Kesävarpaat kohti syksyä suunnistaa


Tiedän, "vielä on kesää jäljellä", sillä syksy alkaa minullekin vasta syyskuussa. Mutta tuolla ihanassa viileydessä on jo pieni lupaus lähestyvästä syksystä. Syksyn lapsena suhtaudun erityisen rakastavasti tuohon vuoden aikaan, kun ruskaiset lehdet tekevät kasoja jalkakäytäville, pimenevät ja viilenevät illat tuoksuvat erityiselle ja luonto alkaa valmistautua pitkään talveen. Kirjaihmisenä syksyssä on myös erityistä taikaa, sillä syksy on tunnetusti myös uusien kirjojen aikaa. Toisaalta myös vanhojen kirjojen löytämisen, sillä rakastan kierrellä kirjastoissa ja kirppareilla katselemassa mitä kirjoja löydän hyllyni täytteeksi. Vastailkaapas tuossa sivupalkissa olevaan kyselyyn, minkä vanhemman kirjan luen tässä piakkoin!

Minulla on taas niin herkullisia kirjoja odottamassa kirjapinossa, etten tiedä miten päin olisin. Nyt on kesken yhden suosikkijännärikirjailijan uutuus, sitten taidankin lukea jonkun vanhemman ja sitten taas uutta kotimaista ja..ja..!!!! Kyllä lomallakin on kivaa (ellei sairasta kuten me teimme), mutta on se vaan niin ihanaa kun arki taas alkaa ja tämäkin lukutoukka pääsee kiinni rakkaan harrastuksensa pariin. Ja tällä viikolla postilaatikkooni kolahtaa ilmoitus kirjapaketistakin, sillä Adlibriksen kirja-alessa oli mahtavia tarjouksia jälleen kerran: mm. Otavan sinistä kirjastoa (kovakantista) noin 3-4 e kappale!! Lupaan esitellä alelöytöni kunhan saan paketin. Mutta hei, vielä on tosiaan kesää jäljellä, joten uitellaan varpaita vedessä, annetaan auringon lämmittää kasvoja ja kerätään voimia pitkän talven varalle! Meillä luetaan tänään kirjastosaaliin kirjoja iltasaduksi ja leivotaan tuoreista mustikoista muffinsseja. Arki -parasta!

Kommentit

 1. Minäkin kuvailin kesävarpaita viikonloppuna! Järvivesi on vielä ihanan lämpöistä ja rantakivet kesän kuumia. Viileät yöt ovat kuitenkin ihan tervetulleita, meillä ainakin mökillä on vietetty kesän aikana välillä unettomia öitä yöhelteiden takia.

  Kiitos tuosta Adlibris-vinkistä, täytyypä kurkata.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että muistutit! Minäkin tilasin Adlibriksestä kasan kirjoja ja pitäisi hakea ne postista. Ihan mielettömän hyviä kirjoja, en kyllä juuri nyt yhtään muista mitä.

  VastaaPoista
 3. Ja minäkin tilasin Adlibriksestä kirjoja. :) En ole vielä saanut ilmoitusta paketin saapumisesta postiin, mutta toivottavasti pian.

  Hauska tuo äänestystulos ainakin nyt: Leijapoika ja Naiset katsovat vastavaloon ovat aika tasoissa. Äänestin toista juuri noista, ja arvaat kyllä kumpaa.

  VastaaPoista
 4. Joana: Meillä meinasi vaan olla vähän liian vikkelät nuo kuopuksen varpaat kun koitin kuvata :)

  Meillä on ollut oikeasti aika raskas kesä, sillä sisällä öisinkin on jopa + 30 astetta lämmintä, eikä tuulettimet tms auta.

  Kirjailijatar: En meinannut ensin silmiäni uskoa, kun katsoin kirjojen hintoja ;) Viisi kirjaa tilasin yhteensä, koitin olla maltillinen;)

  Katja: Minä katselin sähköpostiin tulleen linkin kautta, että tänään on kirjautunut sinne etelä-Suomeen jakeluun minun paketti. Joten lienee huomenna täällä!

  Tulit muuten heti mieleeni, kun laitoin tuon yhden vaihtoehdon ;)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen jo ihan syksyfiiliksissä, vaikkei vielä pitäisi. :) Usein on meidän perheessäkin lomailtu vasta elokuussa, mutta nyt palasivat lapsetkin tänään hoitoon.

  Ja minäkin tilasin AdLibrikseltä (kehtaanko edes sanoa.. kymmenen kirjaa *blush*), ja sain tänään ilmoituksen, että ne on lähetetty. Pitäisi siis olla loppuviikosta perillä. Ihanaa!

  Tunnelmallista ja rauhallista alkanutta elokuuta sinulle, ihana Susa!

  VastaaPoista
 6. Mä odottelen sitä intiaanikesää... toiveikkaina olen odotellut aina yhtä sun toista asiaa.

  Elokuussa parasta ovat tummat (ei liian) illat, ja pahinta lähenevä syyskuu.

  VastaaPoista
 7. Ihana ihana syksy! Minä riemuitsin sunnuntaina miehellä sitä, että opiskelut alkavat jo kahden viikon päästä ja minulla on taas aikataulu! Olen tehnyt kesän töitä kotoa ja ollut aivan pulassa kun kukaan ei ole sanonut mitä minun pitää tehdä mihinkin mennessä jne. No niin, nyt kuulostan ihan friikiltä mutta niin se on, arki vain on parasta rutiineineen kaikkineen <3

  Ja syksyn lapsena on hyvä olla.

  Ihanaa kesän loppuhuumaa ja upeaa syksyn aloitusta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Karoliina: Minäkin olen kieltämättä jo vähän syksyfiiliksissä ja nautin siitä ;D

  Minun Adlibriksen kirjapaketti oli tänä aamuna kirjautunut jo tänne Jyväskylään, ihanaa!!

  Mari A.: Jos sääennusteisiin on uskominen, sellainenhan olisi (mokoma) vielä luvassa ;)

  linnea: Nimenomaan, samaa minäkin olen jo toitottanut pari vuotta; arki rutiineineen on ihan parasta :) Ja kyllä tosiaan syksyn lapsi syksystä nauttii ♥

  VastaaPoista
 9. Täälläkin odotellaan innolla syksyä. Pimeneviä iltoja, kirpeää säätä, kahisevia lehtiä ja syyssateita <3

  Minä taistelen itseni kanssa tuon Adlibriksen alen suhteen, tilasin jo bookplussasta muutamia kirjoja mutta mutta kun!!! Jos minä vain muutaman sieltä Adlibriksestäkin tilaisin... Kun kerran halvalla saa ;)

  VastaaPoista
 10. Villasukka kirjahyllyssä: Voi, mene äkkiä tilaamaan, niin vielä ehdit ;) Sain oman pakettini tänään ja nyt jo selaan sivua uudestaan, kun jäi vielä tilaamatta se ja se ja...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)