Apua kaivataan


Olen ensi viikon lapissa lomailemassa. Ohjelmassa on niin mökkeilyä keskellä "ei mitään", Suomen pohjoisimman Saarijärven kupeessa kuin lomailua ystävien luona Sodankylässä. Menomatkalla luvassa myös visiitti läheisten luona Kainuussa. Tarkoitus on siis matkata autolla jopa yli 1600 km viikon aikana. Ilman ilmastointia, lasten kera. Mutta elämä on extremeä, eikö?

Nyt tarvitsisinkin teidän kanssablogistien apua. Olen luvannut itselleni ottaa maksimissaan 4 kirjaa matkaan. Haluaisin jotain suht uutta, jotain vanhaa ja jotain ylläriäkin. Lipaston päälinen, yöpöytä ja kirjahyllyn TBR-hylly pursuvat luettavaa, mutta hetken mielijohteesta poimin nyt tällaiset pinot, joista kirjat valitsen. Joten kertokaahan kaksi kirjaa noista kasoista, jotka toivoisitte minun mukaan ottavan. Valitsen 4 eniten ääniä saanutta sitten matkaan.


Pinoissa siis :
Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina
Anna Godbersen- Huumaa
Marie Desplechin - Ilman minua
Erica Spindler- Veriköynnös
Janice Y.K. Lee - Piano-tunnit
Khaled Hosseini: Leijapoika
Siri Hustvedt -Kesä ilman miehiä
Susan Fletcher - Irlantilainen tyttö
Doris Lessing - Parempien ihmisten lapsi
Katherine Pancol - Krokotiilin keltaiset silmät
Karin Slaughter - Kivun jäljet

Eli kertokaahan, mitä mukaani laukkuun pakkaan ;) Ennen reissuun lähtöä tulossa vielä ainakin yksi lastenkirja, Minervan Onni-poika ja hirveä hirviö!

Kommentit

 1. Oi, EHDOTTOMASTI Janice Y.K. Leen Pianotunnit! En tiedä kenenkään muun lukeneen tätä, ja haluan kuulla toisen mielipiteen omani lisäksi. :)

  Minä ottaisin lisäksi jonkun näistä, ja minua myös kiinnostaisi mielipiteesi seuraavista tässä järjestyksessä: Krokotiilin keltaiset silmät, Kesä ilman miehiä, Ole luonani aina.

  Kun olet pitänyt Fletcheristä niin hirveästi, ehkä sinun kannattaisi ottaa myös se Irlantilainen tyttö?

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Omassa hyllyssä odottaa Krokotiilin keltaiset silmät, joka ainakin selaillen vaikuttaa hyvältä.

  Samoin Siri Hustvedtin Kesä ilman miehiä voisi olla hyvää matkaluettavaa. Ole luonani aina on myös varsin hyvä kirja.

  Hyvää reissua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Äh, tajusin nyt, etten totellut tehtävänantoa... Jos valitsen kaksi, valitsen Pianotunnit ja Krokotiilin keltaiset silmät - vähän itsekkäistä syistä, mutta uskon kyllä, että pitäisit Pianotunneista (Krokosta en osaa sanoa, kun se on vielä lukematta).

  VastaaPoista
 4. Ihanaa matkaa pohjoiseen! Kuljin lähes samoja jälkiä jokin aika sitten ;)

  Kirjoiksi valitsisin Hustvedtin ehdottomana ykkösenä. Kesäkirjaksi on sopiva Hosseinin Leijapoika ja sitten kolmantena ehkäpä tuo Fletcher...

  VastaaPoista
 5. Itse valitsisin Hustvedtin ja Ishiguron, koska en ole heidän tässä mainittuja teoksiaan lukenut, mutta koska et ole lukenut Irlantilaista tyttöä, joka minusta oli ihana ja kesään sopiva, niin annan ääneni kirjoille

  Kesälle ilman miehiä
  Irlantilainen tyttö

  Minunkin pitäsii järjestää tällainen äänestys, että pysyisin jossain ruodussa ;), eivätkä kirjat kiilailisi toisiaan lukujonossa!

  VastaaPoista
 6. Taidan ehdottaa Ole luonani aina (koska olisi kiva kuulla mielipiteesi siitä, ja Kesä ilman miehiä koska en ole ole vielä lukenut ja harkitsen... Pysyköön mäkäräiset kaukana matkueestanne :-D

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti Kesä ilman miehiä, koska se on hyvä, sijoittuu kesäaikaan ja se olisi myös varsin sopivaksi ensimmäiseksi Hustvedtin kirjaksi. Toisen kirjan miettiminen onkin vaikeampaa. Ehdotan Leijapoikaa ihan siitä syystä, että kirja on minulla hyllyssäni, mutten ole lukenut sitä ja olisi kiinnostavaa kuulla sinun ajatuksiasi kirjasta.

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa, Susa. <3

  (Hih, minäkin aion ottaa perheeni viikon mittaiselle reissulle neljä kirjaa mukaan.)

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti Ole luonani aina. Varsinkaan jos ei ole koskaan Ishiguroa lukenut (kuten minä, ennen tätä teosta) tämä on vallan hyvä teos hänen tutustumiseensa. Toiseksi ehdottaisin Krokotiilin keltaisia silmiä jo ihan siksikin, että se on myös omalla TBR-listallani.

  VastaaPoista
 9. Hurjan vaikeaa valita vain kaksi kun oikeastaan kaikki kiinnostaisivat! :) Mutta annan ääneni seuraaville:

  Doris Lessing: Parempien ihmisten lapsi (luen itse tällä hetkellä ensimmäistä Lessingiäni, olen ehdottomasti vaikuttunut ja toivoisin nyt muitakin Lessingin kirjoja esille blogeihin), sekä
  Siri Hustvedt: Kesä ilman miehiä (joka vaikuttaa erittäin hyvältä kirjalta).

  VastaaPoista
 10. Olen lukenut näistä vain yhden ja se on Huumaa, joten ylläri, ehdotan toiseksi kirjaksi sitä! Mukavaa lomalukemista, kun kirja ei ole mitään vakavaa, vaan sellaista historiallista "hömppää". Toisen ääneni annan Ole luonani aina -kirjalle, sillä se kiinnostaa myös minua hirveästi, koska elokuva oli hieno :--)

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 11. Onpas kiinnostavia vaihtoehtoja! Valitsen Pianotunnit, se on omassakin hyllyssäni mutta en ole vielä lukenut, mutta mielikuvieni perusteella se voisi hyvinkin sopia lomalukemiseksi. :) Ja toiseksi vaikkapa Irlantilainen tyttö!

  VastaaPoista
 12. Kiitokset kaikille kommenteista! Vielä on aikaa kommentoida huomiseen päivään asti, sillä huomenna päivällä pakkaan viimeisenkin kassin ja sitten en enää ala kirjoja vaihtamaan laukusta..kuin korkeintaan hetken mielenhäiriöstä ;)

  VastaaPoista
 13. Krokotiilin keltaiset silmät ja Kesä ilman miehiä, molemmat vaikuttavat hyviltä!

  VastaaPoista
 14. Pianotunnit, koska mulla on se myös kirjahyllyssä ja sanoisin Krokon, mutta luulen, että et ole siitä niin haltioissasi (Bolshoin perhonen kun oli mun ehdoton lemppari ja tässä on ehkä jotain samaa, tai iskee samaan makuun), joten sanonkin että Kesä ilman miehiä, koska sitä on muissa blogeissa kovasti kehuttu. Leijapoika voisi olla myös kiva, mutta sopii mun mielestä syksyyn tai johonkin muuhun masentavaan ajanjaksoon...


  JA kirjoitin pitkän pätkän tuohon Bolshoin perhoseen, mutta nettitikku täällä maaseudulla pätkäs, niin luovutin =)

  VastaaPoista
 15. Doris Lessing - Parempien ihmisten lapsi. Koska haluaisin lukea Lessingin kirjoista arvion, olen itse huonolla menestyksellä lukenut vain sitä Kultaista muistikirjaa.

  Janice Y.K. Lee - Piano-tunnit. Koska siitä olen nähnyt vähän arvioita blogeissa, muistaakseni vain yhden.

  VastaaPoista
 16. Ota Ishiguro, Hosseini, Hustvedt ja Fletcher, koska ne ovat kaikki hyviä ja niistä lukisin mieluiten arviosi sitten myöhemmin ;-)

  Ja jos ehdit vielä hakea kirjastosta mukaan muutaman äänikirjan, vaikka sellaisen mitä lapsetkin jaksavat kuunnella, suosittelen. Yhdessä kuuntelu pitkällä matkalla voi olla aika kivaa.

  Oikein mahtavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 17. Oih, ota Ishiguroa! <3 Ja sen lisäksi vaikka Hustvedtia. Tai minäkin nyt kiinnostuin tuosta Pianotunneista. :)

  Ihanaa reissua <3 Meillä otettiin mukaan viiden tunnin ajomatkalle yksi kirja jota luemme miehen kanssa vuorotellen ääneen. No, kirja ei ole kummoinen, Dan Brownin Kadonnut symboli, mutta kuunnellessa aika kuluu ja äänien keksiminen on aina hauskaa. :) Mahtavaa reissua!

  VastaaPoista
 18. Kommentoin nopsaan Mari A.:n kommenttia kun aloin sitä miettimään. Siis minähän tykkäsin todella paljon Bolsoin perhosesta, eli jos vertaat tunnelmaltaan sitä osin tuohon Krokotiilin keltaisiin silmiin, niin varmasti tykkään. Muutenkin olen melko varma, että tuo Pancolin kirja on ihanaa kesäluettavaa ;)

  VastaaPoista
 19. Vielä taitaa ehtiä, ehkä... Ehdotan Khaled Hosseinia ja Siri Hustvedtia. Molempia olen lukenut ja tykännyt kovasti, mutta nuo sinun pinoissasi olevat kirjat heiltä odottavat vielä vuoroaan :)

  VastaaPoista
 20. Minäkin annan ykkösääneni Ishiguron Ole luonani aina -romaanille, koska se on takuuvarmasti hyvä. Toinen ääni voisi mennä vaikka Doris Lessingin Parempien ihmisten lapselle, koska siitä olisi kiva lukea arvio.

  Oikein hauskaa, mieleenpainuvaa ja ei-liian-paahtavaa automatkaa! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)