Joulua jokaiseen tupaan


Töissä on vuoden hektisin ja tärkein sesonki meneillään. On aika mainiota, miten moneen joululahjakirjaan voikaan vaikuttaa omilla suositteluillaan ja lukuvinkeillään! Hienointa on kuitenkin nähdä, että kirja on edelleenkin kovin haluttu ja arvostettukin joululahja. Vielä huomenna autan ihmisiä valitsemaan joulukirjoja niin itselle kuin lahjaksi ja sitten meidänkin huushollissa rauhoitutaan muutamiksi päiviksi joulunviettoon. Toivon, että ehdin lukea vaikka parikin kirjaa vapaiden aikana. On nimittäin niin kiinnostavia ehdokkaita lukupinossa tälläkin hetkellä. Rehellisiä jos ollaan, kirjahyllyissäni lienee parisen sataa lukematonta kirjaa odottamassa omaa vuoroaan, mutta sen lisäksi minulla on esimerkiksi pöydällä, sängyn vierellä ja milloin missäkin sellaisia pieniä muutaman kirjan pinoja odottamassa ns. ensiksi vuoroaan. Ihana joulutraditio on kasata ihan oma reilu pino kirjoista joihin haluaisi ensimmäiseksi tarttua joulun pyhiä varten. Sitten rauhassa katselen pinoa, selailen kirjoja vähän sieltä täältä ja kuulostelen, minkä kirjan pinosta sitten lopulta aloitan lukemaan ensimmäisenä. Saatanpa sitten vaihtaa välillä toiseenkin pinon kirjaan. Tänä jouluna olen kasannut seuraavanlaisen pinon joulupinokseni:

- Andres Neuman: Vuosisadan matkustaja Tammi
- Laura Lindstedt: Oneiron Teos
- Anja Snellman : Antautuminen ( tämä on muuten juuri tänään itse ostamani joululahjakirjani ;) ) Wsoy
- Ida Simons: Tyhmä neitsyt Gummerus
- Agatha Christie: Seitsemän kellon salaisuus Wsoy
- Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki Teos


Kunhan joulut tässä vietellään, aion vinkata teille ihan huikean ihanasta ja inspiroivasta keittokirjasta, nimittäin Virpi Mikkosen Kiitos hyvää Pikaruokaa:sta( Otava)! Lasten kanssa luetaan varmaan vielä muutaman kerran uudestaan uusin Tatu ja Patu, eli Tatun ja Patun ihmeellinen joulu (Otava). On muuten meidän kaikkien mielestä ihan parhain Tatu ja Patu tähän mennessä. Mutta ennen kuin valikoin joulupinostani ensimmäisen kirjan, ajattelin lukea loppuun juuri kirjakauppoihin tulleen Renée Knightin Kenenkään ei pitänyt tietää- dekkarin ( Otava).

Toivotan teille jokaisella oikein hyvää ja kirjaisaa joulua! Toivottavasti jokaisella on edes pieni hetki aikaa uppoutua jonkun itselle tärkeä ja kivan kirjan pariin. Olisi muuten kiva kuulla, mitä kirjaa juuri Sinä aiot nyt jouluna lukea!

Hyvää joulua!


Kommentit

  1. Oneiron ja Kudottujen kujien kaupunki! <3 MYös Vuosisadan matkustaja. Hienoja kirjoja joulupinossasi.

    Hyvää joulun aikaa, Susa ja koko perhe!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)