Arne & Carlos: Neulotut linnut

Arne & Carlos: Neulotut linnut
Kustantaja: Nemo 2017
Suomentanut: Kaija Koirikivi
Sivuja: 176

Jokainen on varmaan jossain lehdissä tai kirjoissa törmännyt hurmaavan hauskoihin neulepallomiehiin, Arneen ja Carlokseen! Tämä norjalais-ruotsalainen pariskunta asuu Oslon ulkopuolella vanhassa asemarakennuksessa ja tekee neulomisesta suorastaan taidetta. He ovat julkaisseetkin jo liudan kirjoja neulomiseen liittyen ja onpa heiltä tullut lankamallistoakin. Heillä molemmilla on muotisuunnittelijatausta, joka kyllä näkyykin heidän inspiroivissa malleissaan, olivat ne sitten joulupalloja tai sukkia.

Minulla on pidemmän aikaa jo ollut kiinnostus lintuihin, ihan tosielämän sellaisiin toki ensisijaisesti. Laitoimme ensimmäisen lintulaudankin toissa vuonna, että saisin seurata lintujen elämää. Joku niissä viehättää ja kyllähän tämä Arnen ja Carloksen uusin kirja väkisinkin oli kurkattava, että mitä pitää sisällään. Koska tiedän, että blogiani lukee myös käsityöihmisiä, halusinkin vinkata tästä hauskasta kirjasta teille täällä blogissa.

Kirjasta löytyy liuta ohjeita niin helppojen "perustirppojen" kuin haastavampienkin höyhendiivojen tekoon. Jo pelkästään valmiiden neulottujen lintujen kuvat kirjassa ovat ihanaa selattavaa. Niillä näyttää olevan melkein kuin oma persoona itse kullakin. Koska olen vielä itse enemmän virkkaaja kuin neuloja taitojen puolesta, ihana anoppini lupautui testaamaan, millaisia kirjan ohjeet ovat toteuttaa. Ensimmäisessä kuvassa näkyvät höyhenkoristeiset linnut ovatkin hänen käsialaansa. Itsellä olisi haaveissa vielä kuitenkin toki itsekin kokeilla, miten sujuisi vaikka perinteisen punatulkun teko.

Nämä virkatut linnuthan ovat niin oiva lahjaidea kuin myös hauska lisä ihan oman kodin sisustukseenkin. Paikallisessa lankakaupassa näin, kun näitä oli virkattu kiinni vanhaan kattolamppukehikkoon (terveisiä Titityyhyn!) ja voi että oli ihanan näköinen! Jos siis sukkapuikot pysyvät käsissä, niin ei muuta kuin tirppoja tekemään vaikka joululahjaksi! Lupaan laittaa kuvaa, jos ja kun saan väkerrettyä oman versioni ;) Vinkkaan myös myöhemmin kahden suomalaismiehen ihanan inspiroivasta Kaikki pakettiin- kirjasta, se on täynnä hyviä vinkkejä persoonalliseen ( ja ekologiseen!!) paketointiin! Mutta sitä ennen ainakin Asko Sahlbergin uutuudesta ja ehkä muutamasta muustakin romaanista!


Kommentit