

Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä?  on aika must-teos pienten lasten vanhemmille varsinkin. Sitä on hauska lukea yhdessä lasten kanssa ja aika usein kuin huomaamatta joku kysymys ja sen vastaus ovat luoneet ikäänkuin opetuksellisia tuokioita lasten kanssa. Toisaalta myönnän, että olen kyllä huvittanut ihan itseänikin ( ja sivistänyt siinä samalla) lukemalla kirjaa jo lasten nukkuessa. Tiesitkö muuten mihin avaruus päättyy? No s-kirjaimeen tietenkin. No..tämä olisi vitsiniekan vastaus kysymykseen, mutta oikea vastaus löytyy sekin kirjasta, sivulta 121. Sangen mainio teos kaikkinensa!

Miksi ihminen jaksaa katsoa telkkaria muttei jaksa siivota? NIINPÄ!!!Kommentit

  1. Juuri postasin tästä ja oli kiva huomata, että se oli jonkin muunkin mielestä hyvä teos!

    VastaaPoista
  2. Juuri postasin tästä ja oli kiva huomata, että se oli jonkin muunkin mielestä hyvä teos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)