Kirjan vierestä


Katja/Lumiomenan vinkkauksesta päätin vähän poiketa kirjoista, mutta kulttuurin saralla kuitenkin yhä pysyen. Lukutoukkageenin lisäksi omistan ripauksen leffahulluutta. Käyn harvoin elokuvissa, nyt kävin pikästä aikaa ja leffana oli kertakaikkisen upea Black Swan. Vuokraamme paljon elokuvia ja jonkun verran myös ostamme omaankin hyllyyn. Ennen lapsia ostimme paljon elokuvia vuokraamisen ohella ja hyllyssämme lienee onkin parisen sataa dvd-elokuvaa. Haluankin jakaa kanssanne All-time movies -listani, jossa elokuvat ovat satunnaisessa järjestyksessä. Ja todennäköisesti tältä listalta nyt joku ikisuosikki unohtuukin, koska olen katsonut varmaan satoja upeita elokuvia, mutta näin "mutulla" tässä jonkinlainen lista:

~Moulin Rouge
~Black Swan
~Paha maa
~Aamiainen Tiffanylla
~Volver- paluu
~Amelie
~Pieni suklaapuoti
~Matrix
~Taru sormusten herrasta
~Seitsemän
~Pan's Labyrinth
~Bridget Jones -elämäni sinkkuna
~Kill Bill 1
~Resident evil 1
~Blade runner
~Suljettu saari
~Sabrina
~Rakkautta vain
~Brokeback mountain

....ai pitikö lopettaa kymmeneen? Ei ihan onnistunut. Tässä nyt kuitenkin vähän esimakua leffoista, joista olen pitänyt erityisen paljon. Aika erilaisia elokuvia suhteessa toisiinsa, vai mitä ;)

Nyt uutuusleffoista, jotka jo pyörivät leffassa, odotan erityisesti Kuninkaan puheen, Sovinnon ja Koston näkemistä, kunhan ne vuokralle tulevat!

Hyvää viikonloppua, lukekaa & katsokaa leffoja, se ei mene koskaan hukkaan ;) Huomenna tai sunnuntaina luvassa pieni messupostaus!

Kommentit

  1. Kiva, että teit tämän. Toivottavasti en liikaa houkutellut sivupoluille kirjoista, mutta aika monissa kirjablogeissa on välillä esimerkiksi juuri elokuvaa koskevia juttuja. :)

    Meillä on kyllä niin samanlainen elokuvamaku! Omia suosikkejani sinun listaltasi ovat Moulin rouge, Aamiainen Tiffanylla, Volver, Amelie, Taru sormusten herrasta, Pan's Labyrinth, Bridget Jones, Sabrina ja Rakkautta vain. Pieni suklaapuotikin on ihana. Sen sijaan Seitsemän, vaikka se onkin erinomainen leffa, oli minulle liikaa. Sen loppu on sellainen, jota en ikinä unohda ja elokuvan nähtyäni vannoin, etten koskaan tule katsomaan sitä uudelleen. Se kertoo paljon voimakkaasta kokemuksesta, eikö?

    Tuota Pahaa maata mietin, mutta en taida tietää elokuvaa. Ensin nimittäin ajattelin klassikkolefafa Badlands, mutta se onkin suomennettu nimellä Julma maa. Suosittelen.

    Ja ei näitä voi koskaan rajata vain kymmeneen. ;)

    VastaaPoista
  2. Katja: Tämä oli ihana houkutus vähän sivuraitelle ;)

    Seitsemän oli hurja elokuva, jonka jälkeen oli pitkään aika sanaton olo. Paha maa kotimaisena elokuvana menee tunnepuolella samaan kategoriaan, jopa enemmän, eli en suosittele sitä sinulle ;) Siinä oli kyllä ahdistavalla tavalla tuotu katsojan verkkokalvolle se suomalaisen ihmisen väsymys, ahdistus..elämisen tuska. Mutta juuri siksi rankkasin sen listaan, koska "pidän" tuollaisistakin elokuvista, jotka shokeeraavat syvällisemmän filosifian kera. Mutta tiedän tuonkin elokuvan olevan monelle liikaa.

    Harmi kun nyt ei meidän weekend-suunnitelmat toteutuneet, sillä huomenna olisit saanut nähdä sen ihanan Julia & Juliet -elokuvan, missä Meryl Streep tekee, taas kerran, huiman roolin :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä minäkin tykkään rankoistakin elokuvista ja Paha maa kiinnostaisi kovasti. Seitsemässä vaan se viimeinen synti ja sen toteutus toivat ihan kauhean pahan olon. Mutta eniten pidän sellaista elokuvista, joissa älykkyys ja surumielisyys yhdistyvät elämänuskoon. :)

    VastaaPoista
  4. Nimenomaan Seitsemässä se viimeisen synnin toteutus oli niin raju juttu, että se jäyti sisimmässä pitkään. Paha maa: ssa on vähän samaa ilmaisua ihmisten teoissa, ja se sai aikaan vähän vastaavaa pahaa oloa. Sellaisia leffoja ei kyllä pystyisi usein katsomaan, tulisi varmaan liian kova ahdistus. Mutta juurikin silloin tällöin tuollaisetkin elokuvat ovat tehokkaita ja tavallaan hyviä katsomiskokemuksia ahdistavuudestaan huolimatta.

    VastaaPoista
  5. Ööö, olikohan sulla hyväksyntä päällä, vai eikö pitkä kommenttini tullut läpi? Testaan tällä... Ja kommentoin myöhemmin uudelleen, jos se eka meni metsään. :)

    VastaaPoista
  6. Karoliina @ Kirjava kammari: Ei ollut päällä ei, mitä lie blogger syönyt kommentin jonnekin, pöh! Yritä uudestaan kun ehdit ;)

    VastaaPoista
  7. Halusiasin myös nähdä kyseisen elokuvan! Toiset ovat tykänneet todella paljon, toiset sanovat että elokuva on huono. Kaikesta huolimatta haluan sen palavasti nähdä! :)

    Listassasi oli monta hyvää elokuvaa :)

    VastaaPoista
  8. Katson nykyään aika vähän elokuvia ja (mieheni kauhuksi) moni "kaikki ovat tämän nähneet" elokuva on minulta näkemättä. Esim. vasta kaksi viikkoa sitten näin ekaa kertaa Indiana Jones -elokuvan :D

    Joka tapauksessa Pan's Labyrinthin kävin aikanaan katsomassa leffassa ja sitten ostin sen itsellenikin. Aivan upea elokuva!

    VastaaPoista
  9. Karoliina & Susa: Minäkin huomasin, että Blogger on syönyt kommentteja :/ Toivottavasti ei ole pitkäikäinen vaiva, koska kommentit ovat parasta bloggaamisessa. ♥

    VastaaPoista
  10. Totta, minullakin on mennyt useampi kommentti hukkaan parin viime päivän aikana. Luulin vain olleeni itse huolimaton, mutta ehkä siellä on joku glitch. :/

    Kommenttini sanoma oli joka tapauksessa se, että listallasi on paljon minunkin mielestäni hienoja elokuvia, kuten Moulin Rouge, Paha maa, Volver, Taru sormusten herrasta, Seitsemän, Pan's Labyrinth, Bridget Jones, Kill Bill 1, Sabrina, Rakkautta vain sekä Brokeback Mountain. Omalle parhaimpien listalleni niistä voisi nousta Paha maa, Rakkautta vain ja Brokeback Mountain (myös Volver on upea, mutta ottaisin ensin jonkun toisen Almodovarin).

    Voisikin olla kiva yrittää laatia oma leffalista blogiin. Ehkä yritän!

    Valitettavasti en ole vielä nähnyt Black Swania, Aamiaista Tiffanylla tai Suljettua saarta. Amelie tai Pieni suklaapuoti eivät minua niin säväyttäneet.

    Ja mikä Resident Evil tai Blade Runner?? ;D

    VastaaPoista
  11. Kirjahiiri: Black Swan ei ole mikään tyypillinen ns. valtavirran elokuva eikä se ole varsinainen balettielokuva, vaikka siihen maailmaan sijoittuukin. Osa kun on kritisoinut elokuvaa siksi, että ei näytä kunnolla balettitanssia jms. Minusta elokuva oli väkevä, rankka, upea!

    Hanna M: Älä huoli, niin paljon kuin minäkin katson leffoja, on yllättävän monta "pakko nähdä" & kaikkien suosikki- elokuvaa, joita en ole vieläkään katsonut, ja tuskin katsonkaan ;)

    Karoliina: Hih, ne kysymysmerkkileffat ovat niitä, mitä me miehen kanssa yhdessä katsotaan innolla ;)

    Totta, Almodovarilla on monta muutakin upeaa elokuvaa, mm. Puhu hänelle ja Kaikki äidistäni olivat hienoja elokuvia! Ja Särkyneistä syleislyistäkin pidin!

    TeeTeeTee oma lista ;)

    VastaaPoista
  12. Heippa hei!

    Minäkin käyn aika harvoin elokuvissa. Itseasiassa katson aika harvoin elokuvia telkkaristakaan tai dvd:ltä. Jäin oikein miettimään omia lemppareitani... Sinun listaltasi Taru sormusten herrasta- (trilogia?)ja Pieni suklaapuoti ovat suosikkejani.

    Tuo Black Swan kiinnostaisi kyllä, samoin Sovinto. Molemmat menivät jo lähimmässä leffateatterissa, mutta aika pianhan nuo tulevat nykyisin vuokraamoihin.

    VastaaPoista
  13. Mie ite: Heippa hei ♥ Nykyään tulee onneksi myös kotimaisetkin aika nopsaan dvd:lle, kun ennen sai odottaa..ja odottaa. Sovinto on kuulema tosi rankka elokuva, mutta siinäkin uskon merkitystä olevan sillä omalla taustalla toki.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Minä en osaa laittaa edes elokuvaa kotona pyörimään, mutta olisi ihana joskus katsoa elokuva. Kaapissa on odottanut yli kaksi kuukautta se Veronikan kaksoiselämä, mutta ehkäpä sitten pääsiäislomalla.

    Taidan mummoutua pahemman kerran!

    VastaaPoista
  15. Mukavia Kirjamessuja! Minäkin ajattelin aamulla matkata sinne. Isketään sitten silmää, jos siellä Atenan osastolla tunnemme hiukkassäteilyä!

    VastaaPoista
  16. Mie katson aika vähän elokuvia ja käydään elokuvissakin vain kerran vuodessa. Mutta kun käydään, on se aina ihana ja erikoinen tilaisuus. Pidän kyllä elokuvista, mutta jostain syystä tulee vain vähemmän niitä katsottua. Tv-sarjoihin menee tv-aikani.

    VastaaPoista
  17. Tulin tänne Lumiomenasta huomattuani Natalie Portmanin kuvan. Black Swanista olen aivan samaa mieltä kuin sinä, elokuva oli väkevä, rankka ja upea. Se on ehkäpä paras elokuva, jonka olen koskaan nähnyt, jotenkin niin vaikuttava ja koskettava. Portman on roolistaan Oscarin ja muut pystit ansainnut, todellakin !

    Mukavaa viikonloppua sinne !

    VastaaPoista
  18. Joana: Ei taidettu törmätä ;) Pyörin ahkerasti kyllä Atenan standilla, sillä heillä oli niin hyvä kirjatarjous ja muutenkin ihanan valoisa, houkutteleva esittelypiste!

    Hanna: Minäkään en käy leffassa sen useammin kuin tyyliin kerran vuodessa ;) Mutta se onkin tosiaan sitten elämys ja olen nauranut, että melkein sama, mitä menee sitten katsomaan, kun hieno kokemus silti;)

    Petriina: Kiva kun "eksyit" tänne!! Todellakin, Black Swan on huikea ja Portman tekee käsittämättömän hyvän roolisuorituksen. Haluan ostaa tuon kyllä ihan omaksikin, että voi katsoa useammankin kerran!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)