Suomalaisen keskiluokan arki -haaste 2011


Kirjablogeissa kiertää näin alkuvuodesta monia kiinnostavia lukuhaasteita. On Finlandia-listan kirjoja, on kirjoja joista tehty myös leffa ja monia muita mielenkiintoisia haasteita. Jostain syystä en ole kuitenkaan tarttunut mihinkään, en ennen tätä. Kirjavassa kammarissa on Karoliinalla ihana haaste: Suomalaisen keskiluokan arki- haaste, jossa luetaan vuoden aikana vähintään viisi suomalaista keskiluokkaista arkea kuvaavaa teosta. Karoliina on tehnyt listan, jota hän tarpeen mukaan päivittelee. Haasteen tarkemman kuvauksen löydät siis Kirjavasta kammarista. En kopioi listaa suoraan tänne, jokainen saa käydä sen sieltä katsomassa, sillä Karoliina päivittää varmaan listaa välillä ehdotusten mukaan. Siksi poistin tähän postaukseen aikaisemmin kirjoittamani listan siitä lukemistani kirjoista, sillä lista elää kuitenkin. Ainakin 21 kirjaa olen tämän hetkisen listan mukaan lukenut, mutta määrä voi kasvaa riippuen mitä kirjoja listaan vielä lisätään. Laitan kuitenkin tähän itselle muistilistaa, mitä kirjoja olen listalta ajatellut poimia luettavaksi haasteen myötä. Ainakin sen viisi luen, mutta määrä toki voi kasvaa vuoden aikana.
KIRJAT, JOTKA AION NÄILLÄ NÄKYMIN LUKEA LISTALTA:

Marjo Niemi: Miten niin valo
Annamari Marttinen: Valkoista pitsiä, mustaa pitsiä
Juha Itkonen: Kohti
Essi Tammimaa: Paljain käsin
Pauliina Susi: Lukot


Ainakin nämä siis ajattelin lukea, mutta saatan päivitellä tätä listaa jos ja kun alkuperäinen listaus Kirjavassa kammarissa muuttuu joiltain osin!

Kommentit

 1. Katselin tätä haastetta jo Karoliinan blogista ja ajattelin itsekin osallistua. Valitsemistasi kirjoista suosittelen lämpimästi Marttisen kirjaa Valkoista pitsiä, mustaa pitsiä, olen lukenut sen vuosien varrella vaan kolme kertaa.

  VastaaPoista
 2. Höh, en osaa kirjoittaa:) *Varmaan kolme kertaa pitäisi siis lukea. On siis tosi hyvä kirja.

  VastaaPoista
 3. Susa P.: Arvaa, löysin tämän viime viikolla kahdella eurolla ihan uuden veroisen kirpparilta! Vaikutti niin kiinnostavalta, että ostin heti pois ;)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavan oloisia kirjoja.
  Itkosen Kohti on jäänyt multa syksyllä kesken, vaikka pidänkin Itkosen teksteistä keskimääräisesti.
  Pauliina Suden Lukot oli aika ala-arvoinen teos. Mielenkiintoinen alku hukkui johonkin suohon.

  Mutta mielenkiinnolla jään seuramaan mielipiteitäsi!

  VastaaPoista
 5. Susa, minä osallistun vajaasti, kuten ehkä huomasit. Parempi sekin kuin ei mitään.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva, että tulit tähän mukaan. :) Lukulistaltasi olen lukenut "Miten niin valo", joka oli muistaakseni aika hyvä, mutta ihmeen vähän muistan siitä. *raapii päätään* "Paljain käsin" luin juuri ja bloggaan siitä myöhemmin tällä viikolla.

  VastaaPoista
 7. Tämä on mielestäni niin kiehtova haaste, että kotimaisen realismin ystävänä on pakko osallistua. :) Minä en osaa vielä listata kirjoja, jotka aion lukea, koska yleensäkin kaikki lukusuunnitelmani muuttuvat, mutta tuo Essi Tammimaan kirja kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
 8. Mari A.: Minulta löytyy Itkosen tuo kirjan hyllystä ja ajattelin tämän haasteen myötä kokeilla, vaikka aina moni on kyllä sitä vähän kritisoinut tylsäksi..saas nähdä!

  Leena: Kukin tavallaan, kiva kun kuitenkin moni tuntuu osallistuvan tähän mielenkiintoiseen haasteeseen!

  Karoliina@Kirjava kammari: Pitääkin laittaa tuo Miten niin valo pian kirjastosta varaukseen!

  Katja: Tuo on niin totta, että suunnitelmat muuttuvat ja luettavien kirjojen pino " elää" ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)