Kurkistus syksyyn


Näin kevätauringon lämmittäessä voi tuntua oudolta ja melkeinpä väärältä ajatella syksyä, mutta lukutoukkana koen siihen nyt pientä pakottavaa tarvetta. Voi pojat, mikä kirjasyksy sieltä onkaa tulossa jo ainakin tähän mennessä näkemieni syksyn uutuuskirjalistojen ja katalogien perusteella! Kevään kirjauutuuksissakin on vielä monia kiinnostavia kirjoja odottamassa lukemistaan, mutta ihana tietää, että kun kesä on ohi ja alkaa kaivata taas uutta lukemista, sitä on todellakin luvassa. Luen toki paljon ns. vanhempiakin kirjoja, mutta varsinkin lempikirjailijoilta on ihanaa saada uusia teoksia luettavaksi. Kaikista eniten olen odottanut ikisuosikiltani eli Anna-Leena Härköseltä seuraavaa kirjaa ja nyt odotus palkitaan. Syyskuussa häneltä ilmestyy sijaisvanhemmuuden haasteista kertova romaani, Onnen tunti.

Teen jossain vaiheessa kunnollisen postauksen kustantamojen syksyn uutuuskirjoista, jotka kiinnostavat erityisesti. Mutta koska olen itse jo innoissani tulevasta syksystä, aion tähän hieman koota lukutärppejä niin teille vinkiksi kuin itselle muistiin tulevaa syksyä ajatellen. Osan kirjoista aion varmasti lukea heti niiden ilmestyessään, mutta osa voi kiinnostuksesta huolimatta siirtyä odottamaan lukemistaan jonnekin tulevaisuuteen...sillä uusia, kiinnostavia kirjoja tuntuu tulevan koko ajan! Ja moni jo ilmestynyt kirja odottaa omassakin hyllyssä yhä lukemistaan. Tässä kuitenkin teillekin vähän kurkistusta tulevaan syksyn näiden vinkkien myötä:

Gummeruksen syksyn kirjoista ainakin seuraavat kirjat kiinnostavat:
Tommy Tabermann: Itkeä, nauraa ja rakastaa -kootut kolumnit
Chris Cleave: Little Been tarina
Michael Cunningham: Illan tullen
Kamila Shamsie: Kartanpiirtäjä
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen
Kate Jacobs: Lohturuokaa

Otavalta
puolestaan ainakin nämä päätyvät heti lukulistalleni:
Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti
Regina Rask: Jouluihminen
David Nicholls: Sinä päivänä
Patricia Cornwell: Kuolleiden satama
Tess Gerritsen: Hiljainen tyttö
Miikka Nousiainen: Metsäjätti

Atenalta ainakin nämä kiinnostavat kovasti:
Marianne Cedervall: Ajattelen sinua kuolemaasi saakka
Mia Vänskä: Saattaja

Avaimen syksyn uutuuksista puolestaan bongasin heti nämä:
Lionel Shriver: Jonnekin pois
Helmi Kekkonen: Valinta

Tammen syksyn tarjonnasta ainakin nämä herättivät heti kiinnostuksen:
Annamari Marttinen: Ero
Stephen King: Kuvun alla
Jaques Bonnett: Kirjaston henget
Anna Pihlajaniemi: Adoptiomatka

Yllä mainitsemieni kustantamojen syyskatalogit löydät heidän omilta nettisivuiltaan! Käykäähän jo tutustumassa!

Ja sitten on vielä Bazarin, Liken, Minervan, Wsoyn ja monen pienemmänkin kustantamon uutuudet! Kunhan nuo kaikki uutuusluettelot ilmestyvät, teen uuden laajemman koosteen. Mitäs sanotte muut lukutoukat, onko siellä syksyn uutuuksissa paljon kiinnostavia kirjoja? Minä ainakin olen ihan täpinöissäni!

Kommentit

 1. Monta samaa kiinnostuksen kohdetta, mutta jotain uuttakin löysin; mikä ihme on tuo Tammen listallasi oleva Bonnettin Kirjaston henget?

  Siitä pitää ottaa selvää!

  VastaaPoista
 2. Erja: Kiva kuulla, luvassa siis kirjakeskustelua varmasti osasta noistakin kirjoista syksyllä!

  Bonnetin kirjasta:
  http://kauppa.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513148737/alue/902,914/navi/Tulossa/navi2/9006

  VastaaPoista
 3. Mukava lukea näitä listauksia. Gummeruksen odotetuimmissasi on neljä sellaista kirjaa, jotka haluan lukea, Atenalla yksi, samoin Tammella. Otavalta taidamme odottaa eri kirjoja. :)

  Täpinöissäni olen minäkin. Tulossa on selvästi hieno kirjasyksy!

  VastaaPoista
 4. Oijoijoi, ihanaa. Kirjat ovatkin ainut syy tässä vaiheessa vuotta alkaa odottaa syksyä :)

  Mie oon aivan innoissani, että Miikka Nousiainen julkaisee taas ensi syksynä uutta. Täytyypä alkaakin perehtymään samantien mitä muuta on tulossa.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavana pisti silmään ainakin Shiverin Jonnekin pois, koska Syntymäpäivän jälkeen oli jännä lukukokemus. Pitääpä googlettaa, mistä tuo kertoo.

  VastaaPoista
 6. Hei Susa, kirjauduin juuri joukon jatkoksi. Olen blogiasi lueskellut usein ja löytänyt täältä mielenkiintoisia ja hyviä arvioita ja luetuksi niistä moni on tullutkin. Kiitos!
  Kirjasyksyn satoa odottelen mielenkiinnolla ja hyviä poimintoja olet tähän esille pannut.

  VastaaPoista
 7. Shamsie kiinnostaa. Mutta taitaa olla sama kirja, joka on enkuksi jo aiemmin ilmestynyt, kirjastossa on painos vuodelta 2003. Taidan lukaista sen enkuksi odotellessani =) Muuten en ole vielä huomannutkaan, että eletään jo kirjasyksyä, joten kiittää vinkistä ja alkaa lueskella listoja =)

  VastaaPoista
 8. Katja: Otavan uutuuksia katsellessa kyllä muutaman kohdalla ajattelinkin, että sinua varmasti kiinnostaa ;) Hyvin alkaa olla jo kirjamaku selvillä :)

  Louna: MITEN minulta meni Nousiaisen uutuus ohi, siis minuakin kiinnostaa sillä olen pitänyt hänen tuotannostaan kovasti! Piti ihan lisätä listaan, vaikka tästä hyvin näkee, että varsinkin esim. Otavalla on vielä monia muitakin syksyn uutuuksia, jotka kiinnostavat mutta nuo listassa mainutut ainakin nyt eniten.

  Pienen mökin emäntä: Shriverin Poikani Kevin on yksi suosikkikirjoistani, joten mukavaa kun häneltä tulee edelleen käännöksiä!

  Minttuli:Lämpimästi tervetuloa lukijaksikin!! Mukava että olet löytänyt lukuvinkkejä!

  Mari A.: Kun ensimmäinen kirjakatalogi kolahti luukusta, tuli jotenkin kiire itselle alkaa selamaan netistä kustantamoja läpi, että kuinka monella jo on syksy julkaistu. Sinälläänhän se tuntuu hassulta nyt puhua jo syksystä, mutta toisaalta, tulevathan joulujututkin kauppaan jo usein lokakuussa ;)

  VastaaPoista
 9. Tosiaan, ihana syksy tulossa. Arvaat varmaan mitä kirjaa minäkin odotan kieli pitkällään...:)

  VastaaPoista
 10. Luoja, miten paljon meillä on samoja. Vain Otavalta otan muutakin.

  Minustakin kirjasyksy on äärettömän kiehtova. Minä ihan odotan syksyä!

  VastaaPoista
 11. Susa P.: Ei taida tarvita paljoa arvuutella sinunkin eniten odottamaa kirjaa ;)

  Leena: Siriltähän sieltä on tosiaan myös tulossa uusi kirja jne, mitkä varmasti sinua kiinnostaa. Minä en ole vieläkään saanut aikaiseksi / ehtinyt lukea häneltä yhtäkään vaikka kiinnostaakin. Mistä kaikki se aika kaikkiin niihin kirjoihin ja kirjailijoihin, jotka kiinnostavat..sen kun vielä keksisi!

  VastaaPoista
 12. Odotan monen muun kanssa syksyn kirjasatoa. :)

  Laitan vähän myöhemmin oman listani. :)

  VastaaPoista
 13. Mitääää!! En tiennyt, että Lingqvistiltä tulee syksyllä kirja suomeksi. Hui, ihanaa :)

  Aloitan tänään yövuorot, joten tiedänpä ainakin sinun postauksesi jälkeen miten kulutan yön pimeitä tunteja :)

  VastaaPoista
 14. En ole ehtinyt vielä tutustua lainkaan syksyn kirjoihin, mutta listaltasi odotan innolla Härkösen uusinta (kuuluu myös minun lempparikirjailijoihini) sekä Shiveriä ja Nousiaista.

  VastaaPoista
 15. Täpinöissäpä hyvinkin. :) Olen jo jonkin aikaa suunnitellut postausta syksyn kirjoista, mutten ole saanut vielä aikaiseksi. Joskus sitten siellä enemmän minun tärpeistäni, mutta samoja kyllä löytyy!

  VastaaPoista
 16. Hanna: Ja mikä ihana kirjasato onkaan tosiaan tulossa!! Jee ;)

  Naakku: Tuo Lindqvistin uusin vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta!!

  Absolutely White: Eikö olenkin ihanaa, että Anna-Leenalta tulee vihdoin uusi kirja!!

  Karoliina: Huomasin kun tänään taas katselin noita uutuuslistoja, että on siellä paljon muutakin mielenkiintoista tärppiä kuin vain nuo mitä jo listasin. Ihanan runsas kirjasyksy luvassa selvästikin! Jos lukisi kesän vain kaikkia niitä ns. vanhempia kirjoja ja syksyllä sitten hyppää uutuusputkeen ;)

  VastaaPoista
 17. Odotan uutta listaasi jo ihan täpinöissäni! :) Kaikki syyskirjat taitavat jo olla tiedossa, ainakin HS on julkaissut listansa.

  VastaaPoista
 18. Salla Salminen: Kiva kun muistuttelit :) Lupaan muutaman päivän sisällä julkaista oman listani!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)