Arvaa mikä minusta tulee ISONA

(Wsoy 2011)

-Jos haluatte tulla isona muusikoiksi, niin ensin teidän täytyy valita joku soitin, Huuhkanen kertoi.
-Ja niitähän riittää.
  - Äiti sanoo välillä iskälle, että älä sinä siinä soita suutasi, Reima muisti. - Onko suukin siis soitin?

Ihana, ihana ja vielä kerran ihana! Sen lisäksi oivaltava, hauska ja innostava. Teemu Saarisen (teksti) sekä Pia Westerholmin ( kuvitus) yhteistyönä syntynyt Arvaa mikä minusta tulee isona, on kertakaikkisen riemukas tietokirja, joka vie niin lapsen kuin aikuisen tutustumaan humoristisella otteella eri ammattien maailmaan.


Kirjasta löytyy niin opettajan, muusikon, lääkärin, poliisin, kuljettajan kuin kokin ammateista paljon tietoa ja ammatteihin liittyviä hauskoja tietokilpailukysymyksiä, ohjeita kuinka voi harjoitella jo heti kyseistä ammattia tai vaikka rakentaa nallesairaalan ja esiintymislavan. Sen lisäksi kerrotaan noiden ammattien edustajien työkavereista, sillä onhan tärkeää tietää, kenen kanssa tulisit vaikka kokkina työskentelemään.


Kirjassa on myös kerrottu tarkemmin, vaikkapa millaisia erilaisia kuljettajia voikaan olla. On lakaisinkoneenkuljettajaa, taksikuskia, metronkuljettajaa ja monia muita. Hauska ja värikäs kuvitus tekee tietokirjasta ihanan raikkaan ja lapsenkin silmin houkuttelevan. Pienemmän lapsen kanssa voi tutustua vaikka vain kuvitukseen kun taas jo nelivuotiaan kanssa kirjaa luetaan naurusta tirskahdellen ja samalla oppien. Kirjassa on myös hauskoja tehtäviä joiden avulla voi tutustua paremmin ammattien saloihin. Esimerkiksi poliisi voi joutua työssään toimimaan pimeässä, siispä onkin tärkeää opetella hiippailemaan ja varjostamaan.


Ja mikäli kirjaa lukiessa ei vielä selviä, miksi haluaa sitten ISONA, on kirjan lopussa oma peli sen selvittämistä varten. Tarvitset vain nopan ja pelinappulat, ja peli voi alkaa. Kenties sinusta tulee isona TV-kuulittaja, mutta et löydä oikeaa studiota. Tai ehkäpä oletkin eläintarhan eläintenhoitaja ja kirahvi ei pidä tarjoamastasi sapuskasta..tai ehkäpä....otat itse selvää!

Tarkoittaako punainen liikennevalo, että sinun pitää
a) lausua runo
b) pysähtyä
vai
c) kaivaa nenää ja viheltää?

Kommentit

 1. Tämä on ihan huippu lastenkirja! WSOY:n edustaja kävi meillä töissä tuossa alkukesästä ja esitteli tämän kirjan. Hetmiten aioin hankkia sen lasten kotikirjastoon :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Meillä esikoiselle hankittiin aikoinaan valtavasti kirjoja ja nuo nuorimmaiset ovat sitten jääneet vähän vähemmälle. Täytyypä laittaa korvan taakse muhimaan kirjan nimi. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Onpa hauskan ja raikkaan oloinen kirja. Metka kuvituskin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä Susa, pitääkin tutustua tähän tarkemmin. Luulenpa, että tätä vielä luetaan ja katsellaan meillä töissä.

  VastaaPoista
 5. Ninnu: Tämä on tosiaan ihan huippu ja mieltä lämmittää sekin, että on kotimainen!

  Joana: Se sama ilmiö tahtoo olla täälläkin noiden lastenkirjahankintojen suhteen ;)

  Katja: Teillä varmaan kuopus tykkäisi tästä!!

  tulilatva: Tutustu ihmeessä, tämä on kyllä monikäyttöinen kirja senkin puoleen, että menee varmaan myös lasten parissa ns. opetusmateriaalina kuin ihan lukukirjanakin!

  VastaaPoista
 6. Onpas ihanan oloinen! Taidan laittaa tilaukseen, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)