Niina Laitinen: Villasukkien vuosiNiina Laitinen: Villasukkien vuosi
Kustantaja: Moreeni 2018
Sivuja: 173

Levottomista voi aistia kevään ensimmäiset lämpimät päivät, kun luonto alkaa pikkuhiljaa herätä talven jälkeen ja mieltä kutkuttavat ajatukset tulevasta kesästä. Kaunis pitsineule kuvailee ensimmäisiä, mieltä ja kasvoja lämmittäviä auringonsäteitä. Näitä sukkia ei voi vetää jalkoihinsa hymyilemättä.

Niina, Nipa, Laitinen on varmasti lukuisille neulemaanikoille tuttu henkilö suosittujen sukkaohjeidensa myötä. Niina Laitinen Designin emäntä, omien sanojensa mukaan itseoppinut neuloja, luontoaddikti ja ikuinen haaveilija. Laitisen sukkaohjeet ovat inspiroivia, aloittelijoillekin useimmiten sopivia. Laitinen kertoo kirjan syntyneen paljolti vuodenajoista inspiroitumalla ja luonnon ihmeitä ihmetellen. Sukkaohjeiden värivalinnoissa näkyy vuodenkierto sekä myös lankavahvuudet on ajateltu sen mukaan. Kirjan ohjeita selatessa ja ihania kuvia ihastellessa ei voi välttyä tunteelta, että tämä sukkakirja on tehty rakkaudella. Olenkin tästä kirjasta aika innoissani ja koska olen päässyt sukanvirkkausprojektissani siihen pisteeseen, että uskallan kokeilla jo muutakin kuin ihan perusvillasukan kutomista, Laitisen kirja on ihana opas siihen.

Alkusanojen jälkeen Laitinen selittää sukkien teossa olennaiset lyheneet ja neulevinkit. Hän kertoo myös mitä lankoja kirjan ohjeissa on käytetty ja antaa vaihtoehtoja niille. Sen jälkeen päästään ohjeisiin, jotka ovat jaettu vuodenaikojen mukaan. Aloitetaan keväällä! Toinen toistaan ihanempia sukkia sivutolkulla! Alla olevassa kuvassa näkyvät Ihanat ovat yksiä suosikeistani.
Pidän todella paljon ohjeiden selkeydestä. Jo sanalliset ohjeet ovat niin selkeät, että ei tule jo heti aloittaessa tunne näin suhteellisen tuoreena kutojana, että mitähän ihmettä tässäkin tarkoitetaan. Pieni suloinen yksityiskohta kirjassa on se, että jokaisen ohjeen alussa on pieni pohjustus ohjeeseen. Iso plussa myös kirjan visuaalisesta ilmeestä. Sitä selailee jo ihan niiden kuvien takia, joista henkii eri vuodenaikoihin ja erilaisiin hetkiin liittyvä oma tunnelmansa. Laitinen kertoo kirjan takakannessa oivaltavasti, että..

villasukat ovat arjen luksusta. Niihin voi neuloa muistoja ja tunnelmia, ne välittävät läheisyyttä, ja ne sopivat käyttöön ympäri vuoden.

Juuri näin!

Kommentit