Tulossa


Kuten varmaan muillakin lukutoukilla, luettavien kirjojen pino/rivi "elää". Joku kirja saattaa olla pinossa kuukausitolkulla, kunnes lopulta päätätkin kiltisti siirtää sen vielä hyllyyn odottamaan vuoroaan. Toisaalta pinoon voi tulla yllättäen useampikin kirja odottamaan lukemistaan. Tällä hetkellä pinoni näyttää tältä.

Pinoon on tulossa tällä viikolla ainakin pari kirjaa, sillä kirjasto ilmoitti Annamari Marttisen Mistä kevät alkaa ja Marjo Niemen Miten niin valo:n saapuneen varaushyllyyn odottamaan minua. Tällä hetkellä olen nojatuolimatkalla jälleen Ranskassa, sillä luen nyt Claudie Gallayn Tyrskyjä. Pidin kovasti hänen uutuudesta, Rakkaus on saari -teoksesta, ja siksi halusinkin tarttua mahdollisimman pian kovasti kehuttuun Tyrskyihin. En ole vielä puolivälissäkään, mutta pakko sen verran todeta, että olen ollut aika ihastuksissani jo ensimmäisistä sivuista lähtien. Kirjan tunnelmassa on paikoin hyvin paljon samaa tunnelmaa kuin Men in Trees (Teoria miehistä) sarjan Elmon pikkukylän kyläläisten arjessa kun he kokoontuvat baariin ruotimaan elämää ja arkea. Lukutahtini on nyt normaalia hitaampi, sillä pääsiäisenä tuli tehtyä niin paljon muuta kuin luettua ja Tyrskyjen  pokkariversio on tuhti sekä pienellä fontilla kirjoitettu, joten vielä vierähtänee muutamia päiviä sen parissa. Mutta ihana niin, sillä välillä on sangen nautinnollista viipyä hyvän kirjan tunnelman parissa rauhassa. Mutta sillä välin te rakkaat blogini lukijat voisittekin kertoa, mitä kirjaa odotatte nyt eniten itse saavanne luettavaksenne! Vastaajien kesken lupaan arpoa suklaalevyn ;) Jos vastaat ilman lukijaksi tunnistautumista, jätäthän kuitenkin nimimerkin, jotta mahdollisen voiton kohdalle sattuessa, pystyn henkilöimään voittajan.

Kommentit

 1. Luin juuri Turkka Hautalan esikoisen Salo ja tykkäsin kovasti joten odotan nyt Paluuta joka näkyy sinunkin pinossasi olevan:) Luettavien pinossani on kuitenkin vielä monta kirjaa sitä ennen!

  VastaaPoista
 2. Odotan kovasti pääseväni lukemaan Mitfordin tyttöjä, jota minulla ei vielä edes ole, mutta toivottavasti pian :--)

  VastaaPoista
 3. Vaikea kysymys. :) Odotan eniten Tyrskyjä, koska sen aion itsekin lukea ja olisi kiinnostava lukea arviosi siitä. Koska luet Tyrskyjä jo nyt, niin...

  Rivissäsi on muutama sellainen kirja, jotka minullakin odottavat lukemistaan. Vastaan siksi Paluu Rivertoniin. Vaikka olen sen lukenut, on sitä näkynyt blogeissa ihan ihmeellisen vähän ja haluan tietää, kolahtaako vaiko ei kirja sinuun. :)

  VastaaPoista
 4. Ööö, kysymyksen voi kai ymmärtää kahdella tavalla? Minä ajattelin sinun kysyvän, minkä kirjan lukemista odotan itse, mutta ilmeisesti ainakin osa vastaajista on tulkinnut sinun kysyneen, minkä kirjan he haluavat sinun lukevan ja arvioivan seuraavaksi?

  Vastaan varmuuden vuoksi molempiin, ja oho, samalla tavalla. :) Luen nimittäin tällä hetkelläkin Paluuta Rivertoniin, mutta haluankin lukea juuri sitä nyt, ja odotan koko ajan, että pääsisin siinä eteenpäin, mutta elämään täytyy nyt mahduttaa aika paljon muutakin.

  Toisaalta haluan myös sinun lukevan sen, että voimme vertailla lukukokemuksia. Voin sen verran tosiaan paljastaa, että alun perusteella (olen lukenut ehkä 150 sivua) olen kirjan pauloissa, mutta löydän siitä huolimatta teoksesta ärsyttäviäkin tai huonoja piirteitä.

  VastaaPoista
 5. Niin, tosiaan! Karoliinan pohdinta sai miettimään, että ehkä haluatkin kuulla, mitä me blogisi lukijat haluamme lukea. :) Siinä tapauksessa odotan itse eniten Gallayn Rakkaus on saarta, mutta luen ensin pari muuta kirjaa alta "pois".

  VastaaPoista
 6. On hauskaa tehdä lukulistoja kirjoista jotka aikoo seuraavaksi lukea! :) Joskus sitä lukee sitten järjestelmällisesti juuri niitä kirjoja, ja joskus taas listat unohtuvat ja tulee luettua ihan fiiliksen mukaan. Niin minulle kävi nyt huhtikuussa; kuukauden lukulistalla piti olla Shantaram, Numeropeli ja muutama muu, mutta lopulta päädyinkin lukemaan kaikkea ihan muuta! :)

  Kirjapinosi/-rivisi näyttää tosi houkuttelevalta! Itsekin haluaisin lukea nuo kaikki! Kysymykseesi vastaan kuitenkin Nerea Riescon Ars Magican. Sen lukemista odotan itse eniten, ja myös sinun arviotasi siitä odotan innolla!

  VastaaPoista
 7. Tarkkasilmäinen Karoliina, kiitos ;) Juu, eli kuten kysyin: "mitä kirjaa odotatte nyt eniten itse saavanne luettavaksenne?" Luin tuon kyllä muutamaan kertaan läpi, onko tuossa joku sanamuoto väärin, että voi ymmärtää kahdella tavalla, mutta en ainakaan vielä keksi ;)

  MUTTA koska ei onneksi ole niin nuukaa, on tosi kiva lukea myös kommentteja siihen, mitä osa toivoo minun tuosta pinosta ensin lukevan. Niin tai näin, kaikkien kommentoijien kesken arvostaan suklaata ;)

  Hanna: Oliko tuo tilaus vai odottaako Jeninin aamut sinuakin ;P?

  Sanna: Olen lukenut pääosin vain hyviä arvosteluja Hautalan Paluusta, joten odotan sitä itsekin mielenkiinnolla!

  Laura: Oi, Mitfordnin tytöt kiinnostaisivat minuakin!

  Katja: Minä puolestan odotan mielenkiinnolla, mitä sinä pidät tuosta Gallayn uutuudesta sitten! Vakuutuin itse kyllä jo siinä Gallayn kyvystä kirjottaa minulle mieleistä luettavaa, mutta Tyrskyt vievät minua jo kovasti jonnekin ihan omaan maailmaan..eli hän tekee sen jälleen ja nyt vahvemmin!

  Sara: Sanoppa muuta!! Välillä tulee tosiaan luettua melkeinpä ihan aiotussa järjestyksessäkin se oma kirjapino, mutta välillä huomaa lukeneensa ihan muuta ;) Pääasia, että on mistä valita!

  Karoliina: Olen lukenut Paluu Rivertoniin muutamia arvosteluja, vaikka se aion ensi kuussa itsekin lukea. Tässä välissä kuitenkin on muutama muu kirja, niin tuskinpa ne lukemani arviot sitten kuitenkaan kovin vahvasti pyörivät mielessä. Samaa olen lukemistani arvosteluista päätellyt, että kirja on ollut kiehtova, mutta omat heikkoutensa kuitenkin siinäkin on toki ollut.

  VastaaPoista
 8. Luin juuri aamulla muistaakseni Sonjan blogista tuosta Paluu Rivertoniin -kirjasta, joka kuulostaa ihan kiehtovalta kesälomakirjalta. Pinoasi katselin, ja tuttuja tuntuu olevan muitakin. Jeninin aamut ja Paluu ovat luettuina, molemmat hyviä. Theorinin kirja on pinossa, ja Nuotion kirjasta tein eilen äänikirjavarauksen (Nuotio lukee kirjansa itse). Tällä hetkellä on työn alla Maalattujen luolien maa, joka tökkii ikävä kyllä. Eilen aloitin rinnalle Per Pettersenin Kirottu ajan katoava virta -kirjan, joka vaikuttaa hienolta. Kysymyksesi on todella vaikea. Oikeasti odotan eniten nyt kesälomaa, jotta ehtisin omaa pinoani alentaa :) Gallaykin kiinnostaa kovin.

  VastaaPoista
 9. Minä odottelen, että pääsisin jatkamaan Finlandia-haastettani Lakeuden kutsun voimin. Sitä ennen aion lukea välissä Ameriikan raitin, eli Tuuria polttelisi päästä lukemaan!

  VastaaPoista
 10. Haluan ehdottomasti lukea mahdollisimman pian Kirsin mainitseman Per Pettersenin kirjan Kirottu ajan katoava virta. Katja kirjoitti siitä jo hienon arvion ja kirja vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Sitä paitsi tykkäsin Pettersenin Kirjavarkaista (menihän kirjan nimi oikein?).

  Aloitin muuten illalla (=yöllä) Saramagon Elefantin matkan. Hauska kirja. Suosittelen!

  VastaaPoista
 11. Kirsi Hietanen: Sonjan blogista ja Katjan blogista minäkin olen lukenut tuosta Mortonin kirjasta ja koska se vaikuttaa kiehtovalta lukuromaanilta, se tosiaan olisikin hyvää lomalukemista! Mutta tuo on totta, että melkeinpä eniten sitä kyllä odottaa sitä aikaa, jolloin saa lukea paljon ja rauhassa!

  Jori: Tuo Finlandia-haaste mietitytti minua, että tarttuisinko siihen, mutta koska päätin sitten uppoutua suomalaisen keskiluokkaisen arjen haasteeseen, se saa ainakin toistaiseksi odottaa ;)

  VastaaPoista
 12. Mustikkakummun Anna Elina: Katjan arvostelu Kirotun ajan katoavasta virrasta oli kyllä niin kiehtova, että minäkin haluaisin lukea kirjan pian. Ja tuo aloittamasi Elefantin matka on saanut jo sen verran blogikehuja, että sekin tulee varmasti jossain vaiheessa lukuun. Mutta voih, mistä tosiaan kaikki se aika kaikkiin noihin ihaniin kiinnostaviin kirjoihin!!

  VastaaPoista
 13. Jos onni ei suosi suklaan arvonnassa, niin lähetätkö lohdutuspalkinnoksi lukuaikaa? Kävin eilen pitkästä aikaa (ekaa kertaa n. kahteen viikkoon!!!) kirjastossa, enkä malta odottaa että pääsen lukemaan esim. Kirsti Ellilän Pappia kyydissä, Shafferin Perunankuoripaistosta, Mari Mörön Vapaasti versoo... Muiden muassa :). Nyt lukemaan, kun on harvinaista "omaa aikaa" kesken päivän!

  VastaaPoista
 14. Pienen mökin emäntä: Sepäs vasta taisikin olla suosittu arvonta, jos palkintona olisi rauhallista lukuaikaa, ja riittävästi, oih!! Taitaisin pitää päävoiton itselläni ;)

  VastaaPoista
 15. Hmm. Toukokuussa ajattelin lukea pelkästään ns. hyviä kirjoja. Siis sellaisia, joista itselläni on sellainen mielikuva, että niiden täytyy olla todellisia helmiä. Sitä ennen starttaan kuun lastenkirjaviikolla. Bongasin sattumalta niiiin suloisen uuden prinsessakirjan työpaikkani lastenhyllystä, että siihen tutustumista taidan odotella himpun verran enemmän kuin muita kirjoja. Kirjan nimeä en valitettavasti muista:)

  VastaaPoista
 16. Minä odotan kiihkeimmin, että saisin kirjastosta varaamani Katja Kaukosen Odelman! Kaikki mitä siitä olen blogeissa lukenut, viittaa siihen että se on kirja juuri minulle :)

  VastaaPoista
 17. Minä odottelen kovasti kirjaston varausjonosta Susan Fletcherin Noidan rippiä. Niin paljon pidin Irlantilaisesta tytöstä ja Meriharakoista! Uskon, että tuo Fletcher tekee saman minkä Gallay uusimmallaan, eli kiilaa kaikkien niiden viiden kesken olevan kirjan ohi ja yli kovaa :)

  VastaaPoista
 18. Mie taas esitin tilauksen tapani mukaan. :D

  Itse odotan, että saisin luettua viimeiset tenttikirjat ja koko toukokuun köllöttelen ja luen blogisuosituksia. :)

  VastaaPoista
 19. Sonja: Kuulostaa todella hyvälle suunnitelmalle,voisinpa melkein tarttua siihen itsekin! Kun kieltämättä osa kirjoista, joita lukee, saattavatkin tuntua lukemisen aloittamisen jälkeen vähän siltä, että "no jaa..." mutta lukee sen silti loppuun asti. Julistetaanko toukokuusta "HYVIEN KIRJOJEN KUUKAUSIA"? ;)

  Elma Ilona: Minäkin olen lukenut siitä vain ja ainoastaan kehuvia arvosteluja!

  Naakku: Oi, Noidan rippi oli ihana, ihana!! Rakastin Meriharakoita, mutta niin tuota Noidan rippiäkin ♥

  Hanna: Mie tuun sitten esittään sulle toiveita ;)

  VastaaPoista
 20. Minä odotan edelleen Stockettin romaania Piiat, joka piti lukea jo pääsiäisenä, mutta jonka ohi Eppu Nuotion uusin kuitenkin kiilasi. Pitkällä tähtäimellä odotan kieli pitkällään Anna-Leena Härkösen syksyllä ilmestyvää uutta kirjaa:)

  VastaaPoista
 21. Susa P.: Oi, minä olen odottanut myös jo pitkään yleensäkin uutta romaania Anna-Leenalta ja nyt varsinkin tuota, mistä hän vähän jo kertoi Linnan tähdet ohjelmassa alkuvuodesta!!

  VastaaPoista
 22. Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen lukisin suurimman osan kirjoista mistä olet postannut ed.viikkoina;-) kevätväsymystä on ollut ilmassa niin paljon että en ole saanut luettua pitkään aikaan mitään kirjaan loppuun. Lomalla luin Sue Monk Kiddin "merenneidon tuoli" ja pidin siitä kovasti;-) jäin täysin kirjailijan lumoihin, kiitos sinun!

  Blogisi aiheita koskien niin ainakin tuon "vettä elefantille" ja "poika sinisessä/raid.pyjamassa" haluaisin lukea seuraavaksi. Tosin toivon saavani sitä ennen käsiini Hosseinin "Leijapojat", olen odottanut sitä jo kauan..summa summarum, on niin paljon hyviä kirjoja etten taida edes tietää mistä aloittaa, siksi on ihana että kaltaisiasi kirjabloggajia on.Saan edes pienet maistiaiset kirjan tunnelmista jos en itse heti ehdikään niitä lukemaan!

  Oikein hyvää loppuviikkoa ja vappua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 23. Aamunkukka: Täälläkin on vähän kevätväsyä ilmassa ja kyllä se kieltämättä heijastuu vähän lukutahtiinkin. Vaikka toki eniten siihen vaikuttava asia on tämä arki ;)

  Minulla on Leijapojat yhä lukematta, mutta haluan sen ehdottomasti vielä lukea!

  Siksi minäkin tykkään muiden kirjablogeista, että sen vuorovaikutuksen lisäksi saa itselle vielä vieraista kirjoista tunnelmapaloja ja myös sitä varmuutta, haluaako lukea kirjan vai ei.

  Hauskaa vappua sinne ja PS: joko on huomista varten kotikatsomo viritetty? Täällä on pakastimessa prinsessakakku jo odottamassa ;)

  VastaaPoista
 24. Löysin pinostasi kaksi jotka odottavat minunkin pinossani! Verikalliota juuri aloitin, Krokotiilin keltaiset silmät tuli tänään kirjastosta :)

  VastaaPoista
 25. Hei!

  Hauska nähdä, mitä sanot Tyrskyistä! Jään odottamaan. Itse odotan ehkä eniten sitä, että ehtisin lukea tuota aloittamaani Olli Jalosen edellistä kirjaa, on muuten hieno!

  Ja hyvää vappua!

  VastaaPoista
 26. Elma Ilona: Minä aloittelen Verikalliot varmaan parin viikon sisällä!

  Ilse: Nyt on Tyrskyt kommentoitu blogini uusimmassa postauksessa ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)