Minun tärppini syksyn 2011 kirjoihin

Ne ovat jo täällä! Itse asiassa osa ollut jo tovin, mutta suurin sato on vielä tulollaan. Nimittäin syksyn 2011 kirjat! Vaikka tykkään lukea vanhempiakin kirjoja ihan yhtä lailla ja edellisvuosienkin uutuuksista on lukematta vielä vaikka kuinka monta kiinnostavaa, niin on se vain joka vuosi ihanaa innostua syksyn kirjasadosta. Haluankin nyt poimia syksyn kirjoista teille ne kirjat, jotka kiinnostavat minua erityisesti. Aika näyttää, mitä niistä tulen lukemaan nyt heti syksyllä ja mitkä ehkä joskus myöhemmin, tai sitten en koskaan. Osa syksyn kirjoista on jo ilmestynyt ja olen jopa lukenut niitä sekä arvostellutkin. Niitä en luettele tässä listassa. Osa jo ilmestyneistä syksyn kirjoista odottaa minulla jo lukemistaan, mutta suurin osa näistä ilmestyy vasta ensi kuussa. Listaihmisenä kun rakastan tehdä listoja, ja tiedän ainakin osan kaipaavankin minun tärppejä syksyn kirjoista ( terveisiä Salla Salmiselle, kiitos kun muistuttelit minua tästä postauksesta!)niin tässä teille, olkaatte niin hyvä rakkaat kirjanystävät! Listaan vain ne heti/kovasti kiinnostavat, sillä listasta tulisi muuten kohtuuttoman pitkä jos listaan myös sellaiset "ehkä" kiinnostavat ;)

Gummerus:
Tommy Tabermann: Itkeä, nauraa ja rakastaa -kootut kolumnit
Michael Cunningham: Illan tullen
Kamila Shamsie: Kartanpiirtäjä
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen
Kate Jacobs: Lohturuokaa

Otava:
Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti
Regina Rask: Jouluihminen
Patricia Cornwell: Kuolleiden satama
Tess Gerritsen: Hiljainen tyttö
Miikka Nousiainen: Metsäjätti

Atena:
Pia Juul: Hallandin murha
Mia Vänskä: Saattaja

Avain:
Lionel Shriver: Jonnekin pois
Austin Wright: Tony & Susan
Annabel Lyon: Aleksanterin opettaja

Tammi:
Annamari Marttinen: Ero
Stephen King: Kuvun alla
Jaques Bonnett: Kirjaston henget

Minerva:
Monika Peetz: Tiistaisiskot

Bazar:
John Boyne: Tarkoin vartioitu talo
Sara Gruen: Apinatalo
David Safier: Huono karma

Like:
Neil Jordan: Ilmetty

Helsinki-kirjat:
Tiina Lymi: Lentävänniemi ( Ilmestyneekin vasta keväällä??)

Wsoy:
Diane Chamberlain: Saran totuus
Tatiana de Rosnay: Viimeinen kesä
Jennifer Weiner: Ikuiset ystävät

Osan varmaan unohdin mainita, mutta onhan tässä jo aika komea lista, vai mitä? Mutta näitä ennen on monta muuta ihanaa, niin vanhempaa kuin uudempaa kirjaa odottamassa vuoroaan, joten nautitaan ensin niistä. Mutta vähän pitää jo fiilistellä näidenkin tulevien kanssa, sillä joukossa on monta vanhaa tuttua, rakasta suosikkia, keiden uusinta odotan suorastaan palavasti, ja monta itselle vielä vierastakin kirjailijaa, joiden tuotantoon vihdoin haluan tutustua. Luvassa on ihan varmasti lukuisa syksy!

Pssst...Enää kolme lukijaa, niin 150 täynnä ja sitten lähtee lupaamani syysarvonta käyntiin!

Ja vielä toinenkin psst...Kirjoittelin aikaisemmin viikolla novellikokoelmista. Päädyin nyt sitten aloittamaan keskittymällä vain yhteen ja se on Juha Itkosen Huolimattomia unelmia. Sen jälkeen vuoroon tulee Carol Shieldsin Tavallisia ihmeitä. Luen novellikokelmaa romaanin rinnalla, ja kerran viikossa lupaan raportoida aiheesta ainakin näin aluksi ;)  


Kommentit

 1. Kah, enpä ollut vielä lukijasi, vaikka olenkin lukijasi ;) Asia on nyt korjattu!

  VastaaPoista
 2. Tykkään lukea näitä muiden syyslukusuunnitelmia! Omakin postaus tulossa - jossakin vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 3. Ninnu: ;D, kiva juttu!

  Karoliina:Sama juttu! Voi vertailla omaan listaan ja saada uusiakin vinkkejä :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit että on taas hyviä kirjoja kyllä tiedossa syksyksi. Kunpa vaan olisi enemmän aikaa lukea...Minä myös tykkään lukea näitä muiden listoja.

  VastaaPoista
 5. Monta samaa löytyy omaltakin listausta (josta en ole postausta saanut aikaiseksi). Erityisen paljon odotan Kingiä sekä Bazarin uutuuksia. :)

  VastaaPoista
 6. Shieldsiä odotan, tottakai Itkostakin. Odotan kaikkea, olenhan semmoinen toukka. :)

  Kirjastojen henget kiinnostaa minuakin, tottakai moni muukin, mutta ilahduin erityisesti sen näkemisestä listallasi. :)

  VastaaPoista
 7. Aikas paljon on samoja listoillamme. Kaikki samat Bazarilta, kuten sinäkin totesit minun listani kommenteissa ;) Mutta jaa-a, milloinkohan näitä sitten ehtii lukea? Elokuu on ollut minulle määrällisesti huono lukukuukausi. Ihan pian on syyskuu ja uudet kirjat, kun vanhoja on edelleen jonossa kilokaupalla :D Onneksi en ole ainoa ongelmissani!

  VastaaPoista
 8. Absolutely White: No sanoppa muuta, valtavasti ihania kirjoja tulossa, mutta mistä se kaikki aika ;)

  Maija: Minä en ole moneen vuoteen lukenut Kingiltä mitään, Tapahtumapaikka Duma Keykin odottaa vielä hyllyssää, mutta tuo uusikin kiinnostaa jo kovasti!

  Hanna: Se vaikuttaa kyllä todella kiehtovalta kirjalta!

  Laura: Minä olen tässä kuussa kyllä lukenut hyviä kirjoja, mutta määrällisesti yhä aika vähäisesti verrattuna alkuvuoteen. Viime kuukauden sairastelut ja nyt nämä sairasteluen rippeet ja arjen käynnistelyt ovat vieneet taas suurimman ajan. Jospa syyskuun kirjasadon myötä tulisi lisää myös aikaa lukea :)

  VastaaPoista
 9. Sinulla on hyviä tärppejä. ;) Mitä olen kustantamoiden kuvastoja lukenut, niin Avaimen, Bazarin ja Gummeruksen kirjoista olen katsellut aika pitkälti samoja. <3

  VastaaPoista
 10. Kyllä on tulossa mainio kirjasyksy, tosiaan! Odotan aika monta ihanaa, tai toivottavasti ihanaa. :) Ehkä suosikit eivät petä, ja jospa löytäisin jotain uuttakin.

  Kuvassa on jo niin syksy, kuukauden päästä on sitten tuollaista täällä!

  VastaaPoista
 11. Hyvä, virkistävä ja pirteä sivun uudistus! Houkuttelee lukemaan paremmin. Minä -sivu on erityisen kiva, kun siinä uskaltaa antaa itsestään.

  VastaaPoista
 12. Katja: Ihanaa kun pienemmiltäkin kustantamoilta tulee niin monia varmasti hyviä kirjoja!

  Ilse: Odotan itse niin kovasti varsikin Anna-Leenan uusinta, että tänään jo kävi mielessä, että kauheaa jos pettyisikin!

  Täällä on tosiaan jo nyt tuon näköistä :) Viime viikolla kuvailin luontoa ja tuntui jotenkin hassulta jo bongailla syksyn merkkejä!

  VastaaPoista
 13. kiitos tästä! itse olen jotenkin laiska käymään läpi näitä uutuuksia, mutta hoituuhan se näinkin ;) Nousiainen, Shamsie, Gruen... Mahtavaa!

  VastaaPoista
 14. Minulla on varmaan vain pariin kirjaan noista varaus kirjastosta. Mutta en minä ihmeitä ehtisikään, joten luen varmaan vähän ja toivottavasti hyvää.

  VastaaPoista
 15. Susa, samoja on, samoja on;-)

  Paljonko lydään vetoa, että kun aamulla heräät sinulla on 150 lukijaa?

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Kiitos, mukavaa kun pidät!

  anni.M: Eikös vaan olekin ihanan paljon kiehtovia kirjoja tulossa!

  Kirjailijatar:Nimenomaan, kun lukee vähän, kannattaa lukea vain hyvää ;)

  Leena: Hmm...uskallankohan ;) Sinulla kun on tuota ennustajan vikaa ;)

  VastaaPoista
 17. Kiinnostavia kirjoja olit nostanut esille ja muutamia samojakin löysin. Tämä on juuri parasta - oman lista alkaa laajeta laajenemistaan :D

  VastaaPoista
 18. Kiva lukea listaasi. Täältä blogimaailmasta, melkein kaikki viime aikojen kirjavalintani ovat lähtöisin!
  Anna-Leena Härkösestä luin haastattelun Oliviasta. Hänen kirjansa luen aika varmaan. Vaikka en enää nykyään samalla innolla tartu hänen kirjoihinsa kuin nuorempana, on niin paljon muutakin. Häräntappoaseesta tein esitelmän ysillä ja siitä alkoi kiinnostus Härkösen kirjoihin.

  VastaaPoista
 19. Valkoinen kirahvi: Sehän näissä muiden listoissa on, että niitä lukiessa se omakin lista kasvaa ;)

  Johanna:Minä olen ehkä vähän aikuisempana kunnolla innostunut Härkösen tuotannosta hänen kolumnien myötä, vaikka nuorena tuli Häräntappoasekin luettua ja katsottua, ja tykästyin silloin jo toki siihenkin.

  VastaaPoista
 20. Minä odotin näistä eniten tuota uutta Gerritseniä, mutta eipä se sitten minua miellyttänytkään ihan niin paljon kuin ajattelin. Edellinen oli parempi :)

  VastaaPoista
 21. Kata: Minä en ole vielä saanut käsiini Gerritsenin uusinta, mutta se Jääkylmä oli niin hyvä, että hieman pelottaa, tuleeko uuden suhteen pettymystä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)