Haluaisitko olla Salainen Kirjaystävä?


Olen tässä jo tovin pyöritellyt mielessäni ideaa meille bloggaaville kirjan ystäville. Olette varmaan moni törmänneet netissä ilmiöön "Salainen ystävä"? On Salaista Neuleystävää, Leivontaystävää, Lastenvaate- ja mitähän kaikkea muutakin. Ideana on, että jokaisella ns. kierroksella on Emäntä, jolle tietyn ajan sisällä tehdään ns. ilmoittautuminen mukaan vastaamalla Emännän laatimiin selventäviin kysymyksiin. Mukaan otetaan rajattu määrä ihmisiä per kierros. Emäntä arpoo jokaiselle mukanaolijoista yhden Salaisen ystävän. Sovitaan aika sekä lähetysten määrä/laatu. Salaisessa Kirjaystävässä idea voisi olla vaikka 2 kuukauden aikana lähettää 3 kirjaa omasta hyllystä ( toki voi ostaa uutena, kirppariltakin jne) Lisäksi pitää olla kiinnostunut oman Salaisen ystävän blogista, kommentoida muttei paljastaa vielä itseään. Ensimmäisen lähetyksen mukaan voi laittaa ja pitääkin, pienet terveiset anonyymisti sekä ilmoittaa Emännälle kun lähetys on lähetetty ja aina kun saa itse lähetyksen, kuittaa senkin Emännälle, joka voi seurata, että kaikki osallistujat hoitavat jutut sovitusti. Kirjan mukaan voi laittaa, jos sovitaan, jotain pientä oheisjuttua mukaan, joka jotenkin liittyy lukemiseen. Esimerkiksi kirjanmerkkiä tai miksei vaikka suklaata, hyvää teetä tms. Yhdessä kuitenkin sovitaan, mikä on maksimibudjetti postikulujen lisäksi, millä saa oheisjuttuja hankkia tuona aikana.

Aina kun on vastaanottanut lähetyksen, pitää siitä postata omassa blogissaan. Näin lähettäjä saa tietää, mitä Salainen ystävä on lähetyksestä tykännyt, onko vaikka lukenutkin jo kirjan jne. Kirjaa EI tarvitse lukea millään aikataululla, mutta kunhan bloggaa pian lähetyksen saamisen jälkeen, että onko juurikin jo lukenut kirjan, mitä mieltä tai jos ei ole, menikö Salaisella ystävällä arvio nappiin, että saattaisi kiinnostaa jne. Viimeiseen lähetykseen laitetaan sitten mukaan, kuka blogisti on ja kierroksen lopuksi Emäntä julkaisee omassa blogissaan listan, ketkä olivat ystäviä keskenään, sekä kierroksen alussa listan mukana olijoista, jotta sieltä voi osallistujat katsella, ketkä mukana ja siten jo vähän miettiä, kukahan on lähetysten takana. Lähetyksiä laittaessa kannattaa olla vähän salaperäinen, eli kannattaa välttää ottamasta sitä postin tulostettua tarraa siihen, koska siitä näkyy heti lähetyspaikka. Voi ostaa vaikka postimerkkeinä sen summan ja pyytää laittamaan vain sen perinteisen leiman, josta ei useinkaan saa edes selvää, mitä siinä lukee :)

En lupaa vielä mitään, sillä meilläkin sairastellaan TAAS,viikkohan tässä ehdittiin olla terveinä, ja kohta alkaa kerhot, minulla MLL-touhut yms. Mutta haluaisin nyt ensin kartoittaa, olisiko moiselle jutulle kiinnostuneita ensinnäkään? Mikäli on, lupaan miettiä, joskos tällaisen tässä syksyllä pistäisin pystyyn!

LISÄYS: Siis jos tällaisen laitan pystyyn, julkaisen sitten kyllä selkeät ja helpot ohjeet koko juttuun! Tähän nyt vain samaan syssyyn kokosin vähän ideaa, mistä jutussa on kyse. Ja kommentoimalla tähän ei siis sitoudu/ilmoittaudu vielä mihinkään, vaan vasta kyselen yleisesti kiinnostusta tähän ;)

Kommentit

 1. Oi että, aivan ihana ja hauska idea! <3 Minä olisin ainakin ihan heti mukana! :D

  VastaaPoista
 2. Mukana ollaan, jos vain ymmärrän, miten pitää toimia :) Hieman monimutkaiselta kuulostaa, mutta ehdottomasti hauskalta!

  VastaaPoista
 3. Tässä yksi innokas lisää! Erityisen hyvältä kuulostaa tuo, että kirjan ei tarvitse olla uusi. :)

  VastaaPoista
 4. Mukana olen myös! Kuulostaa tosi kivalta:)

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin ihana idea, että olen ehdottomasti mukana.

  Ja pikaista paranemista sinne. <3 Toivottavasti tauti ei äidy pahaksi.

  VastaaPoista
 6. Minusta idea on supersympaattinen, mutta en ilmoittaudu mukaan, koska en halua enää lisää kirjoja (voisin ryhtyä salaiseksi kirjojen lahjoittajaksi). Seuraan kyllä mielelläni kaikenlaisia salaisia juttuja muiden blogeista, joten toivottavasti saatte porukan kokoon. Olen huomannut, että ainakin miniatyyriaskartelupuolella tuo salainen ystäväpiiri on toiminut hyvin. :)

  VastaaPoista
 7. Olen seurannut neuleblogeissa samaa ja harmitellut, etten sellaista omista eli mielelläni tulisin mukaan.

  VastaaPoista
 8. Voisi olla oikeinkin mukavaa osallistua :)

  VastaaPoista
 9. Todella hauska idea, mutta minun täytynee tyytyä sivustaseuraajan rooliin. Postileima paljastaisi minut heti :D

  VastaaPoista
 10. Ehdottoman hyvä ja hauska idea, mukana siis!

  Toivottavasti sairastelussa on pahin vaihe jo taltutettu. :(

  VastaaPoista
 11. Haa, salaperäisyyttä ja leikkimielisyyttä samassa paketissa kirjallisuuden kanssa - olen mukana ehdottomasti!

  VastaaPoista
 12. Hauska ja suloinen idea! Valitettavasti en itse taida kyetä osallistumaan, koska syksy tulee varmasti olemaan superkiireinen. Mutta ehkä sitten ensi kerralla :--)

  VastaaPoista
 13. Ihana ja jännittävä idea. Haluaisin osallistua, mutta tässä vaiheessa en pysty lupaamaan mitään mukanaolostani. Luettavaa on liian paljon muutenkin.... Mielelläni vähintään seuraan blogeissa salaisia kirjoitteluja! :-)

  VastaaPoista
 14. Aika houkutteleva idea! Olen vähän kahden vaiheilla: kirjoja tuntuu muutenkin tulevan ovista ja ikkunoista, ja olisiko sitten "velvollisuus" lukea Salaisen Kirjaystävän kirjat aina ekana? Toisaalta, mulle kyllä myös kertyy ylijäämäkirjoja, tässähän niistä pääsisi eroon...

  Seuraan tilannetta kiinnostuneena!

  VastaaPoista
 15. Kiinnostaa kovasti tämä suloinen idea (josta en ollut muuten kuullut aiemmin ikinä)!

  Parempaa terveyttä teidän ihanaan perheeseen. <3

  VastaaPoista
 16. Kiva kuulla, että kyllähän sitä varmaan saataisiin pystyyn oman kirjanystävien Salainen Ystävä-kierros ;)

  Ilmoittelen tässä tämän kuun aikana, miltä näyttää, alanko kierrosta pystyyn puuhaamaan ja sitten tietenkin tarkemmat ohjeet jms.

  VastaaPoista
 17. Olen vähän myöhässä, mutta kiva idea. En ihan uskalla vielä sanoa, lähtisinkö mukaan. Aikapula...

  VastaaPoista
 18. En ole kuullutkaan tällaisesta aiemmin, mutta kuulostaa niin kivalta että mukana ollaan! :)

  VastaaPoista
 19. Onneksi sinulla on blogissasi tämä "Viikon top3", sillä olisin missannut muuten tämän idean ihan kokonaan! Kauheaa!
  Haluan ehdottomasti olla tässä mukana!

  VastaaPoista
 20. Hmm, olisi ihana tulla mukaan, mutta minutkin postileima (ja -merkki) paljastaisi samantien… (Asun siis ulkomailla)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)