Jos olisin kirja...

...olisin ehdottomasti Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo-kirjasta tuo Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevasta Unohdettujen kirjojen hautausmaalta löytynyt Julian Caraxin "Tuulen varjo". Salaisen pyhäkön uumeniin unohdettu, mutta oikeissa käsissä jälleen henkiin heräävä.

Mikä tai millainen kirja sinä olisit?

Kuvan lähde: Wikipedia

Kommentit

 1. Mitä sinua tunnen, niin voisin hyvin kuvitella sinussa Tuulen varjoa ♥ Tämä on mielenkiintoinen aihe. Mietin sitä ja palaan heti huomenna.

  VastaaPoista
 2. Susa, taas jotain mitä teki mieli ottaa jo kannenkin ja nimen takia, mutta en ole ehtinyt...Nyt alan lukea sitä toista, jota harkitsin samaan aikaan kuin Tuulen varjoa. Tämä on Lumiomenan suositus. Tässä oli myös imua kannessa ja kirjan nimessä. Tietynlaiset jutut vetoavat.

  Hieno kuva! Miten tuon teit!

  Minä olisin Aksel Sandemosen Ihmissusi, koska kirja sisältää toisen 'alter egoni' eli Felicia Venhaugin. Ilman Feliciaa, olisin saman kirjailijan Kadonnut on vain unta.

  Susa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan: Jos osaa tehdä tämmöisiä postauksia, on syntynyt kirjallisen blogin Valtiattareksi!

  VastaaPoista
 3. lumiomena: Ensin kun tämä ajatus tuli mieleeni, olin tietenkin, että olen Ylpeys ja ennakkoluulo;) Mutta se olisi ollut liian itsestäänselvää ja sitähän en halua olla. Tuulen varjon Unohdettujen kirjojen hautausmaa on paikka, joka on kuin oman kirjamielikuvituksen koti, kehto..ja sinne hyllylle haluaisin:)

  Leena: Hain kuvan netistä, hakusanoiksi tyyliin" old book free photos", eli ovat ns. käyttövapaita kuvia. Tuo alter ego- pohdinta on mielenkiintoista..ja herätti minut pohtimaan, mikä olisi minun alter egoni...Jos kaksi saa valita, toinen lienee Austenkin Elizabeth Bennet, mutta toinen onkin sitten eri maata;) Kerron kun oivallan sen, mitä etsin, mutten osaa vielä henkilöidä tarkemmin. Jotain kuitenkin vastakohtaa Elizabethille, se on vissi se.

  VastaaPoista
 4. Niin ja Leena, kiitos kauniista loppulauseesta;)

  VastaaPoista
 5. Tuulen varjo on kiehtova ja salaperäinen! Minä olisin Leena Andersonin Maijan kasvimaa, ainakin vielä tämän kesän tai sitten Fagerholmin Ihanat naiset rannalla.

  VastaaPoista
 6. Minunkin ensimmäinen vaihtoehtoni olisi tietty "Y&E", tai "Tuulen Viemää", mutta kun ne ovat niin ilmeisiä, niin valitsen sittenkin
  Dickensin kirjan "Suuria Odotuksia". Kirjassa on nimittäin eräs mielenkiintoinen hahmo, katkeroitunut neiti Havisham, joka asuu ränsistyneessä kartanossaan ja junailee sieltäkäsin muiden ihmisten elämää...
  Onhan kaikki muutkin kirjan hahmot mielenkiintoisia, mutta neiti Havishamissa riittää tutkimista aina vaan. Ja sen kartanon- sen haluaisin ilman muuta kanssa ;o)

  VastaaPoista
 7. Tätä täytyy nyt pähkäillä oikein urakalla! Kauhean mielelläni olisin Mary Marckin Eeva-sarja, mutta totuuden nimissä minun on kyllä sanottava, että olen kyynisempi kuin yksikään Eevan luokan tytöistä (tosin olen kyllä aika paljon vanhempikin). Mutta ehkä siinä maailmassa asuu ideaaliminä.

  Luulen, että kirjallinen alter egoni löytyy kuitenkin suomalaisten tyttöjen joukosta, joko Anni Polvan tai Hilja Valtosen omapäisten sankarittarien joukosta. Ihan jo siitäkin syystä, että olen niitä teini-iässä ja vähän vanhempanakin niin paljon lukenut, että jotakin vaikutusta on täytynyt jäädä :D
  Pohdin vielä asiaa ja palaan, jos valaistun!

  VastaaPoista
 8. Voi, kun nostit esiin tuon Ylpeyden ja ennakkoluulon! Minä kun ajattelin olevani Järki ja tunteet, mutta nyt se tuntuu liian itsestäänselvältä. Mutta niin vain olen samaan aikaan sekä kiihkeä ja ailahtelevainen Marianne (sisältäni) että järkevä ja oikein toimina Elinor (toimiessani). Sisarusten ristiriidat henkilöityvät omien ajatusteni ja toimieni välillä.

  Toisaalta koen osin olevani rakastamani "Aikamatkustajan vaimo": Tutkijana työni ei kauheasti eroa siitä mitä Clare taiteilijana tekee. Odotan usein miestäni (en aikamatkoilta, vaan työmatkoilta ;) ) ja kannan sisälläni yhtä suurta surua vähän kuin Clare keskenmenojaan.

  Aikamatkustajan vaimo vai Järki ja tunteet? Jään vieläkin pyörittelemään tätä ajatusta :)

  VastaaPoista
 9. Minä olen tehnyt oikein postauksen siitä, kuka olisin, mutta en nyt muista otsikkoa. Pitäisiköhän kaivaa se naftaliinista.

  Ja eipä kestä Susa!, minun suustani tulee vain totuuksia, imartelijaksi minusta ei ole.

  Ikinä en olisi osannut keksiä hakusanaa 'old book free photos'!

  VastaaPoista
 10. Voi että on mukava lukea kun olette pohtineet niin laajasta nähkökulmasta tätä ja paljon myös tuon kirjallisen alter egon kautta. Jos itse pohdin sitä kautta, silloin minun täytyy ehdottomasti olla Ylpeys ja ennakkoluulo juuri siksi, että onhan Elizabeth toinen kirjallinen alter egoni;)

  Toisaalta kutkuttaisi ajatella toiseksi alter egokseni Kay Scarpettaa, mutta ehkä kuitenkin tyydyn ennemmin vain ihailemaan häntä kuin "olemaan hän", on meissä kuitenkin sen verran eriäviä luonteenpiirteitä. Kenties Anni Polvan villikkotyttö Tiina tavoittaa jotain sellaista, mitä minussakin;) Tai sitten Pienen suklaapuodin Vianne, jota levoton pohjoistuuli kuljettaa ja jonka käsissä suklaa muuttuu elämän lähteeksi...Hmm..Mielenkiintoista kerrassaan:)

  Joana: Olen monesti aikonut lukea tuon Fagerholmin kirjan, mutta niin vain on se(kin) unohtunut. Oletko katsonut siitä tehdyn elokuvan, mukailiko kirjaa?

  Hane: Oi, neiti Havisham kuulostaa oikein kiinnostavalta kirjalliselta henkilöltä. Hauska sattuma muuten, tänään juuri kun kävin poikien kanssa kirjastossa, käsiini osui "Suuria odotuksia" ja mietin, että siinä taas yksi lukematon klassikko, jota en ollut vuosiin taas ajatellut, ja kun takakantea luin, se jo herätti kiinnostuksen:)

  Amma: Luulenpa, että näissä meidän kirjallisissa (kuin yleensäkin) alter egoissa aina ripaus sitä ideaaliminää ja se sallittakoon;)

  lumiomena: Oi että, sinä olisit kyllä tosiaan Aikamatkustajan vaimo ♥

  Leena: Aika yksinkertaisilla sanorimpsuilla löytyy vaikka mitä, sen olen huomannut:)

  VastaaPoista
 11. Kirja on aina KIRJA. Muistan aina, kun ostin Ihanat naiset. Päivä oli pyhäinmiestenpäivän aatto ja Prismassa oli valtaisat kassajonot. Onneksi minulla oli kärryssä tuo kirja ja ehdinkin ahmia sitä hyvän matkaa jo pelkästään kassajonossa. Elokuva on aina jonkun toisen tulkinta kirjasta. Lue ihmeessä!

  VastaaPoista
 12. Olisin kyllä varmasti Harry Potter-kirjasarja tai Anton Tsehovin Lokki. Potterit olen lukenut puhki loistavia tarinoita, pidän valtavasti. Niissä on jotain hyvää kasvkukertomusta - se on varmaan se syy miksi kirjasarja on niin suosittu.

  Lokki taas siksi, koska se oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja koskettava.

  http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/T353ehovin+Lokki+lent%C3%A4%C3%A4+edelleen/1135252759266

  Tuollaista olen siitä kirjotitanut.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 13. Tuure, ihanaa, että joku nosti esille Potteritkin, sillä ne ovatkin aivan oma, ainutlaatuinen maailmansa. Olen lukenut kaksi ensimmäistä ja sitten jotenkib lipsahdinkin elokuvaversioihin. Lokki oli yläasteella yksi niistä kirjoista, mitä halusin omaankin hyllyyn hankkia, kun sen silloin luin. Käynpä heti lukemassa tuon artikkelisi!

  VastaaPoista
 14. Hei, vastavierailulla nyt ja vastakin. :)

  Hmm. Kirjoista en osaa sanoa, mutta henkilöistä olen Merri Vikin Lotta Månsson, koska haluan olla: reipas, kiva, sydämellinen, uskollinen, hauska ja sympaattinen. Todellisuudessa kuitenkin olen varmaan neuroottisuuteen taipuvainen Vilijonkka, joka kaipaisi myrskyä ja tuuletusta. :)

  Joanan esiin nostama Ihanat naiset rannalla, ikisuosikkini, kyllä sopisi minulle ehkä kuitenkin...

  VastaaPoista
 15. Hyvä kysymys! Minä olisin ehdottomasti Michael Enden Tarina vailla loppua :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)