Read outside the box


Tiedättehän sanonnan "ajatella laatikon ulkopuolella", think outside the box? Minusta se on erinomainen filosofia soveltaa monellakin elämän saralla, mutta erityisesti lukemisessa, vai mitä? Tässä pari iltaa sitten kirjoitellessa innoittajani Leena Lumen kanssa eräistä kirjoista, tämä ajatus putkahti taas mieleeni. Lähinnä sen suhteen, että itse huomaan kyllä aika uskollisesti koko ajan lukevan niitä tuttuja tyylilajeja, suosikkikirjailijoiden teoksia jne. Kuinka hienoja lukukokemuksia sitä voisikaan olla odottamassa nurkan takana, kun joku kerta ottaisikin hyllystä sen kirjan, mitä ei ensiksi ajattelisi lukevansa? Niinpä päätin nyt ajatella laatikon ulkopuolella ja lukea tässä kuussa ainakin yhden itselleni ei tyypillisen kirjan;) Mikä sen, sen kuulette myöhemmin? Sitä ennen kehotan teitäkin menemään kirjallisen kiinnostuksenne laatikon ulkopuolelle ja valitsemaan tässä kuussa jotain ihan muuta kuin yleensä!

Kommentit

  1. Mutta tämähän tarkoittaa sitä, että minun pitäisi lukea dekkari. Voi ei.

    :)

    VastaaPoista
  2. Hih, mulla on melkein sama kuin Ilsellä. Pitäisikö lukea dekkari? Toisaalta luin joskus niin paljon dekkareita, että tavallaan palaisin vanhaan. Mitähän en lukisi? Scifiä, fantasiaa, kauhua. Ehkä koetan lukea jonkun sellaisen kirjan, mutta vasta syksyllä!

    Hauska ajatusleikki. Ja Susa, minua kiinnostaa todella paljon se kirjallisuuden laji, josta et pidä! En saa päähäni, että mikä se voisi olla.

    VastaaPoista
  3. Ilse: Ei muuta kuin kokeilemaan;)

    lumiomena: Kokeilepas vaikka Douglas Adamssia;) Niin ja siis ei varmaankaan ole oikeastaan kuin ihan puhdas sotakirjallisuus, josta en pidä, mutta sitten on enemmän niitä gengrejä, joita ei vain ole tullut luettua vaikka sinällään varmasti kiinnostavaakin.

    VastaaPoista
  4. Olen tainnut joskus tuota Adamsia aloitellakin :) Meiltä löytyy kyllä tieteisfiktiota kirjahyllystä aika tavalla, kiitos mieheni männävuosien lukumaun ;-)

    VastaaPoista
  5. Hmmmm... mielenkiintoinen ajatus. Mä olen yrittänyt irrotella ja olen lukenut miesten kirjoittamia kirjoja, mutta eivät ole olleet sen kummoisempia lukuelämyksiä kuin aiemminkaan... siis sellainen perustyyli, Nousiainen ja Hotakainen taas uppoaa.

    Mä voisin repäistä ja lukaista Jane Austenia tai runotyttöjä, ne eivät ole koskaan menneet muhun. Tai sitten joku agentti-tarina ;O

    VastaaPoista
  6. Lumiomena ja Ilse, te olette rajoittuneita;-) Suosittelen teille hieman epätyypillistä dekkaria, joka on jo esitelty blogissani, mutta tulee eräästä syystä uusintana huomenna. Juuri teidän takia en voi pitää lomaa...Ja se on Julie Parsonsin Tiimalasi. Älkää välittäkö tyhmästä kannesta! Jo Ruotsissa Tiimalasilla on upeammat kannet. Mun kaikki, kaikki ystävät ovat dekkarihulluja, koirahulluja merihulluja, puutarhahulluja...Kohta en jaksa enää kertoa, miten terapeuttista on lukea dekkareita.

    Susa, mulle tulee väistämättä koko ajan itselleni epätyypillisiä kirjoja, sillä teen lukijoilleni, joiden ikähaitari on laaja, abou´t 16-76 vee. Ja miehet ovat toivoneet minulta mm. Remestä, mutta teen heille erään toisen, josta 'äijät' tykkäävät, teen sen heti, kun pääsen helteistä eroon. Mutta sotakirjoja ja kaksoisagenttikirjoja en tee, vaikka taivas tippuisi päähäni!

    Kiitos linkityksestä!

    VastaaPoista
  7. lumiomena: Sieltä nyt vaan rohkeasti siipan hyllystä scifi/fantasiaa valitsemaan;) Hyppy tuntemattomaan;)

    Mari A.: Minä luen dekkareina, jännäreinä todella paljon mieskirjailijoita ja jonkin verran suomalaisiakin, mm Hotakaista, Siirilää jne. Repäiseppäs ja lue vaikka "Järki ja tunteet"!

    Leena:Oi, dekkareista voisin minäkin paasata pitkä tovit;) Niin tuosta epätyypillisestä luettavasti, että minäkin kyllä luen sellaisiakin kirjoja, joista tiedän monien miesten pitävän, esim. juuri Remes jne, mutta nyt on selvästikin ollut sellainen kausi, että tulee aika "naispainotteista" kirjallisuutta:) Täytyy kyllä pian korjata asia!

    VastaaPoista
  8. Mulle epätyypillistä luettavaa voisi olla vaikkapa elämäkerta. En ole lukenut yhtäkään, eivät vain ole tuntuneet oikein omalta jutulta. Mutta mistäs sen tietää vaikka tykkäisinkin jos kokeilisin! :)

    Toinen vaihtoehto on hömppä/chick lit. On mulla kyllä odottamassa yksi Himoshoppaaja-kirja ruotsinkielisenä, bongasin kirpparilta ja ajattelin että se voisi mennä sopivan kevyenä kieliharjoitteluna. :)

    VastaaPoista
  9. Uudet viritteet ja vihjeet aina kivoja,
    musiikissa ja filmeissäkin.

    VastaaPoista
  10. Satu, minä taas olen aivan tykästynyt elämänkertoihin, etenkin filmitähtien tai siis näyttelijöiden yms. kuuluisuuksien. Olen tehnyt niitä monta Helen Mirrenistä Michele Obamaan. Teen myös miellelläni kirjailijaelämänkertoja.

    Siinä olen täysin samaa mieltä, että ihan hömppää en meinaa saada alas, enkä uskalla sanoa tässä nyt, ketä kirjailijaa pidän hömppänä, jolta tein yhden kirjan, enkä enää tee ja jota muut lukevat ja intoilevat;-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)