Kirjapino

Niin omassa hyllyssä kuin kirjastosta varatuista alkaa ollakin jo kertynyt iso pino luettavaa! Ajattelinkin tähän listata, mitä ainakin on nyt kesä-heinäkuussa tulossa lukuun ja arvosteluun. Sitten tietenkin on varmaan iso määrä niitäkin kirjoja, jotka ovat vasta tulossa julkaisuun lähiaikoina tai innostun muiden blogieissa jostain tietystä kirjasta. Tässä kuitenkin jo listaa tähän astisesta pinosta. Lista ei ole sitten muuten lukujärjestyksessä, valitsen vähän fiiliksen mukaan aina seuraavan kirjan:

Joanne Harris: Sinisilmä
Anna Gavalda: Lohduttaja
Nadeem Aslam: Elävältä haudatut
Shlomo Venezia: Sonderkommando- Tarinani Auschwitzista
Sara Gruer: Vettä elefanteille
Stephen King: Tapahtumapaikkana Duma Key
Dean R. Koonz: 60 tuntia
Annamari Marttinen: Kuu huoneessa
Jenny Downham: Ennen kuin kuolen
Jussi Siirilä: Juoksija
Miina Supinen: Liha tottelee kuria
Juha Itkonen: Kohti
Eppu Nuotio: Varjo + Paine-teokset
Mons Kallentoft: Sydäntalven uhri
Lisäykset:
Tiina Lymi: Susi sisälläni
Kajsa Ingemarsson: Kohtalonpyörä
Marianne Fredriksson: Rakas lapsi
Ainakin nämä haluan saada luettua ennen kuin kaikki ihanat syksyn kirjauutuudet tulevat ryminällä:) Ja nyt pieni kysymys teille, nimittäin kuinka moni on lukenut Waltarin Sinuhe Egyptiläisen? Se on sitkeästi sellainen kirja, jonka lukemattomuus minua vaivaa;) Olen joskus yli viisi vuotta sitten sitä aloittanyt yksi kesäloma viimeksi, mutta en sitten päässytkään kirjan imuun ja lukemattahan se yhäkin jäi.

Kommentit

 1. Luettu on! :)
  Minulla oli aikoinaan onni kuunnella Sinuhesta kertova luentosarja ja sen myötä kirja aukenikin aivan uudella tavalla. Jypin J-P Hytönen totesi jossain viikonlopun lehdessä lukevansa kirjan kesällä, joten osallistuhan vain samaan urakkaan.

  VastaaPoista
 2. Joana: Huomasin saman lehdestä;) Kun jotenkin on tunne, että kirjaihmisenä varsinkin se kuuluisi ihan siihen yleiseen kirjasivistykseen, että sen on lukenut. Ja nyt aikuisempana se varmasti aukeasikin paremmin-ehkä:)

  VastaaPoista
 3. Onnea uuden kirjablogin pitäjälle!

  Kysymyksesi Sinuhesta koukutti minut välittömästi! Nimittäin juuri tänään pohdin sitä, pitäisikö viimein siihen tarttua:)

  Aloitin lukemisen joskus ala-asteella ja tietysti se pikkutytön mielestä oli tylsä. JÄRJELLÄ ajateltuna ymmärrän, että olen ehkä hitusen kypsempi ja kirjallinen makunikin on saattanut muuttua, mutta TUNNE saa haukotuksen aikaiseksi pelkästä harkinnasta... noh, ehkä jonakin päivänä!

  VastaaPoista
 4. Hep, Sinuhe luettu :) Luin sen ekan kerran lukiolaisena ja toisen kerran yliopistossa ollessani. Minuun se vetosi paremmin ekalla lukukerralla, mutta hieno romaanihan se oli toisellakin kertaa. Suosittelen, tarina kyllä imee mukaansa ennen pitkää :)

  Kiinnostava lista sinulla. Minäkin haluaisin lukea tuon Harrisin uuden, samoin Gavaldan Lohduttajan. Itkosen Kohti ja Gruenin Vettä elefanteille ovat hyviä, jälkimmäisestä tykkäät taatusti (luulisin).

  VastaaPoista
 5. Susa, mulla on nyt paljon asiaa tai ainakin paljon sydämellä - yhtäkkiä.

  Minä olen minä, kiitos Waltarin. Jos jaksaisit kahlata blogiani, löytäisit sieltä outoja postauksia, yksikin Sinuhen naiskäsitykseen liittyvä riita yhden kirjailijan kanssa. Minun vastineeni julkaistiin silloin Kauneus&Terveys -lehdessä, jossa oli myös tämän Pulkkisen ilkeä kirjoitus Neferneferneferistä ja sitten yleistäen muista naisista. Löydät paljon Waltari sitaatteja, löydät kirjalistojani ja aina siellä ykkösenä Sinuhe egyptiläinen tai vielä useammin Turms kuolematon. Löydät Waltarin runoja, löydät hänen sitaattejaan eri kirjoistaan, mutta et löydä Sinuhea etkä Turmsia. En pysty tekemään niitä kirjoja, joista tein lukiossa esitelmät jopa kielten tunneilla. Käänsin itse Turmsia ihan hulluna. Luin viime suvena Sinuhen uudestaan ja yhä vain se vie! Mutta miten arvioida sitä mitä jumaloitsee, mitä palvoo ja mikä on osa ominta itseä. Ainakaan vielä en siihen pysty.

  Ihan toinen asia on sitten, että ehdottomasti suosittelen. Autan vähän: Mieheni luki Sinuhen elämänsä eka kerran viime kesänä, enkä ole nähnyt minkään kirjan vielä koskaan vievän häntä niin lujaa. Kyllä olikin sitten kirjallista keskustelua. Koko suvi oli yhtä Sinuhea;-)

  Toisaalta, jos se ei tunnu omalta jutulta, niin miksi? Ei ole pakko. Onhan minullakin maailmankuuluja kirjoja, joita en ole lukenut, mutta olen yrittänyt. Jos ei vedä, niin ei vedä. Olen kertakaikkiaan päättänyt myös nauttia lukemisesta ja niinpä valitsen tyrkyttämisen jälkeenkin ne, jotka luen. Nyt, vaikka osa syksyn kirjoista on jo saapunut, aion lukea ihan rauhassa yhden Lumiomenan suosituksen. Hain kirjan kirjastosta. Ja varauksessa on jo tuo hulvaton Liha tottelee kuria;-)

  Katsoin listaasi ja huomasin siinä monta, jotka olen tehnyt. Se on kiva juttu, sillä silloin on kivampi kommentoida: On jotain mitä sanoa - oikeasti. Eikä vain: Voi vitsi, nyt pitää hankkia tämä kirja.

  Pitäsiköhän mun uuusia se Pulkkisen ja mun taisto...On tullut uusia lukijoitakin...

  VastaaPoista
 6. Amma: Tervetuloa mukaan! Hauska sattuma, että sinäkin samaa tänään pohdit. Luulenpa muuten, että aika moni miettii samaa ja jostain syystä juuri näin kesälomien kynnyksellä;)

  lumiomena: Minäkinhän hankin tuon Vettä elefanteille jo kun se ilmestyi, niin aika pian, mutta kun varaan/lainaan kirjastosta koko ajan kirjoja, niin moni varmasti ihana kirja, joka on omassa hyllyssä, saa sitkeästi odottaa vuoroaan:)

  Leena: Sinä tulitkin heti ensimmäisenä mieleeni, kun aloin tänään tätä asiaa pohtimaan;) Pitääkin ihan pian lähteä hyödyntämään sinun blogisi haku-toimintoa ja käydä lueskelemassa Waltariin liittyviä tekstejäsi:) Tuo on muuten totta, että on nautinto kommentoida muiden blogeissa itsekin lukemiaan kirjoja, eikä aina vain kasvattaa sitä omaa "luettavat"-listaa, hih!

  VastaaPoista
 7. Hei Susa ja onnittelut uudesta blogista! Sinuhen olen lukenut 12-13-vuotiaana, kun minulla oli Waltari-vaihe. Sinuhen lukeminen oli minulle enemmänkin suoritus, koska kirja tuntui silloin niin kamalan paksulta ja pakko oli vaan lukea se loppuun asti. Olen harkinnut lukevani uudelleen nyt aikuisiällä, kun viime kesänä hankin sen itselleni. Tuosta kirjapinostasi - lainasin juuri kirjastosta Liha tottelee kuria ja nyt pitää Joanne Harrisinkin uusin hankkia!

  VastaaPoista
 8. Kiva lista! Elävältä haudatut on nyt minun listallani ainakin ykkösenä. Koontzia ja Kingiä en pysty enää lukemaan, mulla oli piemä vaiheeni, jolloin luin ja katsoin kaiken ko. henkilöiltä. Lopputulos on nykyisin se, että en uskalla olla missään pimeässä enkä syrjäseudulla. Ja jos joku katsookin oudosti, niin iiks! En tosin tiedä, että miten kauhua nuo teokset nykyisin ovat.


  Supisen tyylistä tykkäsin, vaikka kirja jäi mielestäni vähän kesken rakentamisen ja petyin siihen. Itkosen kirjat pitäisi lukea myös.

  Ja Waltarin Sinuhe. Olen lukenut sen kerran tai kaksi läpi, kerran kuitenkin kunnolla ja rakastan Waltarin tyyliä ja kerrontatekniikkaa. Sen kirjan lukemisen jälkeen aika moni asia on ollutkin kärpäsen surinaa korvissani ;D Muut Waltarit ovat sitten olleet sitä surinaa, en ole niistä enemmälti innostunut.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Sara: Kiitos ja lämpimästi tervetuloa sinullekin! Minäkin melkein viime kesänä ostin oman kappaleen Sinuhesta, mutta sinne se vielä kauppaan jäi..Jos tänä kesänä?;)

  Mari A.: Kiva kuulla sitten, mitä mieltä sinä olet Aslamin kirjasta! Minulla muuten oli myös vuosia sitten oikein kunnon King & Koonz-kausi, sitten tuli totaalikyllästyminen. Ja oman osansa toi se, että jostain syystä en ole poikien syntymän jälkeen enää kyennyt juurikaan katsomaan kauhuelokuvia enkä lukemaan tietyn tyyppistä kauhufantasiaa jne..jotenkin tuntuu liian pelottavalta. Toisaalta taas sitten ahmin yhä noita usein aika karmiviakin Cornwelleja jms.

  VastaaPoista
 11. Mari A., tuo 'kräpäsen surinaa korvissani' oli hyvä veto;-)

  Susa, luojalle kiitos, näin tuossa sinun kirjapinossasi vasemmalla Gerritsenin ja Cornwellin kirjat! Mun on pakko saada mun jännityskirja-annokseni. Yksi dekkaristi oli pakko jättää, koska en kestänyt...tulin oikeasti ihan huonovointiseksi ja se oli...Åke Edwardsson. Se oli yksi tietty kirja häneltä ja sitten tuli kauhu. Annoin koko kokoelmani innokkaalle Åken lukijalle.

  VastaaPoista
 12. Mullakin on Sinuhe lukematta (kiva huomata etten ole ainoa :)). Olen kyllä aikeissa korjata asian, kunhan ehdin!

  VastaaPoista
 13. Leena, Äken tuotanto ei olekaan minulle tuttu, mutta ilmeisesti ei se taida olla minullekaan sopivaa luettavaa;) Oi ja juu, minunkin on säännöllisesti saatava dekkariannokseni. Huomasitko tuossa pinossa tuon alimmaisen kirjan? Se aloittaa aika jännittävän oloisen dekkaritrilogian. Minulla on omassa hyllyssä myös kaksi Gerritsenin uusinta odottamassa;)

  Satu: Joskus muuten tuntuu, että moni vähemmänkin lukeva ihminen olettaa, että kyllähän kaikki kirjaihmiset ovat nyt sen lukenut, mutta sitten kun alkaa siitä juttelemaan, löytyy onneksi muitakin, kenellä se vielä odottaa. Pitäisikin tehdä varmaan sellainen kesähaaste kaikille Sinuhen lukemattomille;)

  VastaaPoista
 14. Hannelen kirja-paratiisi: Sanos muuta;) Kyllä tuossa on paljon varmasti hyvää luettavaa kesälle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)