Kirjastokeskiviikko


Keskiviikko on minun ja esikoisemme kirjastopäivä. Menemme kahdestaan rauhassa pieneen lähikirjastoomme (jonka puolesta viime syksynä pistin pienen taistelun pystyyn kun uhkailivat lopettaa sen, mokomat!!) ja valitsemme molemmat kasan kirjoja. Minulle on usein varauksessa muutama kirja ja lisäksi katson hyllyistäkin ja vasta palautetuista, mitä kivaa löytyisi. Meidän kirjastossa on aina niin hyvä ja ystävällinen palvelukin, että se lämmittää mieltä. Kirjaston Tiinan kanssa on hauska vaihtaa muutama sana kirjojen valitsemisen ja lainaamisen lomassa. Minä valitsen yleensä muutaman kirjan esikoiselle iltasatukirjoiksi, ja hän itse valitsee kirjat, joita saa itsekseen selailla ja katsella. Ylimmässä kuvassa äidin valinnat niin omiksi kuin esikoisen kirjoiksi ja alemmassa eskoisen. Kuten moni teistä tietää tai muistaa blogini alkutaipaleen postauksista, olen kirjastojen suurkuluttaja ja rakastan kirjastojen tiettyä tunnelmaa. Onkin ihanaa kun voi jo oman lapsen kanssa jakaa tämän rakkauden. Keskiviikko on kirjastokeskiviikko! (Kuvia klikkaamalla saat kuvan isommaksi ja näet kirjojen kannet paremmin!) Joko sinä olet tällä viikolla käynyt kirjastossa, mitä lainasit?

Kommentit

 1. Käyty on, laitan ehkä oman postauksen aiheesta kun lainasin taas niin paljon :). Emppu-kirjat on kivoja!

  Kateellisena luin teidän kivoista kirjastotädeistä... Meidän edellessä lähikirjastossa oli tosi yrmyt ja ilmeettömät tädit/sedät, jotka eivät vuosien varrella kertaakaan sanoneet mitään "ylimääräistä" tai ystävällistä. Onneksi lainauksen saattoi hoitaa automaatilla. Täällä uudessa kotipaikassa on asiat hiukan paremmin, mutta eipä täälläkään juuri pieniä kirjastonkäyttäjiä huomioida muuta kuin silloin, jos työntävät kirjoja syvemmälle hyllyyn tms.

  VastaaPoista
 2. Pienen mökin emäntä: Laita ihmeessä oma kirjastopostaus! Ne ovat niin mielenkiintoisia katsella, mitä toiset ovat kirjastosta kotiin kantaneen ;)

  Emppu-kirjat ovat meille vielä uusia tuttavuuksia, teenkin tuosta varmaan sitten oman lastenkirjapostauksen!

  VastaaPoista
 3. Odotan jo innolla arviotasi Huonosti käyttäytyvät jumalat -kirjasta!

  VastaaPoista
 4. Samaa tuumin kuin Hanna M., kiva kuulla mitä tuosta tuumit ;-)

  Tällä viikolla en taida uskaltautua kirjastoon ollenkaan, aika loppuu... ja Pienen Esikoiskirjakerhon pakettikin tuli juuri!

  VastaaPoista
 5. Hanna M.: Tämä oli minulle ihan uusi tuttavuus! Jäin katsomaan ensin kantta, kun kirja oli nostettu hyllystä esille ja kun luin takakannen, hurmaannuin heti!

  VastaaPoista
 6. Booksy: Ainakin takakansi kyllä vakuutti minut, mutta saapa nähdä, mitä sisältö sitten on ;) Minua on alkanut kiinnostaa tuo esikoiskirjojen kirjakerho entistä enemmän, täytyisipä Googletella siitä lisää infoa!

  VastaaPoista
 7. Mä tutustutin meidän kirjastontädin lapsiini, kun kirjastossa oli satutunti. Nyt kirjastotäti tietää kaiken meistä, koska tyttö on vähän kova puhumaan ja kertoi iloisesti kaiken, mitä nyt tuli mieleen esim. isin ja äidin keskustelusita... ollaan oltu siitä lähtien hieman epäilyttävän oloinen perhe kirjastokäynneillä.

  Me siis käytiin kirjastossa eilen. Oltiin tehty matkaa jo pari kertaa aiemminkin, mutta tapahtui erinäisiä asioita, joiden takia ei päästy perille asti. Mä aina kateellisena seurailen muiden lapsia, kun ne etenevät rauhassa, myös kirjastossa. Omani ovat sen verran energisiä tapauksia, että vouhkaavat niin, että meinaa kirjasto ratketa liitoksistaan. Vaikka joka kerta väännetään niitä sääntöjä, miten pitäisi käyttäytyä...

  Ja kirjastosta raahasin aivan liikaa kirjoja. Taas.

  Lapsille parasta oli järkyttävät lätäköt, joita oli matkalla (liian)paljon.

  VastaaPoista
 8. Mari A.: Minä voin niin kuvitella, miten lapset kertova kaikkea sellaista, minkä vuoksi itse saattaa miettiä, että kehtaako tulla toisen kerran ihan heti ;) Meillä esikoinen on rauhallinen tapaus kirjastossa, pääsääntöisesti, mutta tuo kuopus 1.5 vee on ottanut tehtäväkseen vetää niin monta kirjaa hyllystä kuin ehtii..o ou!

  Minun kirjapino oli tänään vielä kohtuullinen, mitä se ei joka kerta todellakaan ole....

  VastaaPoista
 9. Heippa Susa pitkästä aikaa!

  Voi nuo yhteiset kirjastoreissut ovat niin tärkeitä, saadaan me olla iloisia siitä että tämä palvelu on edelleen maksuton ja kaikkien käytettävissä;-) rakkaus kirjoihin tulee ihan esimerkin kautta; samaistun muuten niin MariA:n kirjastokokemuksiin..

  Meidänkin Viikarit näkyvät ja kuuluvat kirjastossa ja viime aikoina onkin tehty niin että pääsevät vuoronperään mukaan. Jos lähdetään koko porukalla niin yksi vanhempi saa aina olla silmät selässä, varsinkin kuopus tuntuu ehtivän joka paikkaan!

  Mutta voi sitä riemua meilläkin kun pojat saavat uuden kirjasto"satsin" kirjoja käsiinsä;-).

  Iloista loppuviikkoa sinne ja aurinkoista kevään odotusta!

  VastaaPoista
 10. Aamunkukka: Kiva kuulla sinusta!! Tulitkin kuules mieleeni kun luin Me naisista 5-osaista jatkista Williamin ja Katen rakkaustarinasta. Oletko lukenut ko lehteä ja tuota jatkista? Siinä on kivasti kerrottu heidän parisuhteensa historia ja samalla pohdittu sitä, mihin julkisuusmyllyyn Kate on joutunut alettuaan deittailla Williamia jne. Jos et ole lukenut ja haluat, voin leikata nuo kaikki osat (vielä puuttuu 1-2 osaa)ja lähettää ne sinulle, niin pääset fiilistelemään ennen kun kuninkaalliset häät ensi kuussa koittavat ;)

  VastaaPoista
 11. Minä menen huomenna, Iida Rauman Katoamisten kirja odottaa varaajaansa. Lisäksi uusia englanninkielisiä kuvakirjoja lapsille ja joku englanninkielinen jännäri miehelle. Ja aika ihme on jos ei hihaan tartu muutamaa herätelainaa myös!

  VastaaPoista
 12. Käväisin eilen oikein pääkirjastossamme ja otin sieltä lainaan Seita Parkkolan Viiman. Olen etsiskellyt töihin sopivaa nuortenkirjasarjaa, ja tätä suositeltiin jossakin blogissa äskettäin. Vaikuttaa hyvältä, mutta on kovin paksu.

  PEKKiin kannattaa ehdottomasti tutustua, tänään tuli kiinnostava uutuus laatikkoon :)

  VastaaPoista
 13. Ääh, kirjotin pitkän pitkän kommentin ja se hävisi!!!!

  No, mutta kyllä! Kävimme tänään hra Kuopuksen kanssa palauttamassa hiihtolomareissun matkakirjat,-levyt ja äänikirjat. Käymme säännöllisen epäsäännöllisesti kirjastossa. Useamminkin voisi käydä.

  Itse muistan lapsuudesta kirjastokäynnit isäni kanssa; niissä oli tunnelmaa, joka on jäänyt mieleen elävästi. Ja se kirjojen tuoksu! 6-9 luokkalaisena kävin paljon lukemassa lehtiä kirjastossa, ja muutettuani tänne Hämeeseen ja "hakiessani paikkaani täällä", kirjasto oli oma rauhoittumispaikkani, lukusalissa aika vierähti nopeasti...

  Meillä on kunnankirjasto vanhassa, kauniissa puurakennuksessa. Sen peruskorjauksesta ja/tai laajennuksesta on väännetty kunnan elimissä viime aikoina. Palvelut ovat mielestäni riittävät, ja kirjastosysteemi on seutukunnallinen, joten saamme tarvittaessa lainata naapurikuntien kirjastoista tai sieltä hommataan tänne jos jotain ei omasta takaa löydy.

  Lapsemme tykkäävät käydä kirjastossa. Neiti Esikoinen on tärkeä koulun alkamisen aikoihin saamastaan omasta kirjastokortista. Viime viikolla kävi äitini kanssa kirjastossa, ja oli lainannut hienosti itsekseen. Hän on osannut lukea noin vuoden verran, ja nyt toki ensimmäisen kouluvuoden aikana edennyt hienosti. Lukee jo täyttä päätä ikäiselleen ja tasoiselleen tehtyjä kirjoja. Niitä sarjojakin tuntuu olevan aika paljon, mikä on kiva asia. Helpottaa kirjojen löytämistäkin kirjastosta.

  Tänään mukaan lähti muutama levy, pari dvd:tä, lapsille pari luontotietokirjaa ja muutama muu, itselleni... hmmm... ainakin viisi romaania... vaikka Kuopio-sarja vielä kesken ;)...

  VastaaPoista
 14. Ihana Susa, en ole lukenut sitä! Raaskisitko tosiaan lähettää, kopiotkin riittäisivät?! Hih, mulle kun ei nyt tule suomalaisia naistenlehtiä ollenkaan kun vähän mopo karkasi käsistä noiden ulkomaalaisten lehtien kera.

  Me Naisissa on kyllä ollut hyviä jatkiksia aikaisemminkin ja kyllähän nämä kuninkaalliset häät tulevat olemaan ne jotka taatusti muistetaan paremmin kuin skandinaavisten kollegoidensa;-).

  Laittaisitko mulle meiliä vaikka tähän osoitteeseen,

  prinssinviikarit@ gmail.com

  ja tosiaan, olet ihana, kiitos muistamisesta!!

  VastaaPoista
 15. Minä tein tänään noin 10 minuutin tehoiskun kirjastoon, sillä piti palauttaa Rimmisen Nenäpäivä eräpäivän paukkuessa. Jos käyn kirjastossa vaikka vain hakemassa varauksen tai palauttamassa, katson aina uutuushyllyn ja juuri palautetut. Sitten teen pidempiä kirjastoreissuja silloin kun on kunnolla aikaa ja kierrän lähes tulkoon jokaisen hyllyn.

  Tänään löysin Jussi Siirilän Historia on minut vapauttava, Seija Ahavan Eksyneen muistikirja sekä pikalainoista Anna Gavaldan Karkumatka. Lisäksi ryntäsin vielä nopeasti alakertaan hakemaan Pablo Neruden Valitut runot! Minulla oli oikeasti kiire töihin, mutta voisin sanoa, että tulipa tehtyä hyvä tehoisku :)

  VastaaPoista
 16. Elma Ilona: Minulla Katoamisten kirja odottaa jo yöpöydällä ;) Nuo ns. herätekirjat ovat kyllä ihania kun ne ovat monesti sellaisia, mistä ei ehkä ole edes kuullutkaan ennen kuin ottaa sen käteensä ja päättää lainata!

  Kirsi Hietanen: Minäkään en muista, kuka ihan juuri suositteli sitä Viimaa blogissaan, mutta se jäi kiinnostamaan minuakin. Täytyy pian tutustua tuohon PEEKiin kyllä!

  Mie ite: Voi että olisikin ihana, kun olisi tuollaisia lapsuusmuistoja, että vanhemman kanssa yhdessä kirjastossa! Minä kävin lähinnä yksin tai kaverin kanssa myöhemmin kirjastoautolla:) Mutta mukavia muistoja nekin ovat!

  Teidän kunnankirjasto kuulostaa ihastuttavalta paikalta, kun rakennus on vanha!

  Mietin tuota ensimmäistä kirjasto-korttia, että missä vaiheessa sen hankkisin esikoiselleni. Hänhän on vasta kesällä 4v, mutta jo tottunut kirjastokävijä ja minun kanssanihan hän sitä käyttäisi. Hän on kuitenkin sen luontoinen poika, että tiedän, että hän olisi ihan tohkeissaan omasta kortista ;)

  Minulla on muuten usein kirjastossa sellainen olo kuin lapsella karkkikaupassa.."Otan vielä tuon..ja tuon..ja TUON!!"

  Aamunkukka: Kyllä raskin sen sinulle laittaa, sitä juuri ajattelin heti kun tulit sitä lukiessa mieleeni, että laitan jos sinulla ei niitä ole. Nyt tulee huomenna ilmetyvässä lehdessä 4/5 osa, eli ensi viikolla viimeinen osa ja sitten saan postiin sen! Laitan sinulle sähköpostia!

  VastaaPoista
 17. Naakku: No kyllä tuo kuulostaa jo tehoiskulta ;) Minäkin katson aina uutuudet ja juuri palautetut vaikka olisi kiirenkin.

  Joskus on ihana kiireettä vain kierrellä hyllyltä toiselle ja tutkailla ihan rauhassa, mitä löytyy. Sillä tavalla olen joskus löytänyt kirjoja, joihin tuskin muuten olisin törmännyt.

  VastaaPoista
 18. Sinulla ja esikoisellasi on ihana yhteinen hetki kerran viikossa, kun käytte kahdestaan kirjastossa. Todellakin laatuaikaa. Uskon, että lapsuuden kirjastokokemukset tekevät ihmisestä kirjastointoilijan aikuisenakin - tai ainakin antavat hyvän pohjan sille.

  Tulen aina tosi iloiseksi, kun joku kirjoittaa kirjastoista. Suomessa on maailman paras kirjastolaitos, yhtään liikoja kehumatta. :)

  Me käymme yleensä kirjastossa koko perheen voimin noin kerran viikossa. Päivä vaihtelee, se on monesti joku arki-ilta tai sitten lauantaisin esikoisen tanssitunnin jälkeen. Lapset odottavat kirjastoreissuja ja yleensä mieheni menee heidän kanssaan lasten osastolle, minkä ansiosta saan itse rauhassa vaeltaa hyllyjen välissä.

  Meillä muuten lapset tykkäävät kotona leikkiä kirjastoa.

  VastaaPoista
 19. Katja: Totta, kyllä meillä on Suomessa onneksi vielä kirjastojen saralla asiat aika hyvin, vaikka toki niistäkin palveluista joudutaan aika ajoin supistamaan.

  Meillä esikoinen leikkii kirjastoa myös niin, että lastaa taaperokärryn täyteen kirjoja, ja ajelee niiden kanssa ympäri kotia, jakaa kirjoja muille jne ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)